Tijgers spotten in India

India is de thuisbasis van meer dan de helft van de resterende populatie wilde tijgers ter wereld. De bevolking van de landtijger is ruim 2000. India heeft meer dan 40 nationale tijgerparken waar ze kunnen worden gespot. Tijgers zoeken wordt steeds gemakkelijker dankzij de groeiende bevolking. Over het algemeen worden bezoeken ofwel een safari in Jeep of Canter gedaan (grotere bestelwagens met meer capaciteit). Afgezien van tijgers is elk nationaal park ook de thuisbasis van verschillende wilde dieren, waaronder wilde olifanten, Bison, Luipaard, Indiase vos, chital onder anderen. De nationale parken zijn tijdens de moesson (juli tot september) gesloten en zijn de rest van het jaar geopend. Hier zijn enkele van de nationale parken die een bezoek waard zijn in India : 

Bandhavgarh National Park, Madhya Pradesh.

In Madhya Pradesh is in India een maximum aantal tijgerparken. Het nationale park Bandhavgarh heeft de hoogste dichtheid van tijgers in India en een goede kans om tijgers te spotten.

Ranthambore Nationaal park, Rajasthan

Rajasthan is één van de meest bezochte staat in India. Ranthambore National Park is gelegen in Rajasthan en is één van de meest bezochte parken.

      

Tadobo Tiger Reserve, Maharashtra

Het grootste nationale park in Maharashtra is relatief minder toeristisch dan andere nationale parken. Het park heeft een gezonde populatie van tijgers, maar ze zijn niet gewend aan menselijke aanwezigheid. Het park is minder bekend en minder gevestigd in vergelijking met nationale parken in Madhya Pradesh.

   

Kanha Nationaal Park, Madhya Pradesh

Kanha National Park is één van de beroemdste parken voor het spotten van tijgers. Het ligt in de regio van India, bekend om de dichte tijgervolkers. Je kunt ook een olifantensafari beleven.

    

Jim Corbett National Park, Uttarakhand

Het oudste nationale park van India, het nationale park, werd gevormd met als hoofddoel tijgers te beschermen. Al jarenlang een grote aantrekkingskracht voor toeristen Jim Corbett ligt aan de voet van de Himalaya in tegenstelling tot andere nationale parken.

  

Andere nationale parken die het vermelden waard zijn

Satpura National Park, Madhya Pradesh.

Pench National Park, Madhya Pradesh.

Bandipur Tiger Reserve, Karnataka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *