SRILANKA

Aanbevolen reisschema

Colombo | Negombo | Anuradhapura | Kandy | Hatton | Galle | Colombo

Colombo

Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, heeft architectuur die is beïnvloed door Portugees, Nederlands en Brits.

Negombo

Negombo is beroemd om zijn vismarkt en de kustlijn is bezaaid met honderden vissersgemeenschappen die van de ene generatie op de andere van de zee leven.

Anuradhapura

Een Unesco-werelderfgoed staat bekend om zijn goed bewaarde ruïnes die dateren uit 900 voor Christus

Galle

Galle is het beste voorbeeld van een versterkte stad gebouwd door de Portugezen in Zuid-Azië. Het Galle-fort, een werelderfgoedsite, is het grootste overgebleven fort in Azië dat is gebouwd door Europese kolonisten.

Kandy

Omgeven door theetuinen de heilige stad van Kandy is een werelderfgoedsite die bekend staat om zijn culturele rijkdom, schilderachtige pracht en rijke historische achtergrond. De stad is de thuisbasis van de legendarische heilige tempel van de tand

Hatton

Hatton, een toegangspoort tot de piek en het Sinharaja bosreservaat van Adam, staat beter bekend om zijn ceylon theeplantages en industrie.

 

Overige bezienswaardigheden:

Sigriya

Sigiriya, een werelderfgoed, is een vesting die boven alles zweeft. De mythologische stad van goden is een kolossaal meesterwerk dat een wonder van Azië blijft.

Dambulla

Bezoek de Dambulla-rotstempel om de prachtige boeddhistische schilderkunst te bewonderen.

Polonnaruwa

Bezoek Polonnaruwa om het fraaie beeldhouwwerk van hindoeïstische sculpturen te bewonderen

Yale National Park

Yala National Park ligt tussen de zuidelijke en Uva-provincies van Sri Lanka. Het is het op één na grootste park van het land en het is ook één van de vroegste wilde heiligdommen. Het grootste ras van luipaarden zijn te vinden in dit gebied.

Pinnawala elephant Orphanage

Het Pinnawala Elephant Orphanage, opgericht in 1975, begon met zeven weeskinderen. Tegenwoordig genieten sommige van deze wezen van het geluk hun kleinkinderen op dezelfde locatie te zien worden geboren.

Minneriya National Park

De omvang van het Minneriya National Park is ongeveer 8,889 hectare. Wilde olifanten, verschillende amfibieën, lokale en allochtone vogelsoorten zijn genoeg in dit park.

Ella

Ella is de beste plek om te ontspannen en tot rust te komen en te genieten van het adembenemende landschap. De Ella Gap biedt een prachtig uitzicht en op een heldere nacht kun je de subtiele gloed van het vuurtorenhuis Great Basses in de zuidelijke kust van Sri Lanka zien.