15 dagen / 14 nachten Rondreis Sri Lanka

€1250 PP*

* Geldig voor reizen tussen 01 November 2019 en 30 April 2020 (€60 toeslag tussen 20 December 2019 en 20 Januari 2020) ; Tussen 01 Mei 2020 en 31 Oktober 2020

Reis schema : April – Oktober

Colombo – Negombo – Anuradhapura – Wilpatttu – Hiriwadunna (Dorp) – Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Trincomalee (Strand) – Matale – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Yala – Colombo

Deze route is bedoeld voor bezoekers die de belangrijkste attracties van Sri Lanka willen bezoeken. Deze route adviseren wij te bezoeken tussen April en Oktober. In de route zit een bezoek aan de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka inbegrepen. Begin je reis in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, gevolgd door een bezoek aan Kandy, beroemd  om de ‘Tempel of the Tooth’. Vervolg de reis in Nuwara Eliya, beroemd om zijn theeplantages en geniet van een treinreis naar Ella. Ontspan een aantal dagen op het strand voor een bezoek aan de oude steden Anuradhapura en Polonnaruwa.

Rondreis India

DAG 1 : Colombo – Negombo

Een warme aankomst in Colombo door onze locale team gevolgd door een transfer naar het hotel. (Ongeveer 1 uur rit)

 • Bezoek enroute de Dutch Fort gebeid, lokale vismarkt en neem een boot rit in beroemde Nederlandse kanaal.

Negombo – Gelegen in bereik van Bandaranaike International Airport, biedt Negombo – het kaneelcentrum van de kolonisatie van Nederland – een aantal van de meest opwindende duikstekken in het land. Met een vrij aangenaam strand en lagune kijk hoe Negombo enkele van de beste kreeften, garnalen en krabben uit het land bereidt, direct aan je tafel. Of pak je kiteboard en vlieg over de golven. Tegenwoordig heeft Negombo ook een ultieme nachtleven met bars, disco’s en clubs.

Inchecken in het hotel en ontspannen.

 • In de middag bezoek aan de oude Romeins katholieke kerk. (Negombo staat bekend als ‘Little Rome’)

Keer terug naar het hotel

Welkomst Dinner & overnachting in Negombo

Rondreis IndiaDAG 2 | Negombo – Anuradhapura                                                                                                      

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Anuradhapura. (Ongeveer 3.5 uur rit)

 • Bezoek aan de Anuradhapura Ancient ruin city

Anuradhapura – Met een rijke Sri Lankaanse erfgoed, Anuradhapura – één van de grootste en oudste beschavingen in de wereld verspreid over 1300 jaar in zijn piek – heeft de grootste stad van het oude Sri Lanka na zijn heerschappij als de eerste hoofdstad. De saffier van zijn kroon is ongetwijfeld de Sri Maha Bodhi – de heilige Bo-boompje die is onttrokken aan de boom waaronder Boeddha de verlichting bereikte – die meer dan 2200 jaar in zijn trots stond. Slenter door de heilige paden van de vereerde stad om de erfenis te bewonderen die Ruwanweliseya verweeft – de gigantische dagoba die naast de Basawakkulama-tank rust – die het Samadhi Boeddhabeeld en de Isurumuniya-rotstempel in de schaduw stellen die de cultuur, het erfgoed en de suprematie van het betwistbaarste koninkrijk in Sri versterken Geschiedenis van Lankan.

Dinner & overnachting in Anuradhapura

Rondreis India

DAG 3 | Anuradhapura – Wilpattu National park – Dambulla                                                                                                                             

Neem een ontbijtje mee en vertrek vroeg in de ochtend voor een wildlife safari in Wilpattu NP

 • Ochtend safari in Wilpattu National Park

Wilpattu NP – Dit is het land dat wordt achtervolgd door grote katten van het paradijselijke eiland. Het opnemen van een groot aantal Srilankaanse luipaarden – slimmer dan zijn Indiase neef – Wilpattu National Park is genoemd vanwege ‘Willus’ (natuurlijke meren) bezaaid door het park. Afgezien van grote katten en kostbare flora staat het park bekend om zijn gezonde populatie olifanten, luiaardberen, gevlekte herten, mangoesten en waterbuffels. Wees niet verbaasd als het geschreeuw van een hulpeloos everzwijn door je oren priemt, observeer gewoon dichterbij en je krijgt misschien een fantastische jacht te zien, want het is allemaal actie die spreekt in Wilpattu.

Rijd naar Sigiriya via Habarana. (Ongeveer 1.5 uur)

 • Middag village walk in Hiriwadunna

Hiriwadunna gaat helemaal over het Srilankaanse dorpsleven. Met andere woorden, het is een verhaal dat is versierd met tjilpen van vogels, vissers die hun netten dragen en hengels die bidden voor een mooie vangst en een enkele krokodil die koestert op een oever van het meer. Loop rond met een lokale boer voordat je groenten plukt en bereid ze samen met de experts voor. Spring in een ossenwagen en wandel over de onverharde weg voor een onvergetelijke tour.

Inchecken in het hotel

Diner & overnachting in Dambulla

Rondreis India

DAG 4 | Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa                                                                             

Vertrek na het ontbijt om de Sigiriya rock fortress te beklimmen. (Ongeveer 30 min rit)

 • Bezoek aan de Sigiriya rock fortress

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

Wandel naar beneden in het goed gefabriceerde museum voor een epische reis van weleer om te realiseren hoe de citadel boven de burgers zweefde met het kasteel, vijvers en irrigatiesystemen die water rechtstreeks op de top pompten met een ingenieus hydraulisch systeem dat een kolossaal meesterwerk van de grote koning beschrijft wat eeuwenlang een wonder in Azië bleef.

 • Geniet van een heerlijke kokoswater na het beklimmen van de rock fortress.

Vertrek vervolgens naar Polonnaruwa ancient city. (Ongeveer 1.5 uur rit)

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen. Loop over de verspreide muren van het Werelderfgoed – gezegend door stoepa’s, rustende Boeddhabeelden, irrigatiekanalen en fantastisch gesneden hindoeïstische sculpturen – terwijl je het overblijfselhuis observeert – Watadage – dat beschikt over prachtige stenen beelden. Neem een korte blik en je zult een subtiele hindoe-invloed op de architectuur en standbeelden in Polonnaruwa realiseren. Of ga naast Galviharaya zitten en observeer de absolute schoonheid die uit elke bocht van zijn enorme boeddhistische beelden stroomt. Nissankamalla Council Chamber is echter een adembenemende schoonheid om gewoon achterover te leunen en te observeren met zijn wuivende pilaren die herinneren aan de esthetiek van een krachtig koninkrijk dat naast Parakrama Samudraya ligt – de zee van Parakramabahu & meesterwerk van irrigatie!

Keer terug naar het hotel.

Diner & overnachting in Sigiriya


Rondreis India

DAG 5 | Dambulla cave tempel – Trincomalee                                                                                             

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt rijd naar Trincomalee. Bezoek enroute Dambulla Cave tempel.

Aankomst in Trincomalee en inchecken in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Trincomalee

Rondreis India

DAG 6 | Trincomalee

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Overnachting in Trincomalee

Rondreis India

DAG 7 | Trincomalee                                                                  

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Overnachting in Trincomalee

Rondreis India

DAG 8 |  Trincomalee – Matale Spice Garden – Kandy                                                                                                                     

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Dambulla Cave tempel.

Na het bezoek rijd naar Kandy via Matale en inchecken in het hotel. (Ongeveer 2.5 uur rit)

 • En route visit a spice garden in Matale

Matale – Een landbouwgebied in de Centrale Provincie, Matale valt zelden van de kaart gezien zijn opmerkelijke gewassen van het eiland dat zich van thee, rubber, groenten tot aan kruiden uitbreidt. Matale is vandaag immens trots op zijn verhaal geweven rond specerijen. Stop aan de rand van een kruidentuin – waar je van harte welkom bent – en observeer de therapeutische waarden van kruiden en processen met een verfrissende kop kruidenthee! Of breng wat tijd door, door te luieren op de verharde straten omringd door stemmen en kleuren.

 • Bezoek in de middag Kandy temple – sacred tooth relic

Kandy Tooth Tempel – Sri Dalada Maligawa of de tempel van de sacred tooth relic is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, Sri Lanka. Het bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het reliek een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is een Werelderfgoed vanwege de tempel.

Bhikkhus van de twee hoofdstukken van Malwatte en Asgiriya leiden dagelijkse aanbidding in de binnenkamer van de tempel. Rituelen worden driemaal per dag uitgevoerd: bij zonsopgang, ’s middags en’ s avonds. Op woensdag is er een symbolische baden van het relikwie met een kruidenpreparaat gemaakt van geurende water en geurige bloemen genaamd Nanumura Mangallaya. Er wordt aangenomen dat dit heilige water helende krachten bevat en wordt verdeeld onder de aanwezigen.

Keer terug naar het hotel.

Diner & Overnachting in Kandy

Rondreis India

DAG 9 | Kandy

Ontbijt in het hotel

 • Bezoek Peradeniya botanical garden

Peradeniya royal botanical garden – Voor het eerst ontwikkeld als een lustuin voor de koninklijke familie en later geharmoniseerd door de Britten. De Royal Botanical Gardens of Peradeniya is vandaag gebundeld met de meest gastvrije faciliteiten op slechts 6,5km van Kandy – een bloeiende nationale troef in het Wonder van Azië. Loop deze 147 acre gelukzaligheid van een ervaring in, langs goed onderhouden gazons, paviljoens en een achthoekige serre om te worden begroet door de enorme uitgestrektheid van een prachtig aangelegde weelderige groene grasmat. Richting het noorden van de ingang ligt een cafeteria. Neem een kijkje in enkele van de hoogtepunten – het orchideeënhuis en de gigantische Javan-vijgenboom.

 • Kandy Stadstour in de middag

Kandy – Het laatst geregeerd door koning Sri Wickrama Rajasinghe – voordat het onder de Britse heerschappij werd gebracht in 1815. Kandy – het Werelderfgoed en de laatste koninklijke hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen – biedt een scala aan cultuur, geschiedenis en erfgoed in de gedachten van bezoekers. Ervaar een oude nalatenschap van Kandyan die is gegraveerd rond zijn kroonjuweel, de tempel van het heilige tandverband van Boeddha. Een wandeling over dit kleine stadje aan het meer – gewiegd tussen de mistige heuvels – zal het Kandy City Center bevatten – gebundeld met de nieuwste en wereldklasse merken, bazaar, een centrum voor kunstnijverheid, evenals een juweelmuseum en een wandelgalerij. Rijd in de richting van de Victoria Golf Course, ongetwijfeld één van de beste golfbanen ter wereld voor een combinatie van klasse en stijl. Bewonder de verse groenten en fruit op de Kandy-markt.

 • Verfijn uw avond door op het ritme van de traditionele muziek en drums te stappen, versterkt door een culturele show die de rijke en levendige cultuur van het Wonder van Azië, Sri Lanka, verbetert.

Keer terug naar het hotel.

Diner & overnachting in Kandy

Rondreis India

DAG 10 | Kandy – Thee Plantages – Nuwara Eliya

Uitchecken na het ontbijt. Vertrek vervolgens richting Nuwara Eliya. (Ongeveer 2.5 uur rit)

 • Bezoek enroute een theeplantage
 • Bezoek na aankomst Nuwara Eliya city

Nuwara Eliya – Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Nuwara Eliya bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows, heggen en een van de mooiste 18-holes golfbanen ter wereld. Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

 • Geniet in de avond van een English high tea bij ‘The Grand Hotel’

Inchecken in het hotel.

Diner & overnachting in Nuwara Eliya

Rondreis India

DAG 11 | Nuwara Eliya – Ella (met trein)

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Nanu Oya railway station om de trein naar Ella te nemen. (Ongeveer 3 uur rit)

Stap in een rammelende trein, ruisend en sissend door groene valleien van het heuvelland doordrenkt met eindeloze watervallen en bezaaid met thee plukkers gedrapeerd in felgekleurde sari’s.

Transfer en inchecken in het hotel.

Diner & overnachting in Ella

Rondreis India

DAG 12 | Ella

Ontbijt in het hotel.

 • Begin de dag met een trek naar Little Adam’s Peak Ella

Little Adam’s Peak – Niet uitdagend de prachtige toeristische site in Sri Lanka, Little Adams Peak, of het nu gaat om het woord ‘Little’, het is genoemd naar de heilige Adams Peak (Sri Pada – waar de voetafdruk van Lord Buddha bewaard is gebleven) met betrekking tot de gelijkenis tussen de twee bergen. Daarom werd de berg als Little Adams Peak genoemd.

“Punchi Sri Pada” is een andere naam voor deze piek. Het is 1141 m hoog. Little Adam’s Peak trekt veel reizigers aan die naar Sri Lanka komen. Geleidelijk aan met een gemakkelijke wandeling naar de berg van Little Adams Peak kunt u voleinding een waardevol panoramisch uitzicht. Je moet door weelderige groene theeplantages, watervallen en rijstvelden lopen terwijl je geniet van de landschappen.

 • Bezoek Ella town, Nine arches bridge en Ravana falls

Ella – Ella staat bekend als het favoriete bergdorp van iedereen en de plek om even te ontspannen. Slechts 8 km van Bandarawela, deze kleine stad wordt gebruikt als uitvalsbasis voor tal van trektochten naar het omliggende platteland. Een voorproefje van het adembenemende landschap van Ella zou je kunnen hebben, als je gewoon de tuin van het Grand Ella Motel (voorheen Ella Rest House) binnengaat, waar je lijkt te staan aan de rand van de wereld, en alles om je heen lijkt te verdwijn aan je voeten. Sommige van de plaatsen die je kan zien in Ella zijn de Ella Gap, Ravana Ella Falls, Little Adam’s Peak en Bambaragala Peak tussen de andere vele gevarieerde aangename wandelingen met een prachtig landschap.

Keer terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Diner & overnachting in Ella

Rondreis India

DAG 13 | Ella – Yala National Park

Uitchecken na het ontbijt. Vertrek vervolgens richting Yala. (ongeveer 2 uur rit)

Inchecken in het hotel.

Vertrek na het inchecken voor een safari in Yala National Park.

Yala – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka. Terwijl je jeep door de gigantische poorten van Yala rammelt, stap je niet alleen het meest bezochte nationale park van het land binnen, maar ook het land van een beschaving die bloeide tijdens het bewind van Sri Lankaanse koningen. U noemt het maar, en Yala heeft het! De gebruikelijke gevangenen dekken kuddes olifanten, luiaardberen, gevlekte lieden, jakhals, uitgebreid bevolkte vogels en de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld die het park siert als een van de mooiste bestemmingen in het land. Voel het ruige pad terwijl je jeep over rotsen dondert en slingerend smalle bochten maakt voor een opwindende ervaring vermengd met de kreten van wildernis onder de tropische zon.

Diner & overnachting in Thissamaharama

Rondreis India

DAG 14 | Yala – Colombo 

Vertrek vroeg in de ochtend voor een safari in Yala National Park. Ontbijt in het hotel.

Uitchecken na het ontbijt. Vertrek richting Colombo. (Ongeveer 3 uur rit)

Colombo – De kloppende metropool, Colombo – gelegen in het Westen – is niet alleen de hoofdstad van het land, maar ook de turbine die meer dan 50% van het nationale BBP aandrijft naast Colombo’s fraaie stadsontwikkeling. Rijd langs de schone straten langs de kristalheldere renbaan – paardenrennen in 1893 en de landingsbaan van de Tweede Wereldoorlog – die vandaag zijn ingericht met weelderige kleding, eten en theewinkels. Ondertussen rijdt u naar Pettah en stemt u af op de drijvende markt – een ongebruikelijke winkelervaring.

Drink een koud biertje in het Nederlandse ziekenhuis (winkelcentrum) terwijl je door mooie ramen kijkt met de beste mode-, sieraden- en handwerkmerken. Ruik de geur van wierook tijdens het luisteren naar de klokkengelui van de Gangarama-tempel. Of jazz tot het nachtleven van Colombo, gekruid door nachtclubs en casino’s die de drukte van de stad beperken.

Keer terug naar het hotel

Dinner & overnachting in Colombo

Rondreis India

DAG  15 |  Colombo – Amsterdam

Uitchecken na het ontbijt en transfer naar de Colombo International Airport om de terugvlucht te nemen. (Ongeveer 20 min rit)

***Einde Tour***

 

Highlights :

 • Bezoek Kandy – UNESCO heritage site.
 • Thee plantage bezoek in Nuwara Eliya
 • Treinrit van Nanu Oya naar Ella
 • Trekking naar Little Adam’s peak
 • Dambana Veddah en Hiriwadunna dorp bezoek
 • Ontspan in een strand resort
 • Spot olifanten in Minneriya national park
 • Bezoek de Oude stad Polonnaruwa en Anuradhapura
 • Bezoek de boeddhistische heilige plekken inclusief Mihintale Temple of the sacred tooth.

HOTEL

 • Negombo – Beacon Beach
 • Anuradhapura – Hotel Alakamanda
 • Dambulla – Hotel Sigiriana Resort
 • Trincomalee – Trinco Blu by Cinnamon
 • Kandy – Hotel Topaz
 • Nuwara Eliya – Seasons Villa
 • Ella – Ella Gap
 • Yala – Oakray Wild
 • Colombo – Fairway Max

Extra voordeel van Ga mee naar India

 • 02 flessen drinkwater per person per dag (SSL certified).
 • Seashells garlands op aankomst
 • Lokale fruit proeverij
 • Gratis cadeau/souvenir
 • High tea in The Grand Hotel
 • Een fles wijn

Ingebrepen

 • Bij aankomst en vertrek opgevangen door een lokale vertegenwoordiger
 • Accommodatie voor 14 nachten bij de aangegeven hotels (of vergelijkbaar indien niet beschikbaar op het moment van boeken)
 • Ontbijt en Diner (muv Trincomalee en Colombo)
 • Privé A/C Auto met Engelssprekende chauffeur/gids gedurende de hele reis
 • Entreegelden en activiteiten– Kandy temple of the sacred tooth relic | Peradeniya royal botanical garden |Minneriya National Park| Polonnaruwa ancient city | Sigiriya rock fortress | Anuradhapura ancient city | Mihintale |
 • Gem museum bezoek tijdens Kandy city tour
 • Culturele dans voorstelling in Kandy
 • Bezoek aan de thee plantage
 • Trein Kaartjes
 • Ella highlights en een bezoek aan Little Adam’s Peak
 • Bezoek Mahiyanganaya Wedda village
 • Jeep huren in Minneriya National Park
 • Trekker fee in Minneriya National Park
 • Village walk ervaring met ossenkar rit in Sigiriya
 • Colombo, Kandy, Nuwara Eliya & Ella stadstours
 • Alle momenteel van toepassing zijnde belastingen
 • Volledig gepersonaliseerde service van ‘Ga mee naar India’ voor en gedurende de reis inclusief het boeken van vluchten
Reis schema : November – April

Negombo – Anuradhapura – Wilpattu National park – Hiriwadunna (Dorp) – Sigiriya-  Polonnaruwa – Dambulla – Matale (Specerijen plantages) – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Thissamaharama ( Yala National Park)  – Unawatuna (Strand) – Colombo

Deze route is bedoeld voor bezoekers die de belangrijkste attracties van Sri Lanka willen bezoeken. Deze route adviseren wij te bezoeken tussen November tot April. In de route zit een bezoek aan de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka inbegrepen. Begin de reis in Negombo, waar de Nederlandse invloeden nog zichtbaar is, gevolgd door een bezoek aan de oude steden Anuradhapura en Polonnaruwa. Bezoek Dambulla beroemd om de grot tempels gevolgd door een bezoek aan Kandy, beroemd om ‘Tempel of the Tooth’. Vervolg de reis door naar Nuwara Eliya te rijden, beroemd om theeplantages en geniet van een treinreis naar Ella. Bezoek het beroemde Yala National Park en ontspan een aantal dagen op het strand voordat de terugreis.

 

Rondreis India

DAG 1 | Aankomst in Colombo 

Een warme aankomst in Colombo door onze locale team gevolgd door een transfer naar het hotel. (Ongeveer 30 minuten rit) )

 • Bezoek enroute de Dutch Fort gebeid, lokale vismarkt en neem een boot rit in beroemde Nederlandse kanaal.

Negombo – Gelegen in bereik van Bandaranaike International Airport, biedt Negombo – het kaneelcentrum van de kolonisatie van Nederland – een aantal van de meest opwindende duikstekken in het land. Met een vrij aangenaam strand en lagune kijk hoe Negombo enkele van de beste kreeften, garnalen en krabben uit het land bereidt, direct aan je tafel. Of pak je kiteboard en vlieg over de golven. Tegenwoordig heeft Negombo ook een ultieme nachtleven met bars, disco’s en clubs.

Inchecken in het hotel en ontspannen.

 • In de middag bezoek aan de oude Romeins katholieke kerk. (Negombo staat bekend als ‘Little Rome’)

Keer terug naar het hotel

Welkomst Dinner & overnachting in Negombo

Rondreis India

DAG 2 | Negombo Anuradhapura

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Anuradhapura. (Ongeveer 3.5 uur rit)

 • Bezoek Anuradhapura ancient ruin city

Anuradhapura – Met een rijke Sri Lankaanse erfgoed, Anuradhapura – één van de grootste en oudste beschavingen in de wereld verspreid over 1300 jaar in zijn piek – heeft de grootste stad van het oude Sri Lanka na zijn heerschappij als de eerste hoofdstad. De saffier van zijn kroon is ongetwijfeld de Sri Maha Bodhi – de heilige Bo-boompje die is onttrokken aan de boom waaronder Boeddha de verlichting bereikte – die meer dan 2200 jaar in zijn trots stond. Slenter door de heilige paden van de vereerde stad om de erfenis te bewonderen die Ruwanweliseya verweeft – de gigantische dagoba die naast de Basawakkulama-tank rust – die het Samadhi Boeddhabeeld en de Isurumuniya-rotstempel in de schaduw stellen die de cultuur, het erfgoed en de suprematie van het betwistbaarste koninkrijk in Sri versterken Geschiedenis van Lankan.

Inchecken in het hotel

Diner & Overnachting in Anuradhapura

Rondreis India

DAG 3 | Anuradhapura – Wilpattu – Dambulla

Neem een ontbijtje mee en vertrek vroeg in de ochtend voor een wildlife safari in Wilpattu NP

 • Ochtend safari in Minneriya National Park

Wilpattu NP – Dit is het land dat wordt achtervolgd door grote katten van het paradijselijke eiland. Het opnemen van een groot aantal Srilankaanse luipaarden – slimmer dan zijn Indiase neef – Wilpattu National Park is genoemd vanwege ‘Willus’ (natuurlijke meren) bezaaid door het park. Afgezien van grote katten en kostbare flora staat het park bekend om zijn gezonde populatie olifanten, luiaardberen, gevlekte herten, mangoesten en waterbuffels. Wees niet verbaasd als het geschreeuw van een hulpeloos everzwijn door je oren priemt, observeer gewoon dichterbij en je krijgt misschien een fantastische jacht te zien, want het is allemaal actie die spreekt in Wilpattu.

Rijd naar Sigiriya via Habarana. (Ongeveer 1.5 uur)

 • Middag village walk in Hiriwadunna

Hiriwadunna gaat helemaal over het Srilankaanse dorpsleven. Met andere woorden, het is een verhaal dat is versierd met tjilpen van vogels, vissers die hun netten dragen en hengels die bidden voor een mooie vangst en een enkele krokodil die koestert op een oever van het meer. Loop rond met een lokale boer voordat je groenten plukt en bereid ze samen met de experts voor. Spring in een ossenwagen en wandel over de onverharde weg voor een onvergetelijke tour.

Inchecken in het hotel

Diner & Overnachting in Dambulla

Rondreis India

DAG 4 | Dambulla – Sigiriya Polonnaruwa Dambulla                                                                           

Vertrek na het ontbijt om de Sigiriya rock fortress te beklimmen. (Ongeveer 30 min rit)

 • Bezoek aan de Sigiriya rock fortress

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

Wandel naar beneden in het goed gefabriceerde museum voor een epische reis van weleer om te realiseren hoe de citadel boven de burgers zweefde met het kasteel, vijvers en irrigatiesystemen die water rechtstreeks op de top pompten met een ingenieus hydraulisch systeem dat een kolossaal meesterwerk van de grote koning beschrijft wat eeuwenlang een wonder in Azië bleef.

 • Geniet van een heerlijke kokoswater na het beklimmen van de rock fortress.

Vertrek vervolgens naar Polonnaruwa ancient city. (Ongeveer 1.5 uur rit)

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen. Loop over de verspreide muren van het Werelderfgoed – gezegend door stoepa’s, rustende Boeddhabeelden, irrigatiekanalen en fantastisch gesneden hindoeïstische sculpturen – terwijl je het overblijfselhuis observeert – Watadage – dat beschikt over prachtige stenen beelden. Neem een korte blik en je zult een subtiele hindoe-invloed op de architectuur en standbeelden in Polonnaruwa realiseren. Of ga naast Galviharaya zitten en observeer de absolute schoonheid die uit elke bocht van zijn enorme boeddhistische beelden stroomt. Nissankamalla Council Chamber is echter een adembenemende schoonheid om gewoon achterover te leunen en te observeren met zijn wuivende pilaren die herinneren aan de esthetiek van een krachtig koninkrijk dat naast Parakrama Samudraya ligt – de zee van Parakramabahu & meesterwerk van irrigatie!

Keer terug naar het hotel.

Diner & overnachting in Dambulla

Rondreis India

DAG 5 |  Dambulla Matale Kandy                                                  

Uitchecken na het ontbijt en vertrekken richting Dambulla cave temple. (Ongeveer 20 minuten rit)

 • Bezoek Dambulla golden cave temple

Dambulla –Als je de stad Dambulla bereikt, ligt een knooppunt dat sinds de 1e eeuw voor Christus door vele koningen is gekoesterd. Tegenwoordig herbergt een icoon tegenover de Dambulla-rotstempel in Sri Lanka enkele van de meest unieke tekeningen in prachtig gebouwde 5 grottempels aan weerszijden van de gouden tempel van Dambulla. Observeer hoe prachtig grotschilderingen worden gedaan langs muren die 150 beelden van Boeddha beschermen. Als je de retraite binnenkomt kijk je recht omhoog naar het gigantische Boeddhabeeld dat in goud schittert over een land dat vandaag een belangrijk knooppunt is in de economische en culturele opleving van het land.

Na het bezoek rijd naar Kandy via Matale en inchecken in het hotel. (Approx. 2.5 hours’ drive)

 • En route visit a spice garden in Matale

Matale – Een landbouwgebied in de Centrale Provincie, Matale valt zelden van de kaart gezien zijn opmerkelijke gewassen van het eiland dat zich van thee, rubber, groenten tot aan kruiden uitbreidt. Matale is vandaag immens trots op zijn verhaal geweven rond specerijen. Stop aan de rand van een kruidentuin – waar je van harte welkom bent – en observeer de therapeutische waarden van kruiden en processen met een verfrissende kop kruidenthee! Of breng wat tijd door, door te luieren op de verharde straten omringd door stemmen en kleuren.

 • Bezoek in de middag Kandy temple – sacred tooth relic

Kandy Tooth Tempel – Sri Dalada Maligawa of de tempel van de sacred tooth relic is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, Sri Lanka. Het bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het reliek een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is een Werelderfgoed vanwege de tempel.

Bhikkhus van de twee hoofdstukken van Malwatte en Asgiriya leiden dagelijkse aanbidding in de binnenkamer van de tempel. Rituelen worden driemaal per dag uitgevoerd: bij zonsopgang, ’s middags en’ s avonds. Op woensdag is er een symbolische baden van het relikwie met een kruidenpreparaat gemaakt van geurende water en geurige bloemen genaamd Nanumura Mangallaya. Er wordt aangenomen dat dit heilige water helende krachten bevat en wordt verdeeld onder de aanwezigen.

Keer terug naar het hotel.

Diner & overnachting in Kandy

Rondreis India

DAG 6 | Kandy                                                                                                                               

Uitchecken na het ontbijt en vertrekken richting Kandy.

 • Bezoek Peradeniya botanical garden

Peradeniya royal botanical garden – Voor het eerst ontwikkeld als een lustuin voor de koninklijke familie en later geharmoniseerd door de Britten. De Royal Botanical Gardens of Peradeniya is vandaag gebundeld met de meest gastvrije faciliteiten op slechts 6,5km van Kandy – een bloeiende nationale troef in het Wonder van Azië. Loop deze 147 acre gelukzaligheid van een ervaring in, langs goed onderhouden gazons, paviljoens en een achthoekige serre om te worden begroet door de enorme uitgestrektheid van een prachtig aangelegde weelderige groene grasmat. Richting het noorden van de ingang ligt een cafeteria. Neem een kijkje in enkele van de hoogtepunten – het orchideeënhuis en de gigantische Javan-vijgenboom.

 • Kandy Stadstour in de middag

Kandy – Het laatst geregeerd door koning Sri Wickrama Rajasinghe – voordat het onder de Britse heerschappij werd gebracht in 1815. Kandy – het Werelderfgoed en de laatste koninklijke hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen – biedt een scala aan cultuur, geschiedenis en erfgoed in de gedachten van bezoekers. Ervaar een oude nalatenschap van Kandyan die is gegraveerd rond zijn kroonjuweel, de tempel van het heilige tandverband van Boeddha. Een wandeling over dit kleine stadje aan het meer – gewiegd tussen de mistige heuvels – zal het Kandy City Center bevatten – gebundeld met de nieuwste en wereldklasse merken, bazaar, een centrum voor kunstnijverheid, evenals een juweelmuseum en een wandelgalerij. Rijd in de richting van de Victoria Golf Course, ongetwijfeld één van de beste golfbanen ter wereld voor een combinatie van klasse en stijl. Bewonder de verse groenten en fruit op de Kandy-markt.

 • Verfijn uw avond door op het ritme van de traditionele muziek en drums te stappen, versterkt door een culturele show die de rijke en levendige cultuur van het Wonder van Azië, Sri Lanka, verbetert.

Keer terug naar het hotel.

Diner & overnachting in Kandy

Rondreis India

DAG 7 | Kandy – Thee plantages –  Nuwara Eliya

Uitchecken na het ontbijt. Vertrek vervolgens richting Nuwara Eliya. (Ongeveer 2.5 uur rit)

 • Bezoek enroute een theeplantage
 • Bezoek na aankomst Nuwara Eliya city

Nuwara Eliya – Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Nuwara Eliya bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows, heggen en een van de mooiste 18-holes golfbanen ter wereld. Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

 • Geniet in de avond van een English high tea bij ‘The Grand Hotel’

Inchecken in het hotel.

Diner & overnachting in Nuwara Eliya

Rondreis India

DAG 8 | Nuwara Eliya | Ella

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Nanu Oya railway station om de trein naar Ella te nemen. (Ongeveer 3 uur rit)

Stap in een rammelende trein, ruisend en sissend door groene valleien van het heuvelland doordrenkt met eindeloze watervallen en bezaaid met thee plukkers gedrapeerd in felgekleurde sari’s.

Transfer en inchecken in het hotel.

Diner & overnachting in Ella

Rondreis India

DAG 9 | Ella                                      

Ontbijt in het hotel.

 • Begin de dag met een trek naar Little Adam’s Peak Ella

Little Adam’s Peak – Niet uitdagend de prachtige toeristische site in Sri Lanka, Little Adams Peak, of het nu gaat om het woord ‘Little’, het is genoemd naar de heilige Adams Peak (Sri Pada – waar de voetafdruk van Lord Buddha bewaard is gebleven) met betrekking tot de gelijkenis tussen de twee bergen. Daarom werd de berg als Little Adams Peak genoemd.

“Punchi Sri Pada” is een andere naam voor deze piek. Het is 1141 m hoog. Little Adam’s Peak trekt veel reizigers aan die naar Sri Lanka komen. Geleidelijk aan met een gemakkelijke wandeling naar de berg van Little Adams Peak kunt u voleinding een waardevol panoramisch uitzicht. Je moet door weelderige groene theeplantages, watervallen en rijstvelden lopen terwijl je geniet van de landschappen.

 • Bezoek Ella town, Nine arches bridge en Ravana falls

Ella – Ella staat bekend als het favoriete bergdorp van iedereen en de plek om even te ontspannen. Slechts 8 km van Bandarawela, deze kleine stad wordt gebruikt als uitvalsbasis voor tal van trektochten naar het omliggende platteland. Een voorproefje van het adembenemende landschap van Ella zou je kunnen hebben, als je gewoon de tuin van het Grand Ella Motel (voorheen Ella Rest House) binnengaat, waar je lijkt te staan aan de rand van de wereld, en alles om je heen lijkt te verdwijn aan je voeten. Sommige van de plaatsen die je kan zien in Ella zijn de Ella Gap, Ravana Ella Falls, Little Adam’s Peak en Bambaragala Peak tussen de andere vele gevarieerde aangename wandelingen met een prachtig landschap.

Keer terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Diner & overnachting in Ella

Rondreis India

Dag 10 | Ella | Thissamaharama 

Uitchecken na het ontbijt. Vertrek vervolgens richting Yala. (ongeveer 2 uur rit)

Inchecken in het hotel.

Diner & overnachting in Thissamaharama

Rondreis India

DAG 11 | Thissamaharama | Unawatuna 

Vertrek in de ochtend voor een safari in Yala National Park.

Yala – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka. Terwijl je jeep door de gigantische poorten van Yala rammelt, stap je niet alleen het meest bezochte nationale park van het land binnen, maar ook het land van een beschaving die bloeide tijdens het bewind van Sri Lankaanse koningen. U noemt het maar, en Yala heeft het! De gebruikelijke gevangenen dekken kuddes olifanten, luiaardberen, gevlekte lieden, jakhals, uitgebreid bevolkte vogels en de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld die het park siert als een van de mooiste bestemmingen in het land. Voel het ruige pad terwijl je jeep over rotsen dondert en slingerend smalle bochten maakt voor een opwindende ervaring vermengd met de kreten van wildernis onder de tropische zon.

Keer terug naar het hotel om te ontbijten. Vervolgens uitchecken en doorrijden naar Unawatuna. (Ongeveer 3.5 uur rit)

Inchecken in het hotel en ontspannen.

Overnachting  in Unawatuna

Rondreis India

Dag 12 | Unawatuna

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Overnachting  in Unawatuna

Rondreis India

DAG 13 | Unawatuna

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Overnachting  in Unawatuna

Rondreis India

DAG 14 | Unawatuna | Colombo

Uitchecken na het ontbij. Vertrek richting Colombo. (Ongeveer 2.5 uur rit)

 • Middag stadstour in Colombo

Colombo – De kloppende metropool, Colombo – gelegen in het Westen – is niet alleen de hoofdstad van het land, maar ook de turbine die meer dan 50% van het nationale BBP aandrijft naast Colombo’s fraaie stadsontwikkeling. Rijd langs de schone straten langs de kristalheldere renbaan – paardenrennen in 1893 en de landingsbaan van de Tweede Wereldoorlog – die vandaag zijn ingericht met weelderige kleding, eten en theewinkels. Ondertussen rijdt u naar Pettah en stemt u af op de drijvende markt – een ongebruikelijke winkelervaring.

Drink een koud biertje in het Nederlandse ziekenhuis (winkelcentrum) terwijl je door mooie ramen kijkt met de beste mode-, sieraden- en handwerkmerken. Ruik de geur van wierook tijdens het luisteren naar de klokkengelui van de Gangarama-tempel. Of jazz tot het nachtleven van Colombo, gekruid door nachtclubs en casino’s die de drukte van de stad beperken.

Keer terug naar het hotel

Dinner & overnachting in Colombo

Rondreis India

DAG 15 | Colombo – Amsterdam

Uitchecken na het ontbijt en transfer naar de Colombo International Airport (Ongeveer 1 uur rit) om de terugvlucht te nemen.

***Einde tour***

Highlights :

 • Bezoek Kandy – UNESCO heritage site.
 • Thee plantage bezoek in Nuwara Eliya
 • Treinrit van Nanu Oya naar Ella
 • Trekking naar Little Adam’s peak
 • Hiriwadunna dorp bezoek
 • Ontspan in een strand resort
 • Olifant safari in Wilpattu national parken Luipaard safari in Yala national park
 • Bezoek de Oude stad Polonnaruwa en Anuradhapura
 • Bezoek de boeddhistische heilige plekken inclusief Mihintale Temple of the sacred tooth.

HOTEL

 • Negombo – Beacon Beach
 • Anuradhapura – Hotel Alakamanda
 • Sigiriya – Sigiriana Resort
 • Kandy – Hotel Topaz
 • Nuwara Eliya – Seasons Villa
 • Ella – Ella Gap
 • Yala – Oak Ray Wild
 • Unawatuna – Thaproban Beach House
 • Colombo – Fairway Max

Extra voordeel van Ga mee naar India

 • 02 flessen drinkwater per person per dag (SSL certified).
 • Seashells garlands op aankomst
 • Lokale fruit proeverij
 • Gratis cadeau/souvenir
 • 15 minutes head and shoulder massage at Matale spice garden
 • Een fles wijn
 • High tea in The Grand Hotel

Ingebrepen

 • Bij aankomst en vertrek opgevangen door een lokale vertegenwoordiger
 • Accommodatie voor 14 nachten bij de aangegeven hotels (of vergelijkbaar indien niet beschikbaar op het moment van boeken)
 • Ontbijt
 • Diner (muv Unawatuna)
 • Privé A/C Auto met Engelssprekende chauffeur/gids gedurende de hele reis
 • Entreegelden en activiteiten– Anuradapura anicinet city | Wilpattu NP | Sigiriya rock fortress | Polonnaruwwa ancient city | Dambulla cave temple | Kandy temple of the sacred tooth relic | Peradeniya royal botanical garden
 • Jeep huren in Wilpattu National Park
 • Trekker fee in Wilpattu National Park
 • Village walk ervaring in Habarana
 • Specerijenplantages bezoek in Matale.
 • Gem museum bezoek tijdens Kandy city tour
 • Culturele dans voorstelling in Kandy
 • Bezoek aan de thee plantage in Nuwara Eliya
 • Trein Kaartjes
 • Ella highlights en een bezoek aan Little Adam’s Peak
 • Jeep huren in Yala National Park
 • Trekker fee in Yala National Park
 • Bezoek Mahiyanganaya Wedda village
 • Colombo, Kandy, Nuwara Eliya & Ella stadstours
 • Alle momenteel van toepassing zijnde belastingen
 • Volledig gepersonaliseerde service van ‘Ga mee naar India’ voor en gedurende de reis inclusief het boeken van vluchten