Karnataka/Kerala

zuid india – NATUUR EN CULTUUR

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Bengaluru → Hassan → Coorg → Mysuru → Bandipur → Wayanad → Cochin → Kumarakom → Kovalam → Trivandrum

 AANKOMST IN BENGALURU

Aankomst in Bengaluru International Airport.

Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.Standard inchecken om 14:00 uur.

Bengaluru combineert een ouderwetse charme met de drukte van een moderne metropool. Het is een heerlijke plek met een samensmelting van verschillende rijke culturen, ambachten en erfgoedcentra. Deze stad geniet van de reputatie als een moderne, hightech stad, maar biedt nog steeds veel plaatsen van historisch belang voor de fervent kijker om te verkennen. Een reis door de stad kan erg interessant zijn en biedt een gevarieerde ervaring met paleizen, musea, tempels, kerken en tuinen.

Bangalore Palace
Shravanabelagola Karnataka

BENGALURU- HASSAN

Na het ontbijt rijd naar Hassan. Bezoek enroute Shravanabelagola.

Shravanabelagola – een groot centrum voor Jain-cultuur is beroemd om zijn kolossale standbeeld van Gomateshwara, die ook Lord Bahubali wordt genoemd. Het imposante 17 meter hoge standbeeld van de Gomata-torens is uit monolithische steen gehouwen en staat in majestueuze 10 reveleer en is zelfs vanaf een afstand van 20 KMS zichtbaar.

Halebidu – Hoysaleswara Tempel heeft een schat aan sculpturale details, de muren bedekt met goden, godinnen, dieren en dansende meisjes. Geen twee facetten van de tempel zijn hetzelfde. Bewaakt door een Nandi Bull, werd het nooit voltooid, ondanks 86 jaar werk.

Belur – Dit schilderachtige gehucht – 38 km van Hassan ligt aan de oevers van de rivier de Yagachi. De Chennakeshava-tempel is een van de mooiste voorbeelden van Hoysala-architectuur. Het duurde 103 jaar om te voltooien en de reden is duidelijk. De façade van de tempel is gevuld met ingewikkelde sculpturen en friezen zonder enig deel leeg te laten.

HASSAN – COORG

Ontbijt in het hotel gevolgd door een rit naar Coorg. Na aankomst inchecken in het hotel.

Beroemde voor de koffieplantages Coorg is gewiegd in de kloof van groene valleien, gestreeld door het bruisende water van de rivier de Cauvery. Het is een virtueel paradijs op aarde, bekroond met glorieuze, met mist bedekte heuvels en voorzien van kleine bronnen. Het biedt frisse lucht, dichte tropische bossen, kilometerslange exotische kruiden en koffieplantages en uitgestrekte rijstvelden, afgezien van een overvloed aan flora en vogels.

Overnachting in Coorg.

Coorg coffee plantation
Mysore Palace India

COORG – MYSURU

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Mysuru.

Eens de hoofdstad van een prinselijke staat, draagt Mysuru nog steeds zijn vreedzame schouders de aura en glamour van paleizen, de grandeur van feesten van vervlogen tijden, maar alles met een stille, ongehaaste waardigheid. Mysore wordt vaak het juweel van Karnataka genoemd – kunst, cultuur, gebouwen, festivals, tuinen en parken zijn de essentie van het erfgoed van de staat. Mysore is een stad van paleizen, tuinen, schaduwrijke lanen en heilige tempels en heeft nog steeds een deel van de charme van de oude wereld met zijn vele instellingen die Carnatic klassieke muziek en dans uitoefenen.

Overnachting in Mysuru.

MYSURU – BANDIPUR

Na het ontbijt rijd naar Bandipur national park.

Het Bandipur National Park is het leefgebied van Axis en Sambharhirschen, olifanten, wilde buffels, maar ook tijgers en luipaarden. Spot tijdens de safari in de jeep de Indiase fauna. Ervaar de enthousiaste sfeer van de jungle. Het reservaat is niet zonder reden de beste in Zuid-India.

Na aankomst inchecken in het hotel. In de middag staat er een Safari gepland.

Bandipur National Park
Wayanad India

BANDIPUR – WAYANAD

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Wayanad

Wayanad is één van de meest pittoreske en heilzame plaatsen in Kerala. Wayanad, gelegen op een hoogte van 700-2100m in de majestueuze West-Ghats, is een plek die wordt geprezen vanwege zijn betoverende natuurlijke schoonheid. Varens, mos, planten en bomen in alle denkbare tinten groen bedekken elke hoek van Wayanad.Golvende bergen met mistige pieken en dichte oerbossen vormen de meerderheid van het Wayanad-landschap. De levensbloed van Wayanad – Panamaram, Mananthavady en Kabani rivieren, samen met hun zijrivieren kabbelen en gutsen door het groene landschap.

Overnachting in Wayanad

WAYANAD – COCHIN

Wayanad – Cochin ( Met trein)

Cochin is het commerciële centrum van Kerala, een stad van groot historisch belang. Het Nederlandse paleis (gesloten op vrijdag en op feestdagen), de Chinese visnetten en andere overblijfselen van Europese en Aziatische architectuur vloeien soepel over in het traditionele weefsel van de havenstadHet heeft een fijne natuurlijke haven waarrond de stad is gegroeid. Het Fort Cochin-gebied, waar de Portugezen zich vestigden in de 16e eeuw, is uitgeroepen tot Heritage Zone.

Bezienswaardigheden: Nederlands paleis, Joodse synagoge, St.Franciskerk, Bolgatty, Gunda en Willingdon-eilanden, Chinese visnetten, Kathedraal van Santacruz (Basiliek).

In de avond staat een bezoek aan een Kathakali-danscentrum op de planning.

Cochin Kerala
Kumarakom Kerala

COCHIN – KUMARAKOM

In de weelderige binnenwateren van Kottayam in Kerala, ligt een waar paradijs, dat Kumarakom wordt genoemd, of het ‘Venetië van het Oosten’. Palmen omzoomd door smalle kanalen die door de uitgestrekte rijstvelden slingeren, en de keurige kleine gehuchten die langs weerszijden van de grachten staan opgesteld, zijn panoramische onvergetelijke uitzichten. Kumarakom is het binnenland van Kerala van lagunes, palmen meren en rijstvelden, verbonden met honderden kronkelende kanalen, met de typische laaghangende landboten die alles vervoeren van mensen tot vis, rijst en kokosnoten tot de melkboer en krantenjongen, lokale politici en priesters tot huwelijksfeesten.

KUMARAKOM – KOVALAM

Kovalam is een groene omgeving en aangenaam plek om te ontspannen. Kovalam is een droombestemming voor toeristen over de hele wereld. Met rotsachtige heuvels en een kalme baai van blauwe wateren, creëert dit strandparadijs een unieke aquarelle op maanverlichte nachten.

Kovalam werd door de Maharadja van Travancore voor het publiek in beeld gebracht. In de afgelopen drie decennia is de plaats goed ontwikkeld en staat nu prominent op de wereldkaart.

Kovalam Kerala
Padmanabhapuram Palace

KOVALAM – TRIVANDRUM

Trivandrum : Bezoek aan de Sree Padmanaba Swami temple, Kanakakkunnu Palace en Kowdiar Palace.

Kanyakumari is een kustplaats in de deelstaat Tamil Nadu op de zuidpunt van India.Het staat bekend om zijn strand en de spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen, vooral op volle maan dagen.

In de avond rijd naar het Trivandrum vliegveld en neem de vlucht naar Amsterdam.

… Einde tour …