South India

ZUID INDIA HIGHLIGHTS

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Chennai → Mahabalipuram → Pondicherry → Tiruchirappalli  → Thanjavur → Karaikudi → Madurai → Munnar → Thekkady → Alleppey → Ernakulam  

AANKOMST IN CHENNAI

Aankomst in Chennai Internationale Vliegveld.

Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.Standard inchecken om 14:00 uur.

De East India Company vestigde haar aanwezigheid in Zuid-India aan de Golf van Bengal in 1639 met de oprichting van Fort St. George. De stad Chennai, voorheen bekend als Madras, groeide op rondom het fort. Het dient nu als de hoofdstad van Tamil Nadu en is de vierde grootste stad in India. 

Bezoek Kapaleeswarar Temple , ter ere van Shiva, dateert uit de 13e eeuw na Christus. Het is de grootste tempel in Chennai. Rijd verder naar Mylapore, dat in de 16e eeuw door de Portugezen werd bewoond; bezoek de Saint Thomas Church, vernoemd naar de christelijke leerling (“Twijfelachtig Thomas”) die hier in de eerste eeuw leefde en les gaf. Rijd later langs het Marina Beach, de op één na langste ter wereld, die zich over meerdere mijlen uitstrekt. De volgende stop is het Fort St. George, dat momenteel wordt gebruikt door de regering van Tamil Nadu. Binnen de compound is een museum met vele herinneringen aan de East India Company en de Britse periode. Rijd vanuit het Britse centrum naar Egmore – het hart van de stad om het State Museum te bezoeken – Zes onafhankelijke gebouwen op deze museumcampus hebben 46 galerijen.

Chennai
Kanchipuram

CHENNAI – MAHABALIPURAM

Na het ontbijt rijd naar Mahalabalipuram. Bezoek enroute Kanchipuram.

Kanchipuram is een druk bedevaartsoord dat bruist van activiteit rond zijn buitengewone tempeldistrict. Kanchipuram, opgericht door de Pallava-koningen in de 4e eeuw na Chr., Diende als hoofdstad gedurende vijfhonderd jaar en bleef bloeien in de tijdperken Chola, Pandya en Vijaynagar. Onder de Pallavas was het een belangrijk scholastisch forum en ontmoetingsplaats voor jain, boeddhistische en hindoeïstische culturen. Tegenwoordig domineren alleen hindoe tempels de stad, verspreid over de jaren van de piek van de bouw van Pallava tot de 17e eeuw, toen de versiering van de Gopurams en zuilen met pilaren het meest gedetailleerd was. De Kailasanatha-tempel in Kanchipuram met een toren met vier verdiepingen en achthoekige shikhara is een prijzenswaardig stuk creativiteit.

Na het bezoek rijd naar Mahabalipuram.

MAHABALIPURAM

Bezoek aan de Shore-tempel, bekend als het land van Seven Pagodasm, er is vandaag de dag slechts één overgebleven. De vijf verdiepingen tellende Shore-tempel ligt aan het zee-strand en werd aan het eind van de zevende eeuw gebouwd door de Pallava-koning Raja Singha in pure Dravidische beeldhouwkunst. Deze tempel was het laatste werk van de Pallavadynastie. 

Bezoek vervolgens de Mandapams/Cave Tempels: de tempels zijn fijn gebeeldhouwd en uitgehouwen in Mahabali. Krishna-tempel is de oudste tempel. De versierde Krishna-kraam is afgebeeld met de afleveringen van Lord Srikrishna’s leven en het opheffen van de Gobardhan-heuvel om Gops & Gopies te beschermen tegen de vloek van de regengod.

Bezoek later Arjuna’s Penance – Deze vakkundig bewerkte rots van 29X7 meter is het grootste vas – reliëfbeeld ter wereld. Het dankt zijn naam aan de figuur van een asceet die wordt verondersteld Arjuna te zijn, de held van Mahabharata, die boete doet om een ​​gunst van Lord Siva te verkrijgen. 

Mahabalipuram
Pondicherry

MAHABALIPURAM – PONDICHERRY

Pondicherry :

Bezoek eerst de Aurobindo Ashram. Pondicherry is sinds oudsher een zetel van leren en Vedische culturen geweest en was ook de thuisbasis van de grote hindoeïstische wijze Agastya. Pondicherry’s mystieke geest vond een grote opstanding in de twintigste eeuw met de oprichting  van Sri Aurobindo Ashram. Ook wordt hier de Samadhi of de laatste rustplaats van Sri Aurobindo en de Moeder gevonden, die toegewijde trekken.

Bezoek aan de Auroville Town.

Overnachting in Pondicherry.

pondicherry – thanjavur

Na het ontbijt rijd naar Thanjavur. Bezoek en route Chidambaram.

Chidambaram staat bekend om zijn heiligdom van Nataraja, de ‘Cosmic Dancer’ (temple geopend van 05:30 tot 12:00 uur), één van de beroemdste voorstellingen van de god Shiva die zijn ‘gezegende dans’ uitvoert.

Rijd vervolgens door naar Thanjavur. 

Bezoek aan de Brihadeeshwara-tempel, gebouwd in de 10e eeuw door Raja Chola Sri Brihadeeshwara tempel wordt beschouwd als een genie van de oude Chola-architectuur. De tempel die aan Nandi is gewijd, is gebouwd op basis van een enkele granieten rots. De koepel van de tempel rust ook op een enkele granieten rots. Het mooiste aan de tempel is dat het zo is gebouwd dat de schaduw ervan nooit op de grond valt. De tempel is 216 voet lang. Het is de moeite waard om te vermelden dat maar liefst 74 tempels in het landschap van Thanjavur staan.

Overnachting in Thanjavur.

Thanjavur
Karaikudi India

THANJAVUR – KARAIKUDI

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Karaikudi.

Karaikudi en 74 andere dorpen omvatten Chettinad, het thuisland van de Nattukottai Chettiars. De Chettiars waren een welvarende bankgemeenschap die overzee zich waagde om zaken te doen in Zuid- en Zuidoost-Azië in de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hun erfenissen zijn de fascinerende huizen van Chettinad die ze met eenvoudige materialen hebben gebouwd. Dit zijn huizen die gezien moeten worden om het te geloven.

Nog onontdekt door de wereld, Chettinad is een landelijk gebied dat zelfs de meest ervaren reiziger zal verrassen. Alleen al het zien van deze huizen zou een reis rechtvaardigen. Afgezien van de huizen biedt Karaikudi uitgebreide antiekwinkels, wekelijkse shandy [dorpsmarkt], een aantal tempels, bezoek aan ambachtslieden die werken met hout en metaal, zilversmeden en goudsmeden, aantrekkelijke textiel en heerlijke Chettiar-gerechten.

karaikudi – madurai

Madurai’s belangrijkste attractie is de beroemde Meenakshi-tempel in het hart van de oude stad, een barok voorbeeld van Dravidische architectuur met gopurams (torens) bedekt van boven tot onder met een adembenemende overvloed van veelkleurige afbeeldingen van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Het tempelcomplex is een stad in een stad en je kunt dagen doorbrengen met het verkennen van de labyrintische gangen en hallen. Een andere attractie is het Thirumalai Nayak Palace (1636) gerestaureerd door Lord Napier, dansdrama-concerten worden dagelijks uitgevoerd.Bezoek aan de Gandhi museum.

Madurai Meenakshi Temple
Munnar Kerala

MADURAI – MUNNAR

Munnar rijst op als drie bergstromen samenvloeien – Mudrapuzha, Nallathanni en Kundala. 1.600m boven de zeespiegel was dit heuvelstation ooit het zomerverblijf van de voormalige Britse regering in Zuid-India. Uitgestrekte theeplantages, pittoreske stadjes, kronkelende straatjes en vakantiefaciliteiten maken dit een populaire badplaats. Één van de exotische flora in de bossen en graslanden hier is de Neelakurinji.

Bezoek aan de Anayirankal beroemde voor theeplantages, Pothamedu beroemde voor thee, koffie en kardemom plantages.

MUNNAR – THEKKADY

Bezoek aan de Periyar National Park om de dieren in het wild per boot te bekijken. Gelegen binnen de grenzen van de West-Ghats in de Zuid-Indiase staat Kerala, Periyar National Park en Tiger Reserve is één van de meest fascinerende natuurparken in de wereld. Het park heeft een schilderachtig meer in het hart van het heiligdom. Kuddes olifanten en sambar, gaur en wilde zwijnen dwalen af naar de oever van het meer en zijn te zien vanaf de lanceringen die over het meer varen. Periyar herbergt ook luipaarden, wilde honden en blaffende herten. Op de rotspartijen langs het meer kunnen hagedissen worden gespot die in de zon liggen te zonnebaden.

Elephant Periyar

THEKKADY – ALLEPPEY

Rit naar de steiger om aan boord te gaan van de woonboot  en te varen op de binnenwateren van Kerala.Vaar in een Kettuvallam (woonboot) door de betoverende binnenwateren van Alappuzha. Dit is zeker een adembenemend ervaring. Het smalle kanaal met palmbomen omzoomd, kronkelende door de enorme uitgestrekte klein gehucht en paddy ingediend. De kleine dorpjes staan aan beide zijden van de kanalen van de binnenwateren, die een panoramische en gedenkwaardige plek zijn.

ALAPPUZHA KERALA
Kochi Kerala

ALLEPPEY – COCHIN

Cochin is het commerciële centrum van Kerala, een stad van groot historisch belang. Het Nederlandse paleis , de Chinese visnetten en andere overblijfselen van Europese en Aziatische architectuur vloeien soepel over in het traditionele weefsel van de havenstad.Het heeft een fijne natuurlijke haven waarrond de stad is gegroeid. Het Fort Cochin-gebied, waar de Portugezen zich vestigden in de 16e eeuw, is uitgeroepen tot Heritage Zone.

Bezienswaardigheden: Nederlands paleis, Joodse synagoge, St.Franciskerk, Bolgatty, Gunda en Willingdon-eilanden, Chinese visnetten, Kathedraal van Santacruz (basiliek).

In de avond rijd naar het Cochin vliegveld en neem de vlucht naar Amsterdam.

… Einde tour …