West Zuid Landkaart

WEST EN ZUID INDIA

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Mumbai → Nashik → Aurangabad → Pune → Bijapur → Goa → Badami → Hampi → Hassan → Bengaluru 

AANKOMST IN MUMBAI

Aankomst in Mumbai Internationale vliegveld.

De hoofdstad van de staat Maharashtra, voorheen bekend als Bombay, ligt in het zuidwesten van India. Met het zelfvertrouwen van een buitenbeentje moneymaker en “Bindass” (zorgeloze) instelling, is Mumbai ook het financiële en commerciële centrum van het land en heeft het een belangrijke haven aan de Arabische Zee. Mumbai is het centrum van de Indiase filmindustrie, die een scharnierende rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de cinematografie. “Bollywood”, zoals het wordt genoemd, produceert elk jaar het op een na grootste aantal films ter wereld, alleen daarna in Hollywood.

Sea Link Mumbai
Vineyard Nashik

MUMBAI – NASHIK

Na het ontbijt rijd naar Nashik.

Nashik, gelegen aan de oevers van de rivier de Godavari, staat bekend als het bedevaartscentrum omdat er meer dan honderd oude tempels zijn. Het is één van de vier steden waar de enorme Kumbh Mela wordt gehouden die eens in de 12 jaar wordt gehouden. Volgens de hindoeïstische mythologie werd de plaats speciaal genoemd in de epische Ramayana toen Lord Ram Nashik zijn thuis maakte tijdens zijn 14 jaar ballingschap. Nashik staat ook bekend als de wijnhoofdstad van India en is goed voor een groot deel van de Indiase druivenexport en herbergt vele schilderachtige wijngaarden in en rond.

NASHIK – AURANGABAD

Ajanta Caves: 30 uit rots gehouwen boeddhistische grotmonumenten die dateren uit de 2e eeuw voor Christus tot ongeveer 6e eeuw na Christus. De sculpturen en schilderijen in de grotten zijn de mooiste overgebleven voorbeelden van oude Indiase kunst, met name schilderkunst, die meesterwerken zijn van boeddhistische religieuze kunst. Het is sinds 1983 een UNESCO-werelderfgoed.

Ellora rock-cut Caves: -Deze beroemde monumentale grotten werden gebouwd door de Rashtrakuta-dynastie tussen de 5e en 10e eeuw na Christus en vertegenwoordigden de glorieuze periode van de Indiase rotsachtige architectuur. De 34 grotten zijn eigenlijk structuren die zijn opgegraven uit het verticale vlak van de Charanandri-heuvels met boeddhistische, hindoeïstische en jain-tempels, vihara’s en mathas. Het staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ajanta caves
Pune India

AURANGABAD – PUNE

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Pune.

Ook wel aangeduid als de koningin van de Deccan, Pune is de ‘culturele hoofdstad’ van Maharashtra begiftigd met rijke geschiedenis, cultuur en tradities. Het is deze stad waar de held van Maharashtra, Chhatrapati Shivaji, zijn jeugd doorbracht. Het hedendaagse Pune heeft vele in eigen land geteelde auto- en productiegiganten zoals Tata Motors en Bajaj Auto. De stad is ook de thuisbasis van technologische en softwarereuzen zoals TCS, Infosys, Wipro enz.

PUNE – BIJAPUR

Na het ontbijt rijd naar Bijapur.

Bezoek aan de Gol Gumbaz

Gol Gumbaz is de beroemdste monument in Bijapur. Het is het graf van Mohammed Adil Shah. Het is de grootste koepel ooit gebouwd, met onder meer een moskee, een Naqqar Khana (een zaal voor de trompetters, die nu als museum wordt gebruikt) en de ruïnes van pensions. Niet te missen in dit monument is de Centrale Kamer, waar elk geluid zeven keer wordt herhaald. Een andere attractie is de Whispering Gallery, waar zelfs minieme geluiden op 37 meter afstand (duidelijk) te horen zijn.

Gol Gumbaz

BIJAPUR – GOA

Na het ontbijt rijd naar Goa.

De voormalige Portugese enclave van Goa, één van de edelstenen van India, is al jarenlang populair bij toeristen met zijn prachtige palmbomen en bekende ‘Traveler’s Scene’. Goa heef veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Goa heeft een uniek karakter, de mensen zijn zeer relaxed en er zijn vele sporen van de Portugese invloed.

Goa India
Badami Karnataka

GOA – BADAMI

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Badami.

Het landelijke stadje Badami was de hoofdstad van het Chalukyan-rijk van 543-757 na Christus. Eenmaal Vatapi genoemd; de oude stad heeft verschillende hindoe en jain-tempels en een boeddhist grotten tempel en is zeer charmant. Afgezien van de vele beeldhouwwerken en friezen, heeft één van de grotten ook fresco’s die vergelijkbaar zijn met die van Ajanta.

Overnachting in Badami.

BADAMI – HAMPI

Rijd na het ontbijt naar Hampi. Bezoek enroute Aihole en Pattadakal.

Aihole is historisch bekend als de bakermat van de hindoe tempelarchitectuur. Er zijn bijna 125 tempels verdeeld in 22 groepen verspreid over het hele dorp. De belangrijkste zijn Durga-tempel, Ladhkhan-tempel, Gowda-tempel, Suryanarayana-tempel, Konti-groep van tempels, Hucchimalli-tempel, Meguti-tempel, Ravanphadi-tempel en ASI-museum.

Pattadakal een indrukwekkende reeks van negen Hindoetempels, evenals een heiligdom van Jain kan worden gezien. In deze groep valt een meesterwerk op – de Tempel van Virûpâksha, rond 740 gebouwd door Koningin Lokamahadevi ter herdenking van de overwinning van haar man op de koningen uit het zuiden.

Overnachting in Hampi

Pattadakal Karnataka
Hampi Karnataka

HAMPI

Hampi is een Werelderfgoed en de voormalige hoofdstad van het hindoe-koninkrijk Vijayanagar. Een levend getuigenis van de grootsheid van vroeger, deze verwoeste stad wordt bewaakt door rivieren en granieten heuvelruggen. De vier verkenners uit Europa die de plaats bezochten op het hoogtepunt van het Vijayanagar rijk schreven dat de stad zo groot en mooi was als Rome en aarzelde om de grootsheid te omschrijven uit angst dat het fantastisch zou worden gedacht. De meeste toeristencentra in Hampi kunnen worden onderverdeeld in twee brede regio’s, de Hampi Bazaar en het Royal Centre.

 HAMPI – HASSAN

Rijd na het ontbijt naar Hassan.

Halebidu – Hoysaleswara Tempel heeft een schat aan sculpturale details, de muren bedekt met goden, godinnen, dieren en dansende meisjes. Geen twee facetten van de tempel zijn hetzelfde. Bewaakt door een Nandi Bull, werd het nooit voltooid, ondanks 86 jaar werk.

Belur – Dit schilderachtige gehucht – 38 km van Hassan ligt aan de oevers van de rivier de Yagachi. De Chennakeshava-tempel is een van de mooiste voorbeelden van Hoysala-architectuur. Het duurde 103 jaar om te voltooien en de reden is duidelijk. De façade van de tempel is gevuld met ingewikkelde sculpturen en friezen zonder enig deel leeg te laten.

Overnachting in Hassan

Belur Karnataka
Vikasa Soudha Bangalore

HASSAN – BENGALURU

Bengaluru combineert een ouderwetse charme met de drukte van een moderne metropool. Het is een heerlijke plek met een samensmelting van verschillende rijke culturen, ambachten en erfgoedcentra. Deze stad geniet van de reputatie als een moderne, hightech stad, maar biedt nog steeds veel plaatsen van historisch belang voor de fervent kijker om te verkennen. Een reis door de stad kan erg interessant zijn en biedt een gevarieerde ervaring met paleizen, musea, tempels, kerken en tuinen.

Rijd naar Bengaluru vliegveld en neem de vlucht naar Amsterdam.

                                  … Einde tour …