NOORD INDIA HIGHLIGHTS

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Delhi → Jaipur → Agra → Gwalior → Datia → Orchha → Khajuraho → Varanasi → Lucknow → Delhi

AANKOMST IN DELHI

Aankomst in Delhi International Airport.

Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.Standard inchecken om 14:00 uur.

Delhi is een stad met veel karakter en contrasten! De hoofdstad is meer dan 2000 jaar oud en naast veel oude monumenten een stad met moderne shopping malls en tempels. Delhi is de hoofdstad van India en een belangrijke toegangspoort tot het land.  Het was de magneet, die de Mongolen, Turken, Perzische, Afghanen, Mughals en de Britten trok, die allemaal hebben bijgedragen aan het glorieuze maar turbulente verleden. De fascinatie met Delhi was zodanig dat, hoewel het vele keren werd verlaten, de heersers er steeds weer naar teruggingen en het opnieuw zeven keer herbouwden. Tegenwoordig intrigeren de tweelingsteden Old en New Delhi nog steeds Indiërs en toeristen als de culturele en politieke hoofdstad van de grootste democratie ter wereld.

Overnachting in Delhi.

Delhi
qutub minar

DELHI

De tour vind plaats via privé auto en begint met een rijd langs de Red Fort een Werelderfgoed locatie, één van de meest spectaculaire stukjes Mughal-architectuur. Rijd verder naar de Jama Masjid, één van de grootste moskeeën van Azië. Mensen stromen voortdurend in en uit de moskee en de aanwezigheid van een nabijgelegen bazaar betekent dat het gebied zelden stil is. Geniet in Old Delhi van een rit in een traditionele Rickshaw en reis hierin door de smalle straten en de drukke markt!

Bezoek de Bangla Sahib Gurudwara (Sikh Tempel). In de tour bezoekt u ook de Qutub Minar, de langste toren in India en Humayun’s Tomb, gebouwd door de weduwe van de twee Mughal Keizer, Humayun. Rijd ook langs de India Gate, Parliament Building en Rashtrapati Bhawan (woning van de President).Bezoek ook, de Bahai-tempel, gelegen in Zuid-Delhi, deze heeft de vorm van een lotus. 

DELHI – JAIPUR 

Rijd na het ontbijt naar Jaipur en inchecken bij het hotel.

Jaipur word ook wel Pink City genoemd en was gebouwd door Maharaja Sawai Singh II in 1727. Het is de enige stad in de wereld die de negen afdelingen van het universum symboliseert door middel van negen rechthoekige sectoren die de stad onderverdelen. Met uitzondering van het drukke verkeer van fietsen, auto’s en bussen lijkt er weinig veranderd te zijn.

Gevolgd door een tour door Jaipur.

Bezoek Amber Fort gebouwd in de 17e eeuw. Bezoek in de middag de City Palace, een overweldigend complex van paleizen, tuinen en binnenplaatsen, decorative kunst en gebeeldhouwde deuropeningen.Jaipur’s Jantar Mantar is de meest bekende van in totaal vijf sterrenwachten gebouwd door Sawai Jai Singh in India. Als laatste, bezoek ‘Palace of Winds’ (Hawa Mahal) een echte photo stop. Een paleis gebouwd met rood en roze zandsteen.

Overnachting in Jaipur.

Amber fort

JAIPUR – AGRA

Fatehpur Sikri, de verlaten stad met rode zandsteen was gebouwd door de Mughul Keizer Akhbar en was zijn hoofdstad en paleis in de 16e eeuw.

Gevolgd door een bezoek aan de Taj Mahal.22 jaar heeft het geduurd om de Taj Mahal te bouwen. Gebouwd door de Mughal keizer Shah Jahan als een teken van zijn liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal, de Taj Mahal is echt één van de wereldwonderen. The Taj Mahal is vanuit alle ooghoeken perfect; de detailopname van de marmer is echt bijzonder mooi.

Bezoek vervolgens Agra Fort. Agra Fort is een perfect voorbeeld van Mughal architectuur. De Agra Fort is de stoel en bolwerk van de Mughal Rijk. De structuur, muren en poorten zijn door Akhbar gebouwd. Shah Jahan heeft later de mooie kamers en moskee gebouwd.

Bezoek aan de Itmad-Ud-Daulah ook bekend als de ‘baby Taj’. Het was de eerste Mughal-constructie die volledig uit marmer was gebouwd en de eerste die uitgebreid gebruik maakte van pietra dura. De plaats is de minst bezochte van de drie grote monumenten van Agra.

AGRA – GWALIOR

Gwalior

Bezoek ’s middags het Gwalior-fort. Het is een prachtig fort dat de stad Gwalior domineert. De hoofdstructuur van het fort is zo’n duizend jaar geleden gebouwd. 

Verken verder de Scindia Museum: Museum toont een breed scala aan artikelen van over de hele wereld. Objecten die worden getoond zijn onder meer miniatuurschilderijen, wapens, bronzen beelden, sculpturen, manuscripten en munten. Naast deze geslepen glas- en kristalornamenten, Perzische tapijten, Malabar en Madurai houtwerk, Chinese, Japanse en Europese kunst en curiosa, een mechanische zilveren trein die werd gebruikt als een drank trolley en de goud geschilderde Durbar Hall worden ook getoond in het museum.

De andere tempels zijn de Sas Bahu-tempels. De tempels hebben prachtige ingewikkelde gravures op hen. Jullie bezoeken ook Tansen Tomb – Een pijler van klassieke Hindoestaanse muziek, de grote Tansen, één van de ‘negen juwelen’ van het hof van Akbar ligt begraven in Gwalior. Het is gebouwd in de vroege Mughal-bouwstijl. Het graf is meer dan een monument en maakt deel uit van het levende culturele erfgoed van Gwalior.

Gwalior Fort
Orchha Madhya Pradesh

GWALIOR – DATIA – ORCHHA

Datia ligt ongeveer 74 km ten zuidoosten van Gwalior en is beroemd om zijn Bundela-paleizen en schilderijen. Het vestingpaleis van Datia wordt beschouwd als één van de mooiste in zijn soort in India. Gebouwd door Raja Bir Singh Deo, een leider van Bundela, wordt het paleis beïnvloed door de architecturale stijlen van zowel Rajputs als Mughals.

ORCHHA

Bezoek eerst de papierfabriek Taragram, een goede doelen organisatie (gesloten op zondag). Zij ontvangen afval van de kledingindustrie in heel India en gebruikten de katoenvezels om papier te maken. Van een pulp wordt het in lagen van de vereiste dikte gemaakt en vervolgens geperst en gedroogd, gerold om het dunner te maken en vervolgens op maat gesneden. Ze maken watermerkpapier voor diploma’s, boeken, fotolijsten, lampenkappen, afvalbakken enz. Deze goede doelen organisatie biedt werk aan de dames in de stam om hun leven beter te maken.

Bezoek de multi-tiered Jahangir Mahal, binnen het fort, gebouwd in 1606; de Raj Mahal bekend om zijn mooie muurschilderingen en de Rai Praveen Mahal, een paleis in de tuinen van Anand Mahal. Orchha heeft tempels die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken vanwege hun unieke architectuur. Bekend zijn de Ram Raja-tempel, de Laxmi Narain-tempel met zijn uitbundige fresco’s en de Chaturbhuj-tempel.

Orchha Madhya Pradesh
Khajuraho Madhya Pradesh

ORCHHA – KHAJURAHO

Bezoek aan de Oosterse en Westerse groep van Khajuraho-tempels die vanwege hun sculpturale schoonheid door de UNESCO zijn erkend als Werelderfgoed.

Onder de westerse groep tempels is de bekendste de Kandariya Mahadev-tempel, 32 meter hoog met een fantastische reeks sculpturen, waaronder sensuele thema’s. Andere tempels zijn de Chaunsat Yogini, een granieten tempel, de Devi Jagdambe-tempel gewijd aan de Moedergodin, de Chitragupta-tempel, opgedragen aan Surya de Zonnegod, enz.

De oostelijke groep tempels omvat zowel hindoeïstische als jain-tempels. De grootste en mooiste van de Jain-heiligdommen is de Parsvanath-tempel. Zie ook Adinatha-tempel, Ghantai, Vamana-tempel enz.

Ervaar een lokale fietstour gevolgd door een dorpsbezoek.

KHAJURAHO – VARANASI

Khajuraho – Varanasi (Met Binnenlandse vlucht of Trein)

Varanasi :

In de middag gaat u verder voor een excursie naar Sarnath (gesloten op vrijdag), een belangrijk boeddhistisch centrum in de wereld.

Aarti ceremony in de avond bijwonen. Bezoek deze avond de oevers van de heilige Ganges voor een speciale avondcruise op de rivier de Ganges op landboten om de vrome hindoes de “Arti Puja” met verlichte lampen te zien uitvoeren. Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht langs de Ghats op de heilige rivier de Ganges.

Ganges Varanasi
Lucknow India

VARANASI – LUCKNOW

Verken de typische Lucknow door een bezoek te brengen aan enkele beroemde gebouwen zoals de Asifi Imambada.Dit is ’s werelds grootste hal zonder enige pilaarsteun, hout, ijzeren balken of betonnen muren. Bezoek ook de ‘Rumi Darwaza’ of de Turkse Poort en de Asfi-moskee. Bezoek Hussainabad Complex – De Clock Tower is de hoogste klokkentoren in Azië en in sommige opzichten superieur aan zijn tegenhanger, ‘Big Ben’ van Londen. Husainabad Imambara – bekend om zijn schoonheid en decoraties. Dit werd gebouwd in 1840 door Mohammad Ali Shah en wordt nog steeds beschouwd als een heilig adres door de inboorlingen. 

Rijd langs Kaiserbagh palace complex (bezoek vanuit buitenaf) – Nawab Wajid Ali Shah begon met de bouw van dit paleiscomplex in 1848 en het werd voltooid in 1850.

Ervaar een lokale fietstour gevolgd door een dorpsbezoek.

Rijd na het bezoek naar Lucknow treinstation  om de trein naar Delhi te nemen.

                            … Einde Tour …