KLASSIEK Noord India

Route

Deze rondreis heeft de volgende bestemmingen:

Delhi → Mandawa → Bikaner → Jaisalmer → Jodhpur → Udaipur → Jaipur → Ranthambore → Agra → Delhi

AANKOMST IN DELHI

Delhi is een stad met veel karakter en contrasten! De hoofdstad is meer dan 2000 jaar oud en naast veel oude monumenten een stad met moderne shopping malls en tempels. Delhi is de hoofdstad van India en een belangrijke toegangspoort tot het land. Het was de magneet, die de Mongolen, Turken, Perzische, Afghanen, Mughals en de Britten trok, die allemaal hebben bijgedragen aan het glorieuze maar turbulente verleden. De fascinatie met Delhi was zodanig dat, hoewel het vele keren werd verlaten, de heersers er steeds weer naar teruggingen en het opnieuw zeven keer herbouwden. Tegenwoordig intrigeren de tweelingsteden Old en New Delhi nog steeds Indiërs en toeristen als de culturele en politieke hoofdstad van de grootste democratie ter wereld.

Overnachting in Delhi.

Mandawa Rajasthan

DELHI – MANDAWA

Mandawa :

Bezoek het middeleeuwse fort, met een prachtig uitzicht over de hele stad, loop rond de Havelis, en bewonder de woongebouwen van Mandawa, gebouwd in een typische Rajasthani-stijl. De belangrijkste thema’s in de muurschilderingen zijn Hindoe mythologie, geschiedenis, volksverhalen, erotiek en zelfs buitenlanders en hun uitvindingen zoals telefoons en auto’s.

MANDAWA – BIKANER

Bezoek ’s middags Bikaner’s Junagarh Fort Revel in de architectonische pracht, en neem een intiem kijkje n dit imposante fort, gebouwd door Akbar’s hedendaagse Raja Rai Singh. Binnen het fort zijn zevenendertig paleizen en paviljoens.Een museum met waardevolle miniatuurschilderijen en zeldzaam antiek bevindt zich ook in het Junagarh-fort.

Bezoek aan de Karni Mata tempel ( Rat temple) en Kameel farm.

Bikaner Rajasthan
Jaisalmer Fort

BIKANER – JAISALMER

Bezoek de beroemde Havelis (herenhuizen) die bekend staan om zijn fresco’s. De meest uitgebreide en magnifieke van alle Jaisalmer Haveli’s is de Patwaon Ki Haveli. De Haveli werd tussen 1800 en 1860 gebouwd door vijf Jain-broers. Salim Singh Ki Haveli en Nathmal Ki Haveli zijn de andere twee Haveli’s die voor bezoekers zijn geopend.

Jaisalmer Fort gebouwd in 1156 door de Bhatti heerser, Jaisala, het fort hier staat bovenop de 80 m hoge Trikuta-heuvel. Het fort is omgeven door 3 muren en beschikt over 99 bastions.

JAISLMER – JODHPUR

Mehrangarh Fort ligt op een 125 meter hoge heuvel. Dit is één van de meest indrukwekkende en formidabele bouwwerken in Rajasthan. Binnen het fort zijn enkele prachtige paleizen met zorgvuldig gesneden panelen, traliewerken of “Jarokhas” met suggestieve namen. De kamers van Moti Mahal, Phool Mahal, Sheesh Mahal, de Sileh Khana en de Daulat Khana zijn opmerkelijk vanwege de pracht en glamour van een vervlogen tijdperk.

Onder het fort bezoekt u de Jaswant Thada, een sierlijke marmeren cenotaaf gebouwd in 1899 voor Maharajah Jaswant Singh II, en de gedenktekens van andere Maharahahs van Jodhpur.

Jodhpur Fort
Udaipur Rajasthan

JODHPUR – UDAIPUR

De Ranakpur Jain-tempel werd gebouwd tijdens de tijdperk van Rajput-monarch Rana Kumbha in de 15e eeuw. De kelder heeft een oppervlakte van 48.000 vierkante meter. Er zijn vier ondergeschikte heiligdommen, vierentwintig zuilen met pilaren en koepels die worden ondersteund door meer dan vierhonderd kolommen.

Als eerste staat een tour naar The City Palace, dat uitkijkt over het Pichola-meer, op de agenda. Het stadspaleis werd gebouwd in 1725 van graniet en marmer met filigreed balkons, sierlijke ramen en vakmanschap in glas.

Bezoek aan de Sahelion-ki-Badi en Jagdish tempel.

UDAIPUR – JAIPUR

Bezoek Amber Fort die kijkt uit over het Moat meer. Rijd via jeep (of olifant) naar de Fort. Eenmaal boven, wandel door de binnenplaatsen en hallen. Veel van de kamers hebben prachtige muurschilderingen en kostbare stenen en spiegels ingebouwd. Het meest fascinerende is de Sheesh Mahal (Spiegel Paleis) waar enkel de licht van de lapjes wordt weerspiegeld in de vele spiegels, en die de ruimte verlichten.

Bezoek in de middag de City Palace, een overweldigend complex van paleizen, tuinen en binnenplaatsen, decorative kunst en gebeeldhouwde deuropeningen.

Jaipur’s Jantar Mantar is de meest bekende van in totaal vijf sterrenwachten gebouwd door Sawai Jai Singh in India.

Palace of Winds
Tiger Tadoba National Park

JAIPUR – RANTHAMBORE

 

Geniet vervolgens van een safari in Ranthambore National Park in een Jeep / Canter

RANTHAMBORE – AGRA

22 jaar heeft het geduurd om de Taj Mahal te bouwen. Gebouwd door de Mughal keizer Shah Jahan als een teken van zijn liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal, de Taj Mahal is echt één van de wereldwonderen. The Taj Mahal is vanuit alle ooghoeken perfect; de detailopname van de marmer is echt bijzonder mooi.

Bezoek vervolgens Agra Fort. Agra Fort is een perfect voorbeeld van Mughal architectuur. De Agra Fort is de stoel en bolwerk van de Mughal Rijk. De structuur, muren en poorten zijn door Akhbar gebouwd. Shah Jahan heeft later de mooie kamers en moskee gebouwd.

Bezoek aan de Itmad-Ud-Daulah. Ook bekend als de ‘baby Taj’. Het was de eerste Mughal-constructie die volledig uit marmer was gebouwd en de eerste die uitgebreid gebruik maakte van Pietra dura. 

TAJ MAHAL AGRA

AGRA – DELHI – AMSTERDAM

Stadstour Delhi : Red Fort een Werelderfgoed locatie, één van de meest spectaculaire stukjes Mughal-architectuur. De Mughal-keizer, Shah Jahan heeft tussen 1638 en 1648 gebouwd, het Rode Fort heeft muren die zich uitstrekken tot 2 km lang met een hoogte variërend van 18 meter.

Rijd verder naar de Jama Masjid, één van de grootste moskeeën van Azië.Geniet in Old Delhi van een rit in een traditionele Rickshaw en reis hierin door de smalle straten en de drukke markt!

Bezoek de Bangla Sahib Gurudwara (Sikh Tempel). Het tempelcomplex omvat de tempel, een grote gemeenschappelijke keuken, een grote (heilige) vijver, een school en een kunstgalerie.In de tour bezoekt u ook de Qutub Minar, de langste toren in India en Humayun’s Tomb, gebouwd door de weduwe van de twee Mughal Keizer, Humayun. Rijd ook langs de India Gate, Parliament Building en Rashtrapati Bhawan (woning van de President).

Na het bezoek rijd naar het Delhi vliegveld en neem de vlucht naar Amsterdam.

                     … Einde Tour …

Qutub Minar Delhi