Gujarat Landkaart

GUJARAT EXCLUSIEF

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Ahmedabad → Patan → Modhera → Little Rann of Kutch → Bhuj → Junagadh → Sasan Gir → Palitana → Champaner → Ahmedabad 

AANKOMST IN AHMEDABAD

Aankomst in Ahmedabad vliegveld.

Bezoek aan de Gandhi Ashram, Gandhi Ashram.Deze ashram was Gandhi’s hoofdkwartier tijdens de lange strijd voor Indiase onafhankelijkheid. 

Hatheesingh Jain tempel,  werd in 1850 gebouwd door een rijke Jain-koopman en is één van de best vernoemde Jain-tempels van Ahmedabad. Deze tempel is gebouwd van zuiver wit marmer en rijkelijk versierd met rijk houtsnijwerk.

Bezoek aan de  Kankariya Meer, Adalaj stepwell, Saradar Vallabhbhai Patel museum, Stad museum.

Bezoek Akshardham tempel en geniet van de pradarshani in akshar hall, gevolgd de grote laser tentoonstelling in de avond (op eigen kosten) rondom de akshardham tempel.

Bezoek aan de Sabarmati riverfront.

Adalaj stepwell
Modhera

PATAN / MODHERA

Modhera Zonnetempel dateert van begin 11e eeuw CE en werd gebouwd door koning Bhimdev I in 1026 CE. De tempel van Modhera is de belangrijkste van alle zonnetempels die in heel Gujarat zijn gebouwd. De tempel is opgedragen aan de zonnegod.

Patan – Rani ki Vav (“step well”). Het werd gebouwd door de koningin Udaymati, de vrouw van Bhimdev, gedurende de 11-12e eeuw en is de meest magnifieke en spectaculaire “step well” en het beste voorbeeld van een dergelijke architectuur voor waterputten. De Vav meet ongeveer 64 meter. Het trappenhuis heeft een lange, getrapte gang die afdaalt naar de ondergrondse tank, deze heeft vier pilaren. De pilaren die het dak ondersteunen, hebben vierkanten-basis versierd met Ghat Pallavas. Het was éên van de grootste en meest luxe structuur van zijn soort.

LITTLE RANN OF KUTCH / WHITE RANN

Little Rann of Kutch : Ontdek vandaag de woestijn vanuit een open jeep in The Little Rann of Kutch. Spot dieren zoals wild-ass, woestijn vis, blauwe stier, blackbuck, wolf, jackal en een aantal soorten slangen en meerdere soorten vogels.

Bezoek ook het huis van Rabari en Banjara – de twee belangrijkste stammen van de regio.

Rann Utsav ( Eind Oktober tot Februari ) : Vanochtend na het ontbijt uitchecken en vervolgens de Banni- en Pachcham-regio’s verkennen en de rand van de grote ‘Rann of Kutch’ ontdekken. Inchecken bij Tent City – Rann Utsav. Vertrek later naar Witte Rann die het uitzicht op de Grote Rann & zonsondergang verstrekt.

Little Rann of Kutch
Bhuj Gujarat

BHUJ

Bhujaodi 10 km buiten Bhuj weven ambachtslieden dikke sjaals en dekens op Putweefgetouwen die zijn ingegraven in de uitgehouwen modderhuizen (Bhungas) versierd met garomati. 

Na het bezoek vertrekken jullie naar Banni Village en verkrijgt u onderweg een vergunning (alle reizigers zijn verplicht deze vergunning aan te vragen). Om verschillende mensen zoals Jat, Harijan, Meghawal en Mutva enz. te zien in verschillende dorpen zoals Hodka, Ludiya en Dhordo. 

Bezoek vervolgens het dorp Hodka – Hodka is beroemd om zijn prachtige borduurwerk en modderwerk, net zoals leerkunst. Zowel mannen als vrouwen zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de kunst- en ambachtstraditie van de regio. Bezoek Ludiya dorp- Harijans en Muslims zijn de belangrijkste gemeenschappen in dit dorp. 

JUNAGADH

Junagadh is één van de meest historische steden van India – oude voorwerpen zijn gevonden op de citadel op de heuvel, de edicten van keizer Asoka (gesloten op woensdag en feestdagen) werden hier in de 3e eeuw voor Christus op de rots gegraveerd en boeddhistische grotten dienen allemaal ter ratificatie van de oudheid van de stad.

Uperkot Citadel, ook wel bekend als het Uparkot Fort, ligt aan de oostelijke zijde van Junagadh. Dit fort werd in 319 voor Christus gebouwd door Chandragupta Maurya, hoewel het door de eeuwen heen vele malen is verbouwd en uitgebreid.

Bezoek de Ashok Rock Edict, Mahabat Maqbara en Junagadh museum.

Ontdek ook de hoogste heuvel van Gujarat “Girnar”, ouder dan de Himalayas. Girnar, de berg, en haar bereik wordt beschouwd als heilig en is een belangrijke pilgrimage voor zowel Jains als Hindoes.

Junagadh Gujarat
Gir National Park

SASAN GIR (LEEUWEN SAFARI)

Exclusieve Jeep Safari in Sasan Gir. Het heiligdom van Sasan Gir Lion is de thuisbasis van zo’n 400 plus Aziatische Leeuwen.Sasan Gir is alleen een plek in de wereld buiten het Afrikaanse continent waar leeuwen te zien zijn in hun natuurlijke habitat. Gir National Park is ook de thuisbasis van een van de grootste populaties van de Leopard in elk park en Park Sambar Deer, Chital Spotted Deer, Nilgai Antelope, Chowsingha Four-Horned Antelope, Chinkara Gazelle, Wild Boar, Langur Monkey, Jackal en Hyena en tal van vogels zoals Paradise Flycatcher, Bonneli’s Eagle, Crested Serpent Adelaar, spechten Flamingo enz.

PALITANA

Na het inchecken is er de mogelijkheid om bij de pelgrims aan te sluiten en Palitana te beklimmen, die 60 km van Bhavnagar ligt. De heuvels van Palitana staan bekend als de ‘verblijfplaats van de goden’ en zijn bedekt met 863 Jain-tempels verspreid over een periode van meer dan 900 jaar. Hun fijn gesneden torens glinsteren in het zonlicht terwijl pelgrims de bergtocht te voet maken. De klim duurt ongeveer twee uur per enkele reis, dus neem water en een zonnehoed mee.

Bezoek in de avond de Jain museum, Handi Craft markt in Palitana

Palitana Gujarat
Champaner Gujarat

CHAMPANER

Bezoek Champaner Fort – een oud fort gelegen aan de voet van Pavagdh. Mohammed Begada (de beroemde islamitische koning van Gujarat) veroverde het fort in de 15e eeuw na een lange belegering tegen de Khichi Chauhan Rajputs.

Bezoek vervolgens Jami Masjid – deze moskee is één van de mooiste voorbeelden van de Sultanaat-architectuur van Gujarat. Het heeft twee lange minaretten van 30 meter hoog, 172 pilaren en zeven mihrabs (Gebedshal). Deze moskee behoort tot 1513 en duurde 125 jaar om te bouwen en heeft een prachtige gebeeldhouwde ingang en imposante binnenplaats.

Rijd naar Ahmedabad vliegveld en neem de vlucht naar Amsterdam.

                                    … Einde tour …