Landkaart Noord India

Geheimen van Noord-India

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Delhi → Leh → Manali → Dharamshala → Amritsar → Shimla → Chandigarh → Rishikesh → Haridwar → Delhi

AANKOMST IN LEH

Aankomst in Delhi internationale vliegveld. Neem de vlucht naar Leh met een Binnenlandse vlucht.

Leh stadstour : 

SANKAR GOMPA & VILLAGE: Een relatief modern klooster, het is nauw verbonden met het Spituk-klooster en diende als de residentie van de overleden hoofdpriester-Kushak Bakula. 

SHANTI STUPA (Japanse vredespagode): Het ligt op een heuveltop in het dorp Cahngspa en biedt een panoramisch uitzicht op de stad Leh en de omliggende bergtoppen. 

LEH PALACE: Het Leh-paleis dat bekend staat als ‘Lechen Palkhar’ werd gebouwd door Singay Namgyal rond het begin van de 17e eeuw A.D. Het paleis met negen verdiepingen is nu verlaten en de ASI (Archeological Survey Of India) heeft de renovatiewerkzaamheden op zich genomen.

Leh India
Ladakh

LEH OMGEVING

KHARDUNGLA PASS: De wegreis naar de Nubra-vallei gaat door de Khardung La-pas (de hoogstgelegen autoluwe weg ter wereld) 18.390 voet (ongeveer 39 km). Weg van Leh. Er zijn twee controlepunten aan beide zijden van de pas. Khardong is het eerste dorp van Nubra-vallei op grotere hoogte dan Deskit en andere dorpen.

 DESKIT DORP: Deskit is het hoofddorp van het hoofdkwartier van de Nubra-vallei, die een kleine markt heeft die bestaat uit een rij winkels en ongeveer 500 jaar oude Gompa op de heuveltop. Een spectaculair uitzicht op de vallei kan worden gezien vanaf het klooster.

DESKIT GOMPA: Deskit Gompa werd opgericht door Lama Sherab Zangpo van Stod in ongeveer 1420 AD tijdens het bewind van Koning Dragspa. Ongeveer 100 monniken verblijven in de Gompa, een tak van het Thikse-klooster. Het monastieke festival genaamd Gustor vindt plaats op de 20e en 21e dag van de 12e maand van de Tibetaanse kalender.

HUNDAR DORP: Hundar is een prachtig dorp met veel bomen. Het heeft een klein klooster en een verwoest fort boven het dorp. De optionele wandeling of Camel Safari (Double Hump Bactrian kamelen) van Hundar naar Deskit, door zandduinen gedurende twee uur is prachtig (mogelijk ter plekken te regelen).

MANALI

Manali staat bekend om de adembenemend uitzicht en landschap. De heldere water van de Beas rivier, de dennenbomen en kleine velden met fruit boomgaarden maken dit een ideale bestemming om tot rust te komen.

In de middag bezoek aan de 450 jaar oude tempel gewijd aan Godin Hadimba Devi, die een aantal uitstekende houtsnijwerken heeft. Bezoek later het Tibetaanse klooster, dat verschillende afbeeldingen van Boeddha, Thangka-schilderijen en een centrum voor handwerk herbergt.

Solang Valley Manali
Dharamshala

MANALI – DHARAMSHALA

Bezoek de Tsuglagkhang-tempel; Het is het meest beroemde boeddhistische monument in McLeodganj. Er zijn 3 ​​prachtige afbeeldingen van Boeddha, waaronder een standbeeld van Shakyamuni, standbeelden van Avalokitesvara en Padmasambhava. Dit klooster bedient exclusief de Dalai Lama’s.

Norbulingka Institute  werd opgericht om de oude Tibetaanse kunst te behouden en te onderwijzen. De schaduwrijke paden, houten bruggen, kleine beekjes en kleine watervallen maken dat dit paleis op de hemel lijken. 

Bhagsunag-tempel; Ongeveer 2 km van McLeod is een heilige pelgrim site voor hindoes. Bhagsu staat bekend om een ​​oude Shiv-tempel.

Gyuto-klooster; Sidhbari is het tijdelijke verblijf van de Karmapa’s (Ogyen Trinley Dorje) in het Gyuto-klooster. Karmapa betekent “degene die de Boeddha-activiteit uitvoert” of “de belichaming van alle activiteiten van de Boeddha’s”.

DHARAMSHALA – AMRITSAR

Na het ontbijt rijd naar Amritsar

Gouden Tempel: ook wel Sri Harmandir Sahib genoemd, de Gouden Tempel werd in de 14e eeuw gelegd door Guru Ram Das. Het wordt geprezen als één van de heiligste plekken voor de Sikhs. 

Jalianwala Bagh: gelegen in de buurt van de Gouden Tempel, getuigt het van de ramp die Jallianwala Bagh Massacre werd genoemd ten tijde van de heerschappij van de Britse Raj. Een congregatie, bijgewoond door verschillende Punjabis ter gelegenheid van Baisakhi (nieuwjaar) -vieringen op 13 april 1919 werd door generaal Dyer in brand gestoken.

Bezoek later in de avond Wagah Border.

Wagah is de enige weggrensovergang tussen Pakistan en India, en ligt aan de Grand Trunk Road tussen de steden Amritsar, Punjab, India en Lahore, Punjab, Pakistan. De grens ligt op 22 km van Lahore en op 32 km van Amritsar.

Gouden tempel Amritsar
Shimla Himachal Pradesh

AMRITSAR – SHIMLA

Jakhu-tempel: het best te zien in het zachte ochtendzonlicht. Deze tempel staat op een helling. Opgedragen aan de aap God Hanuman, er zijn hier een paar echte apen teveel, maar laat hen met rust en eet geen voedsel om hen heen, en u zult in staat zijn om van een spectaculair uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen te genieten. De tempel wordt verondersteld de voetafdrukken van Hanuman te hebben, en bevindt zich op een hoogte van 2455 meter en is het hoogste punt van Simla Ridge.

Viceregal Lodge: Gevestigd in de gotische pracht van de Viceregal Lodge is het Indian Institute of Advanced studies, de beste academie van India voor hoger onderzoek.

Jakhu Hill: De steile klim naar Jakhu Hill, Shimla’s hoogste punt, is de moeite waard voor een prachtig uitzicht op de stad en haar omgeving. Op de top staat een oude Hanuman-tempel.

Kufri: Met zijn glorieuze uitzicht op beboste hellingen en hoge bergketens bevroren in een bedekking van eeuwige sneeuw, zal Kufri je betoverd houden door zijn betoverende schoonheid. Ook bekend als “Het Zwitserland van het Oosten”, zal de verfrissende atmosfeer met zijn exotische flora en fauna u inspireren en verjongen.

SHIMLA – CHANDIGARH

Chandigarh : 

Bezoek in Chandigarh Rock Garden. Rock Garden gaat niet alleen over het bezoeken van een site die industrieel afval heeft omgezet naar kunstwerken, maar ook over het begrijpen van het potentieel van dingen die we nutteloos vinden.

Bezoek aan de Rose Garden.

De laatste stop van de tour is het prachtige Sukhna-meer (‘wish-fulfilled’) The Lake is een locatie voor watersporten zoals zeilen en roeien en heeft het grootste roeikanaal in Azië. Het is populair als een plek om te wandelen of om gewoon te ontspannen en kijken naar de wereld die voorbijgaat.

Chandigarh India
Rishikesh India

CHANDIGARH – RISHIKESH

Rishikesh is één van de heiligste steden in India en staat niet alleen bekend om zijn religieuze verbondenheid, maar ook om zijn prachtige landschap. Omringd door heuvels (de Kleine Himalaya) aan drie kanten en de heilige Ganga River die er doorheen stroomt, is Rishikesh een etherische ervaring. Rishikesh is de toegangspoort tot de beroemde Chardham die Kedarnath, Badrinath, Gangotri en Yamunotri zijn.

Bezoek Ram Jhula, Bharat Mata tempel, en Lakshmana Jhula.

Bij zonsondergang wees getuige van de beroemde ‘Ganga Aarti’ uitgevoerd door jonge hindoe-monniken in Parmarth Ashram.

RISHIKESH – HARIDWAR

Haridwar is de toegangspoort tot de verblijfplaats van Goden. Het mythologische en religieuze belang van Hardwar is welbekend. De ‘Kumbh’ en de ‘Ardh Kumbh’ beurzen worden periodiek gehouden, om de twaalfde en zesde jaar in Hardwar, een groot aantal pelgrims en toegewijden komen samen om deze goddelijke gebeurtenis te herdenken. Volgens astrologen vindt de ‘Kumbh Fair’ plaats wanneer de planeet Jupiter, Waterman binnengaat en de Zon in Ram komt.

Bezoek Mansa Devi Mandir, op een heuvel vlakbij het centrum van de stad. Te bereiken met de kabelbaan of via een weg die zachtjes omhoog slingert (ongeveer 2 km), te beginnen bij Railway Rd. De tempel is esthetisch niet bijzonder opmerkelijk, maar de uitzichten zijn prachtig.

Bezoek in de avond Har-Ki-Pauri, de heilige ghat werd gebouwd door koning Vikramaditya in de herinnering van zijn broer Bhartrihari.

Rijd na het bezoek naar Rishikesh treinstation en neem de trein naar Delhi. Aankomst in Delhi en neem de vlucht naar Amsterdam.

                                … Einde tour …

Haridwar India