Noord Oost India – India’s Best Bewaarde Gehiem

India is een van ’s werelds grootste landen en bestaat uit verschillende regio’s die erg van elkaar verschillen. Als je naar India bent geweest of erover hebt gelezen, zul je bekend zijn met plaatsen zoals Mumbai, Delhi, Rajasthan of Kerala. Er zijn veel regio’s in India die minder bekend zijn en één daarvan is Noordoost-India.

Groene Vallei

Noordoost-India bestaat uit 8 staten, waaronder Assam en 7 zusterstaten, namelijk Meghalaya, Tripura, Sikkim, Nagaland, Manipur, Mizoram en Arunachal Pradesh. Deze regio is zeer verschillend in landschap, cultuur, uiterlijk van mensen of zelfs de flora en fauna. De regio wordt minder bezocht in vergelijking met andere delen van India en zelfs lokale Indiase mensen weten heel weinig over deze regio.

Dawki Meer

De minder bekende regio Noordoost biedt veel aan zijn bezoekers. De grootste attracties zijn het landschap – van groene valleien in Manipur en Meghalaya tot besneeuwde bergen in Arunachal Pradesh en heuvelstations in Meghalaya, er is veel schoonheid. Opmerkelijke plaatsen zijn Tawang in Arunachal Pradesh, beroemd om zijn besneeuwde bergen, wat uitstekende mogelijkheden biedt voor trekking, de Vantawng-waterval in Mizoram, het Loktak-meer in Manipur, de Majestic Caves in Meghalaya. De regio heeft ook een aantal unieke attracties, waaronder de Living-Root brug in Meghalaya en Unakoti, verticale rotswanden in Tripura.

Kanchenjunga Berg

Noordoost-India is ook de thuisbasis van verschillende stammen en in sommige staten maken de stammen het grootste deel uit van de bevolking. De tribal groepen zijn zo gevarieerd en uniek en bieden bezoekers een unieke ervaring. De beste manier om bekend te raken met de tribale groepen is door één van de festivals bij te wonen. Noordoost India is de thuisbasis van vele festivals, waaronder het Horn Bill-festival in Nagaland, het Majuli-festival in Assam, het Tawang-festival in Arunachal Pradesh en het Sanghai-festival in Manipur.

Hornbill Festival

De regio is de thuisbasis van enkele exotische dieren, waaronder de rode Panda in Sikkim en Arunachal Pradesh. Asaam is de thuisbasis van het beroemde Nationale Park Kaziranga waar de eenhoornige neushoorn woont.

Red Panda

De regio is goed verbonden met Kolkata, één van de grootste steden van India en er zijn tal van vluchten en treinen vanuit deze stad. Sommige plaatsen, waaronder Arunachal Pradesh, hebben een speciale vergunning voor toeristen nodig, deze zijn eenvoudig te verkrijgen.

Ben je op zoek naar een nieuwe en relatief onontgonnen bestemming met veel natuur en een rijke Tribal heritage biedt, plan dan een bezoek aan Noordoost-India.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *