Nepal

Aanbevolen Reisschema:

Kathmandu | Chitwan | Lumbini I Ghurka | Majgaon | Pokhara | Gokarna | Kathmandu

Kathmandu :

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel.

 

Pokhara :

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is.

 

Lumbini :

Lumbini is de geboorteplaats van Gautama Boeddha. Deze apostel van vrede, mededogen, geweldloosheid en universele broederschap werd hier geboren in 624 voor Christus. Het is een van de (andere 3 in India) meest heilige plaats van het boeddhisme.

 

Nagarkot

Nagarkot ligt naast het traditionele en oude centrum van Bhaktapur en is de perfecte mix van natuurschoon en frisse lucht. Het dorp heeft verschillende hotels verspreid over een bergkam met een van de breedst mogelijke uitzichten op het Himalaya-gebergte.

Chitwan

Chitwan, één van de oudste National Park, heeft één van de laatste populaties van Aziatische neushoorns en is ook één van de laatste plekken waar de Bengaalse tijger te vinden is.

Gorkha

Dit onaangeroerde en betoverende stadhuis van de Gurkha’s staat ook bekend om de tempels van de grote wijze Gorakh Nath en godin Gorakh Kali.

Majgaon

Het schilderachtige dorpje Majgaon, omringd door het immense Annapurna-bereik, is een geweldige tussenstop tijdens een trektocht door de Himalaya.

Gokarna

Beroemd voor rustig gematigd Gokarna bos. Gokarna is een voormalig privé koninklijk jachtgebied van de voormalige royals van Nepal