Luxe rondreizen India

Genieten, ontspannen en ervaren op een bijzondere manier. Dit is was wij bieden met onze luxe reispakket naar India. In India vind u een aantal van ’s werelds beste hotels. Verblijf in een paleis en wordt behandeld als een maharaja of maharani.

Wat maakt deze reis zo luxe?

 • Accommodatie in 5+ sterren hotels en resorts
 • Top of the class transport en chauffeur
 • Privé gids gedurende de reis

Wij bieden gepersonaliseerde Luxe reizen voor iedere wens. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Hieronder 3 typen luxe reizen ter inspiratie: Footsteps of Maharajas, Luxury Train Journey en Luxe Huisboot

Footsteps of Maharajas

Een zeer bijzonder reiservaring door India. Ontdek zes van India’s mooiste bestemmingen, van Noord naar West door naar Zuid. Verblijf in 6 Paleizen of historische gebouwen met een koninklijk geschiedenis. Ieder verblijf is zeer uniek met zijn eigen verhaal.

Delhi

India’s hoofdstad Delhi is de twee na meest gebruikte ingang van het land en bevindt zich op de route van de meeste grote luchtvaartmaatschappijen. Het is goed verbonden door spoor-, lucht-en weg met alle delen van het land. De overblijfselen van zeven onderscheidende hoofdsteden – waaronder Shahjahanabad en Qutab Minar – kunnen hier worden gezien.

Hier zijn musea, galerijen en culturele centra die de mooiste tentoonstellingen uit India en het buitenland aantrekken. Winkelen omvat vrijwel alles dat kan worden gekocht in het land; hotels variëren van de luxe tot de meest bescheiden hotels. Het meest fascinerende van alles is echter het karakter van Delhi, dat varieert van het 13e eeuw mausoleum van de Lodi koningen in een uitgestrekt park tot ultra modern chroom en glazen wolkenkrabbers, en van het keizerlijke India’s Parliament House en het President’s Palace aan de nooit eindigende drukte van de ommuurde stad rond Jama Masjid. Delhi is ook de ideale uitvalsbasis voor een serie korte excursies naar naburige plaatsen, die allemaal met elkaar verbonden zijn via het wegennetwerk.

Delhi is een mix van een historisch verleden en een levendig heden. De keizerlijke stad, gemaakt voor de Britten door Lutyens, heeft parken en schaduwrijke lanen. De legende gaat dat Delhi, toen nog Indraprastha genaamd, oorspronkelijk werd gesticht rond 1200 voor Christus door de Pandava’s, de verheven helden van het epos Mahabharata. Delhi is hedendaags gebouwd rond de ruïnes van zeven oude steden.

Ervaringen

 • Old Delhi Bazaar and Food walk
 • Journey through Old Delhi
 • Delhi art tour
 • Lodhi garden and Market experience
 • Morning in Hauzkhas
 • Themed dinner

Taj Mahal Hotel

Ontdek de hoofdstad door te verblijven in Delhi’s meest bewonderd hotel – the Taj Mahal Hotel Delhi. Met elegante, historische luxe en moderne comforts, dit hotel is een ideale keuze. Uniek aan dit hotel is de Mughal architectuur, Roze zandsteen en onberispelijke tuinen en zwembad.

Jaipur

Jaipur is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan. De stad is een belangrijke toeristische trekpleister. Jaipur staat bekend als de roze stad vanwege de vele rooskleurige gebouwen die daar te vinden zijn.

Ervaringen

 • Vintage Car ride
 • Old Jaipur walking tour
 • Art and Antiquities walk
 • Bagru block printing
 • Royal dinner at city palace

Rambagh Palace

Rambagh Palace werd gebouwd in 1835 en was de residentie van Maharadja Sawai Man Singh II. De inspiratie voor het paleis komt uit Mughal en Rajasthani architectuur. Prince Charles and Jacqueline Kennedy zijn een aantal beroemdheden die hier hebben verbleven.

Jodhpur

De stad heeft de bijnamen ‘blauwe stad’ vanwege de indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en ‘sunny city’ om het woestijnklimaat. De oude binnenstad is volledig omringd door een stadsmuur uit de 16e eeuw.

Ervaringen

 • Zip line at Mehrangarh fort
 • Desert Experience
 • Art tour
 • Gala dinner at Mehrangarh fort

Umaid Bhawan Palace

Umaid Bhawan Palace was gebouwd tussen 1928 en 1943 en is één van Jodhpur’s mooiste gebouwen.  Het paleis heeft 347 kamers en dient tot op heden als de residentie van de Jodhpur koninklijke familie. Het is één van de laatste paleizen in India en één van de grootste privéwoningen ter wereld.

Udaipur

De stad staat vooral bekend als een romantische stad, het Venetië van Rajasthan, gelegen in een vallei op 600 meter boven de zeespiegel. De stad wordt omringd door drie meren, het Picholameer, het Fateh Sagarmeer en het Swaroop Sagarmeer.

Ervaringen

 • Udaipur by cycle
 • Music meditation
 • Cooking lesson
 • Gala dinner at the city palace

Taj Lake Palace

Taj Lake Palace was gebouwd tussen 1743 en 1746. Het Paleis ligt op een island op het meer Pichola staat bekend om één van de meest romantische hotels ter wereld. De bekende James Bond film – Octopussy was gefilmd in dit paleis.

Mumbai

Mumbai is een fascinerende stad, een compacte mix van het traditionele en moderne. Deze stad aan de waterkant, een diverse plaats, heeft een levendige en kosmopolitische identiteit en is de hoofdstad van Maharashtra. Weinig steden in de wereld worden door toeristen met zulke levendige indrukken verlaten, of het nu de glitter en glamour van ‘Bollywood’, de spectaculaire reeks van Victoriaanse gebouwen van de Britse Raj, de kust rendez-vous op het Juhu strand, of het doolhof van steegjes en levendige straten van Mumbai is.

Voor veel toeristen, zijn de musea en galerieën van wereldklasse – vooral de prachtige Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalay, met zijn collectie van oudheden, – reden genoeg om Mumbai te bezoeken.

Deze mix van oude en nieuwe werelden zorgt voor een fascinerende verkenning van de straten in de stad. Een ontdekkingstocht van Mumbai is het best begonnen vanaf de toegangspoort van India, het meest beroemde koloniaal monument. Terwijl voor het verkennen van Mumbai alleen al een mensenleven uitgetrokken zou kunnen worden, is het ook ideaal als uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie Shiva tempel op Elephant Island – een korte trip, startend in de haven biedt een korte onderbreking van de hectische activiteit van de stad.

Ervaringen

 • Mumbai by dawn
 • Mumbai art walk
 • Bylanes of Bandra
 • Mumbai in design
 • Bollywood dinner

Taj Mahal Palace

Taj Mahal Palace in Mumbai is gebouwd door visionaire zakenman Jamsetji Tata. Dit hotel is het meest bekende hotel in Mumbai en heeft een brede collectie aan kunst en kunstwerken. The Beatles, Mick Jagger en Bill Clinton zijn een aantal beroemdheden die hier hebben verbleven.

Hyderabad

De hoofdstad van de deelstaat Telangana in Zuid-India is ook het culturele centrum, waar overblijfselen van het middeleeuwse verleden worden samengevoegd met de lokale cultuur en moderne aspiraties.

In een reis naar deze vijfde grootste stad van India, kunnen bezoekers genieten van de onschuldige charme, prachtige keukens, moskeeën en minaretten, evenals de chaotische energie van het uitbundige Hyderabad.

Hyderabad, gescheiden van haar zusterstad Secunderabad door het Hussain Sagar meer, heeft tal van attracties, waaronder de restaurants, bars en krioelende bazaars.

Nieuwe winkelcentra en ultra-moderne ‘malls’ (grote, overdekte winkelcentra) duiken overal op in de stad en doen een nieuwe mode dynamiek ontstaan. In Hyderabad is volgens kenners overigens ook de beste Biryani in India.

Ervaringen

 • Old city trail
 • Museum trail
 • Biryani trail
 • White mughal trail
 • Traditional Hyderabadi dinner

Taj Falaknuma Palace

Taj Falaknuma Palace staat op een heuvel in de Indiase stad Hyderabad. Falaknuma betekent “weerspiegeling van de hemel”. Dit Paleis is gebouwd op 32 hectare grond in 1884 en is ontworpen door een engelse architect.

Luxury Train Journey

Een bijzondere rondreis door India

 

Een zeer bijzonder manier om India te verkennen. India staat bekend om zijn spoorwegnetwerk, een veel mensen gebruiken deze manier van reizen in India. Ervaar reizen door India met de trein maar op een zeer luxe manier, zoals de Maharadja’s en de Maharani’s.

Deze trein biedt zeer luxe comforts zoals privé slaapkamer met badkamer/wc; gym; massagesalon; restaurant en een bar. Overigens zijn alle maaltijden speciaal bereid en inclusief in het reis.

Reischemas :

Bangalore – Chennai – Pondicherry – Trichy/ Thanjavur  – Madurai – Kanyakumari – Alleppey – Bangalore

Delhi – Jaipur – Ranthambore national park (Tiger spotting) – Modhapur – Udaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Bharatpur-  Agra – Delhi

Bangalore – Mysore – Kabini – Hassan – Hospet/Hampi – Badami – Goa – Bangalore

Luxe Huisboot

Ervaar de welbekende Alleppey-backwaters op luxe wijze

 

De luxe huisboten zijn ontworpen voor het ultieme comfort met alle moderne voorzieningen. Elke boot is gedrapeerd met de beste fittingen en toont het beste vakmanschap van de boot. Het interieur is volledig voorzien van airconditioning en maakt gebruik van natuurlijke teakhouten vloeren, hemelbedden, antieke voorwerpen, met de hand gemaakte gordijnen en themakasten.

Ieder woonboot heeft meerdere suitekamers en beschikt over moderne voorzieningen, zoals een minikoelkast, tweepersoonsvolume matrassen, langwerpige bureaus, led-verlichting en led-tv.

De huisboot serveert exotische gerechten van Kerala die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. De Kerala-keuken is ook rijk aan vegetarische gerechten.

Naast een cruise door de adembenemende backwaters, is er een keuze tussen verschillende tours, waaronder ervaren van leven op het platteland, Heritage Walk, Culinaire rondleiding, Watersporten en Ayurvedische behandelingen.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bespreek uw wensen voor een luxe reispakket naar India. Kijk voor locatie-tips en inspiratie naar onze groepsreis schema’s.

Wist je dat vijf Indiase hotels in het lijst van top 100 hotels in de wereld staat van Travel & Leisure.