KLASSIEK CULTURELE NEPAL

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Kathmandu – Chitwan – Pokhara – Lumbini – Nagarkot – Kathmandu

AANKOMST IN KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu International Airport.Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel. De middag is een perfecte setting voor lange wandelingen, geniet van de melange van de traditionele oude stad en moderne gebouwen. In de winter glinsteren besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte achter het gordijn van bergen, waardoor het ochtendzicht een traktatie voor de ogen is.

KATHMANDU

Bezoek aan de Kathmandu en Durbar Square

KATHMANDU DURBAR SQUARE : Durbar, wat paleis betekent, is waar de koningen ooit werden gekroond en waar ze regeerden. Kathmandu heeft zijn Durbar-plein in het hart; hier combineert de charme van de oude stad perfect met traditionele architectuur in een rijke culturele achtergrond. 

SWAYAMBHUNATH

Gelegen op de top van een kegelvormige heuvel is een witte koepel met glinsterende gouden torenspits zichtbaar van alle kanten van de vallei voor vele mijlen

KATHMANDU

BOUDHANATH

Aan de rand van Kathmandu ligt één van de grootste sferische stoepa’s in Nepal. Deze oude stoepa van Boudhanath, bovenop een enorme mandala, is waarschijnlijk één van de grootste ter wereld.

PATAN DURBAR SQUARE

Slechts 5 km ten zuiden van Kathmandu ligt Patan, de kunststad, één van de drie koninklijke steden in de vallei. Kenners van beeldende kunst en architectuur zullen blij zijn met het aanbod van de stad aan verschillende boeddhistische en hindoeïstische tempels en meer dan 1000 monumenten met de beste hout- en steengravures. 

KATHMANDU – CHITWAN

Chitwan National Park is vooral bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, waaronder de majestueuze Bengaalse tijger, neushoorns, olifanten, luipaarden en verschillende soorten herten. Bezoekers kunnen genieten van spannende jungle-safari’s, waarbij ze getuige kunnen zijn van deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving.

Naast de wilde dieren herbergt Chitwan National Park ook meer dan 500 vogelsoorten, wat het tot een paradijs voor vogelliefhebbers maakt. Avonturiers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder kanoën en wandelen

CHITWAN – POKHARA

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is. Het is een ideale plek om te ontspannen, te wandelen in de omliggende heuvels of deel te nemen aan de meer energieke bezigheden van trekking of wildwatervaren.

Avondwandeling rond het toeristische gebied van Lake Side. Geniet van het uitzicht op de westelijke Himalaya-bergketens met Mt Fishtail oa.

CHITWAN – LUMBINI

Lumbini: de geboorteplaats van Boeddha ligt in het westen van het centrum van Nepal, vlakbij de Indiase grens, ongeveer 300 km van Kathmandu, dat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst staat. 

Lumbini heeft verschillende tempels en oude archeologische ruïnes die het rijke religieuze verleden van de plaats weerspiegelen. Het Maya Devi Shrine-complex is het hart van alle monumenten op deze heilige plaats. De Asokan-pilaar draagt het eerste epigrafische bewijsmateriaal met betrekking tot de geboorteplaats van Lord Buddha. Het is het meest opmerkelijke monument en een authentiek historisch document van geboorteplaats van Lord Buddha in Lumbini. 

LUMBINI – KATHMANDU – NAGARKOT

Nagarkot ligt naast het traditionele en oude centrum van Bhaktapur en zeer pittoreske. De weelderige heuvel rolt naar de vallei en voegt zich bij de hoofdstad die op slechts een rit afstand ligt. De uitzichtpunten geven een perfect zicht op de Himalaya en de vallei beneden op een heldere dag. Een favoriete uitje voor inwoners en buitenlanders, Nagarkot is een mix van cultuur, traditie en natuur.

NAGARKOT – KATHMANDU

BHAKTAPUR DURBAR SQUARE

Bhaktapur betekent letterlijk ‘Stad van toegewijde’. De best bewaarde van de drie belangrijkste middeleeuwse steden van de vallei, Bhaktapur, omvatten enkele van de meest adembenemende religieuze architectuur van het hele land. Er zijn drie belangrijke pleinen, Durbar Square, Taumadhi Square en Dattatreya Square; bezaaid met pagode en shikhara-achtige tempels. 

PASHUPATINATH

Gelegen aan de oevers van de Bagmati-rivier is de heilige Pashupati-tempel. Pashupati is een manifestatie van Shiva en betekent ‘The Lord of Animal’. Deze tempel staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het tempelgebouw bestaat uit tempels, ashrams, idolen en inscripties die in de loop van de eeuwen zijn toegevoegd. 

KATHMANDU – AMSTERDAM

Ontbijt in het hotel.

Tijdig transfer naar de luchthaven van Kathmandu om de vlucht terug naar Amsterdam te nemen.