India – Niet één, maar vele landen

Veel mensen denken dat India één land is en dat alle mensen ongeveer hetzelfde zijn. Maar eigenlijk is India opgebouwd uit een natie met honderden kleine koninkrijken die waren opgesplitst in verschillende gemeenschappen. En elk koninkrijk verschilde met de ander in taal, manier van leven, cultuur en traditie. Sommige gemeenschappen hadden zelfs een eigen keuken. Dit kan je nog steeds terugzien als je de verschillende delen in de regio bezoekt. Chettinad bijvoorbeeld. Chettinad is een kleine gemeenschap van mensen die vroeger in het Zuidelijke deel van Tamil Nadu leefden. Het waren voornamelijk kooplieden die rijk werden van hun zakelijke vaardigheden en ze reisden zelfs naar andere landen in het verre oosten om daar nog meer geld te kunnen verdienen. Dit heeft eraan bijgedragen dat ze fortuinen verdienden waarmee ze de vorstelijke huizen in de Chettinad regio konden bouwen.

Chettinad mansion

Reis met ons mee naar India

Verken de kleine geheimen zoals Chettinad. In onze rondreis pakketten zit een nachtelijk verblijf in één van de authentieke Chettinad villa’s, waar je de levensstijl van Chettinad echt kan ervaren.

Traditionele huizen

Traditionele Indiase huizen zijn er in alle soorten en maten. Veel verschillende factoren hebben invloed op de huistypes die je in India tegenkomt, zoals de regio, welvaart en zelfs beroep. Elk type huis kan aanzienlijk verschillen van een ander. Van de grootte tot de materialen die worden gebruikt voor het ontwerp en de indeling, allemaal zijn ze anders en hebben ze hun eigen schoonheid. Het is erg interessant om de verschillende huisstijlen te zien en vaak zijn ze allemaal in hetzelfde dorp of dezelfde stad te vinden.

Traditoneel Kerala huis

Verken de variatie aan huizen in India

Reis met ons mee en we zullen je plekken laten zien die je helpen Indiase huizen beter te begrijpen.

Traditioneel Indiase danser

Indiase dans

Indiase klassieke dans is een verzamelterm voor verschillende soorten podiumkunsten die hun oorsprong kent in de religieuze Hindoeïstische muziektheater stijlen, waarvan de theorie en uitvoering kan worden gevonden in oude teksten van het Sanskriet. Het aantal erkende klassieke dansen varieert van acht tot meer, afhankelijk van de bron en leer die je erop naslaat. Deze dansen zijn regionaal en ze zijn allemaal inclusief muziek en voordracht in lokale taal of Sanskrit. Ze representeren een scala aan kerngedachten in een variatie aan stijlen, kostuums en uiting. Een aantal van de populairste zijn Bharatanatyam, Kathakali, en Mohiniyattam.

Bananenblad

Bananenbladeren zijn een integraal onderdeel van India en worden op grote schaal gebruikt om mee te koken, om maaltijden mee op te dienen en voor decoratieve doeleinden tijdens festivals. Warm eten dat van een bananenblad wordt gegeten krijgt een uniek aroma waardoor het eten nog lekkerder wordt. De Zuid-Indiase maaltijden worden vaak op een bananenblad opgediend, zeker in de Zuid-Indiase staten zoals Andhra Pradesh, Telangana, Tamil Nadu, Karnataka en Kerala. Tijdens alle feestelijke gelegenheden wordt het eten op een bananenblad opgediend. In de staat Maharashtra eten mensen tijdens speciale gelegenheden zoals Ganesh chaturthi van bananenbladeren. Het bananenblad wordt ook gebruikt voor het inpakken van bijvoorbeeld vis, waarin het gestoomd kan worden. Hier kan je getuige van zijn in de staat Kerala, waar dat volop gedaan wordt. In de Bengaalse keuken wordt bananenblad gebruikt om Paturi voor te bereiden. Dit is een erg smaakvol gemarineerde, gekruide en graatloze verse vis, die gestoomd en gekookt is in een bananenblad.

Lekker chettinad eten in bananan bladen

Reis met ons mee

Geniet van de Zuid-Indiase gerechten die doorgaans worden geserveerd op een bananenblad, vis die gebakken wordt in bananenbladeren en meer.

Interessante feiten over India:

 1. Nederland past 80 keer in India.
 1. 70% van alle specerijen ter wereld komt uit India.
 1. India is de op één na grootste exporteur van thee ter wereld.
 1. India heeft het grootste percentage vegetariërs.
 1. India heeft meer mensen dan Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië samen.
 1. 50 % van de tijgerpopulatie in de wereld bevindt zich in India.
 1. India staat op de 6de plek van de grootste koffieproducenten.
 1. Cherrapunji, een klein stadje Meghalaya, heeft het record van de meeste regenval in het kalenderjaar 1861.
 1. India heeft een spa die alleen voor olifanten bedoeld is, in de staat Kerala.
 1. Er worden 1255 films per jaar gemaakt in India, waarmee het de grootste filmindustrie ter wereld heeft.
 1. De op één na grootste melkproducent ter wereld is India, net na de VS.
 1. Suiker en peper komt oorspronkelijk uit India.
 1. In India komen van oorsprong vier religies voor, namelijk het Hindoeïsme, Boeddhisme, Sikhisme en Jainisme.
 1. De volkstelling van 1961 telde 1652 talen die gesproken werden door de lokale bevolking.
 1. Het nummer ‘nul’ werd voor het eerst door Indiërs gebruik.
 1. Tot 1896 was India de enige bron voor diamanten ter wereld.