Zuid-India Highlights

10 dagen / 09 nachten

Chennai I Mahabalipuram I Pondicherry I Chidambaram I Thanjavur I Madurai I  Thekkady I Kumarakom I Alleppey I Cochin I

 

 Prijs vanaf €825

Ontdek de traditionele regio van India, het Zuiden. Dit is een perfecte eerste stap in de Indiase cultuur. De regio staat bekend als culturele hotspot met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur, overheerlijk eten en de aardigste mensen.

Ontdek het kuststadje Mahabalipuram dat meer dan 2000 jaar oud is, Pondicherry – De Franse riviera van India, de majestueuze Zuid-Indiase tempels die meer dan 1000 jaar oud zijn, de theeplantages en kruiden plantages van Kerala, spot een tijger en bekijk olifanten van dichtbij in het Periyar national park, verblijf op een woonboot en geniet van de backwaters van Kerala, en geniet boven alles van het traditionele eten dat doorgaans geserveerd wordt op bananenbladeren.

Highlights van deze reispakket :

 • Uitgebreid rondreis door Zuid India inclusief de belangrijkste steden van Tamil Nadu en Kerala
 • Gezellige groepjes van minimaal 02 tot maximaal 10 reizigers
 • Overnachting in zeer comfortabele hotels
 • Rit in een traditionele huisboot in Kerala
 • Zorgeloos reizen binnen India met lokaal vervoer
 • Lokale gids beschikbaar bij alle grote bezienswaardigheden

 

Ga je mee naar de volgende steden?

Chennai I Mahabalipuram I Pondicherry I Chidambaram I Thanjavur  I Madurai I  Thekkady I Kumarakom I Alleppey I Ernakulam I

*Éénpersoonstoeslag  €235

*Minimaal deelnemers 02

Rondreis India

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

We vertrekken uit Amsterdam naar Chennai.

Dag 02 : Aankomst in Chennai

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chennai zal onze vertegenwoordiger u verwelkomen.Inchecken om 14:00 uur

De Oost-Indische Compagnie vestigde haar aanwezigheid in Zuid-India aan de Golf van Bengalen in 1639 met de oprichting van Fort St. George. De stad Chennai, voorheen bekend als Madras, groeide op rondom het fort. Het dient nu als de hoofdstad van Tamil Nadu en is de vierde grootste stad in India, met meer dan zes miljoen inwoners. Het strekt zich uit over een groot gebied maar lijkt ondanks recente industriële groei minder overbelast dan andere grote Indiase steden. Haar rol als handelscentrum wordt bevorderd door spoor-, weg- en luchtverbindingen naast haar zeehaven. Het presenteert zowel moderne als traditionele charme, de vele Britse invloeden naast de Tamil-hindoeïstische tradities.

Aankomst en transfer naar het hotel. (Kamer is vanaf 14.00 uur beschikbaar).

Rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Chennai

 

Dag 3: Mahabalipuram – Pondicherry

Rijd na het ontbijt naar Pondicherry. Bezoek onderweg Mahabalipuram.

Mahabalipuram is gebouwd in de 7e eeuw, en is een oude haven van Pallava. Tegenwoordig is het de site van verschillende antieke sculpturale wonderen. Mahabalipuram, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, beschikt over enkele van India’s meest sublieme rock-cut kunst. De stad heette vroeger Mahabalipuram, maar werd later omgedoopt tot Mamallapuram of de plaats van de grote worstelaar Narasimhavarmam I. Hij maakte van deze haven een bloeiend handelscentrum. De enige kusttempel, die hier nog over is, is het spectaculaire heiligdom met twee sprenkels, dat uniek is omdat het zowel Vishnu als Shiva herbergt in zijn heiligdom. De Pallavas perfectioneerden de kunst van het beeldhouwen van rotsen om tempels te bouwen zonder baksteen, mortel of hout. De bas-reliëfs in de open lucht, gestructureerde tempels, kunstmatige grotten en de vijf monolithische “ratha’s” (strijdwagens gesneden uit afzonderlijke processies) weerspiegelen deze kunst op zijn best. “Arjuna’s boetedoening” is hier ’s werelds grootste bas-reliëf van 27 bij 9 meter.

Rijd in de middag door naar Pondicherry.

Pondicherry heeft een rijk Frans cultureel erfgoed, sinds de 17e eeuw de hoofdstad van de Franse koloniën in India. De Franse erfenis is zichtbaar in de goed geplande stad, netjes aangelegde wegen, brede en levendige stranden, prachtige promenades, architectonisch imposante kerken en openbare gebouwen en de standbeelden. Pondicherry is verdeeld in twee delen en is aan de ene kant een bruisende stad met een lokale markt, en aan de andere kant, richting de zee, zijn de straten leger, schoner en beslist Europees.

Overnachting in Pondicherry.

Dag 4: Pondicherry – Thanjavur

Ontbijt in het hotel gevolgd door een stadstour.

Bezoek Sri Aurobindo Ashram, gelegen aan de Rue de la Marine en de meest populaire attractie in Pondicherry. De Ashram werd gesticht door Sri Aurobindo Ghose in 1926. Sri Aurobindo, de dichter filosoof richtte de Ashram op om de mens te helpen het hoogtepunt van zijn evolutie te bereiken door spirituele oefeningen en yoga, gecombineerd met fysieke activiteit en productief werk. Bezoek ook het Pondicherry Museum. Het museum heeft een galerij met beelden en heeft de overblijfselen van archeologische vondsten van de Romeinse nederzetting Arikamedu. Het museum heeft ook een verzameling zeldzame bronzen beelden en stenen sculpturen uit de Pallava en Chola-dynastieën en artefacten die zijn opgegraven uit Arikamedu, een oude haven op slechts 7 km van de stad met handelsverbindingen met de Romeinse rijken.

Rijd in de middag naar Thanjavur, bezoek onderweg Chidambaram, de hoofdstad van de Cholas, van 907 AD tot 1310 AD. Het is één van de belangrijkste heilige steden van Tamil Nadu. In de Chidambaram-tempel is Dancing Shiva (Nataraja) de presiderende godheid en worden alle rituelen uitgevoerd op basis van de Vedische doctrine. Dit zijn de twee kenmerken die de Shiva Nataraja-tempel onderscheiden van alle andere tempels in India. Shiva Nataraja’s dans wordt gezien als de visualisatie van de processen van de kosmos.

Opmerking: Toeristen die niet Hindoestaans zijn mogen niet naar de innerlijke heiligdom.

Tanjore of Thanjavur was de hoofdstad van de machtige Chola-dynastie. Tegenwoordig is het een kleine stadje te midden van de weelderige groene rijstvelden van de Cauvery-delta. Prachtige tempels getuigen nog steeds van de pracht van de Chola-architectuur. De Chola-koningen bouwden de meerderheid van de 93 tempels van Tanjore (ook bekend als Thanjavur). De rondleiding van Tanjore zal beginnen met een bezoek aan de beroemde Brihadeswara-tempel, gebouwd in de 10e eeuw na Christus door Raja Chola. Het wordt  artistiek beschouwd als de meest perfecte van Dravida-tempels.

Overnachting in Thanjavur.

Dag 5: Thanjavur – Madurai

Ontbijt in het hotel.

Bezoek in de ochtend de Brihadisvara-tempel en passeer de gopurams, de twee tempelpoorten die de tempels van de UNESCO-werelderfgoedlocatie in Tanjore bewaken. De hoofdtempel is opgedragen aan Lord Shiva en is een krachtig symbool van het Chola-imperium, en getuigt van zijn prestaties op het gebied van architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en bronsgieterij.

Ontdek twee van deze belangrijke kunsten – eerst, tijdens een bezoek aan een bronzen school, zullen we ontdekken hoe het oude ambacht vandaag wordt beoefend. Daarna bezoeken we de ambachtslieden die veena maken, een traditioneel Tamil Nadu-muziekinstrument.

 Bezoek ’s middags een lokaal weeshuis en school, kom in aanraking met de kinderen. Breng hier wat tijd door en stel vragen aan de leraar. De kinderen zullen zeker een indruk achterlaten.

Rijd vervolgens naar Madurai. Na aankomst inchecken in het hotel.

Overnachting in Madurai.

 

Dag 6: Madurai

Ontbijt in het hotel.

Madurai, de tempelstad is uniek omdat alle tempels levende tempels zijn en het blijft een belangrijk religieus centrum dat het hele jaar door pelgrims trekt. De belangrijkste attractie van Madurai is de beroemde Meenakshi-tempel in het hart van de oude stad, een voorbeeld van Dravidische architectuur met gopurams (torens) bedekt van boven tot onder met een adembenemende overvloed van veelkleurige afbeeldingen van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Het tempelcomplex is een stad in een stad en je kunt dagen doorbrengen met het verkennen van de labyrintische gangen en hallen.

Bezoek de fascinerende Meenakshi-tempel tijdens daglicht en bewonder de gopurams. Deze piramidevormige structuren fungeren vaak als poort naar het tempelcomplex, maar bij Meenakshi steken ze boven louter poorten uit vanwege de losbandige en sterk gekleurde lagen van sculpturen die uitmonden in schaalvormige kruisstukken.

Vervolgens bezoeken we Thirumalai Naicker Palace, een verbluffende mix van verschillende architectonische invloeden, waaronder Italiaans, Dravidisch en Islamitisch.

Laat in de avond is er de gelegenheid om met auto-riksja terug te reizen naar de Sri Meenakshi-tempel om getuige te zijn van een fascinerende nachtelijke ceremonie waarin goden in slaap worden gevallen.

Niet-hindoes mogen niet binnen in het hoofdtoevluchtsoord waar de afgoden van de god Shiva en de godin Parvati worden bewaard. De ceremonie kan echter van een korte afstand worden bekeken.

Overnachting in Madurai.

Dag 7: Periyar

Ontbijt in het hotel gevolgd door een rit naar Periyar. Na aankomst inchecken in het hotel.

‘S Middags staat een rondleiding door de kruidenplantage in Kumily op de planning. Maak een wandeling door de straten van Kumily en de kronkelende paden tussen de plantages. Het eerste wat opvalt is het aanhoudende aroma in de lucht. De geur kan zijn van kruidnagels, nootmuskaat, peper, kaneel of kardemom en soms een geur die de geuren van twee of meer kruiden combineert. De geografische en klimatologische eigenaardigheden van Kumily, zoals het koele klimaat en de verhoging vanaf de zeespiegel, maken het ideaal voor de kruidenteelt. De peperplantages zijn iets anders dat de moeite van het bekijken waard is.

De plantage tours geven een goed inzicht in het oogsten en verwerken van kruiden. Het pellen en drogen van kaneel, en de moeizame taak van handbestuiving van vanille kan worden geobserveerd tijdens de tour. De kruiden die uit Kumily zijn verzameld, zoals kardemom, kaneel, kruidnagel, gember en dergelijke, worden gebruikt voor het op smaak brengen van voedsel en voor het conserveren ervan. Ze voegen ook voedingswaarde toe aan voedsel.

Geniet later op de dag van een bootrit op Periyar Lake.

Overnachting in Periyar.

 

Dag 8: Kumarakom

Ontbijt in het hotel gevolgd door een rit naar Kumarakom.

In de weelderige binnenwateren van Kottayam in Kerala, ligt een waar paradijs, dat Kumarakom wordt genoemd, of het ‘Venetië van het Oosten’. Palmen omzoomd door smalle kanalen die door de uitgestrekte rijstvelden slingeren, en de keurige kleine gehuchten die langs weerszijden van de grachten staan ​​opgesteld, zijn panoramische onvergetelijke uitzichten. Kumarakom is het binnenland van Kerala van lagunes, palmen meren en rijstvelden, verbonden met honderden kronkelende kanalen, met de typische laaghangende landboten die alles vervoeren van mensen tot vis, rijst en kokosnoten tot de melkboer en krantenjongen, lokale politici en priesters tot huwelijksfeesten.

Na aankomst in Kumarakom, inchecken in het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding en ontspanning. Lig in een hangmat aan deze oever van het meer en kijk uit naar het het grote Vembanad-meer.

Zonlicht glinstert op haar wateren en scheurt de weerspiegeling van een voorbijvarende woonboot in kristallen scherven. Zie vogels voorbij vliegen. Kom volledig tot ontspanning. Natuurlijk is er vrede hier, maar geen stilte. Stilte is niet de manier van de natuur. En de Kumarakom Bird Sanctuary is vol ruige buren.

Overnachting in Kumarakom.

 

Dag 9: Alleppey – Cochin

Ontbijt in het hotel. Rijd vervolgens naar de steiger van de Alleppey-boot om aan boord van de woonboot te gaan voor een dagrit. Vaar zachtjes op de binnenwateren van Kerala.

De backwaters zijn een keten van lagunes en meren die parallel aan de kust van de Arabische Zee liggen. Het netwerk omvat vijf grote meren die met elkaar verbonden worden door kanalen, zowel door de mens gemaakt als natuurlijk, gevoed door 38 rivieren en bijna de helft van de lengte uitmakend van de staat Kerala.

Kerala heeft meer dan 900 km aan onderling verbonden waterwegen, rivieren, meren en inhammen die deel uitmaken van de backwaters van Kerala. In het midden van dit prachtige landschap zijn er een aantal steden. Alleppey is zo’n stad en de Rice Boat vaart door zijn smalle grachten en rivieren.

Een binnenwater bestaat uit een uniek web van rivieren, meren, baaien, lagunes en kanalen die zich uitstrekken naar de dorpen en steden van de stad. Backwaters vormen een centraal onderdeel van de Tourism Synopsis van Kerala en vormen een absolute kruiser door de kronkelende en slingerende waterstromen. Deze teruggaande reis door de smalle grachten door prachtige dorpen van Kerala, versierd met weelderige groene rijstvelden, hoge kokosnootgroeven, maakt het een zeer fascinerende plek.

Woonboten zijn ook bekend als de “Ketuvallam” of de rijstboot. Een Ketuvallam-rit kan een zeer romantische rit zijn.

De lunch wordt aan boord geserveerd.

Vertrek na de lunch naar Cochin en na aankomst inchecken in het hotel.

In de avond staat een bezoek aan een Kathakali-danscentrum op de planning. Ontdek de meest uitgebreide dansvormen van Zuid-India. Zie hoe de artiesten zich voorbereiden op de laatste voorstelling.

Overnachting in Cochin.

 

Dag 10: Cochin

Ontbijt in het hotel.

Kochi, of Cochin is een stad met vele delen. Cochin speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van scheepvaart en handel in de regio. Cochin’s eersteklas locatie aan de westkust, de mooie baai en de beschermde haven maakten het populair bij zeevarenden en koopvaardijschepen die regelmatig stopten om hun voorraad kruiden, koffie en hout op te laden onderweg naar de rijke markten van Europa en West-Azië. Door de eeuwen heen bloeide Kochi als een drukke havenstad en commercieel centrum. De kust is nog steeds uiterst relevant voor Cochin en India: het herbergt een marinebasis en één van de drukste havens van India.

Vandaag staat een stadstour door Cochin op de planning. Bezoek eerst Mattancherry en bezoek de oudste Joodse synagoge in India in 1568 (gesloten op vrijdag, zaterdag en alle joodse feestdagen). Het werd verwoest door de Portugezen en een eeuw later heropgericht door de Nederlanders. Bezoek ook The Dutch Palace (gesloten op vrijdag) – dat werd gebouwd in het jaar 1555. Zijn kroningszaal en muurschilderingen in Ramayana zijn opmerkelijke kenmerken.

Zie vervolgens de Chinese visnetten. De vrijdragend visnetten vormen de toegang tot de havenmond. Van Chinese handelaren wordt aangenomen dat ze oorspronkelijk in de 14e eeuw zijn geïntroduceerd, hoewel tegenwoordig delen van de netten bekend zijn onder Portugese namen. De volgende stop is de St. Francis Church, oorspronkelijk genoemd naar Santo Antonio en toegewijd aan hem als beschermheilige van Portugal; St. Francis Church is de eerste kerk die in de nieuwe Europese beïnvloede traditie is geweest. Oorspronkelijk werd een houten gebouw vervangen door het huidige stenen gebouw. Vasco De Gamma stierf op de site in 1524 en werd oorspronkelijk begraven op het kerkhof. 14 jaar later werd zijn lichaam naar Portugal overgebracht. De kerk werd in 1663 omgedoopt tot St. Franciscus.

Vertrek later op de avond naar de luchthaven om de vlucht terug naar Nederland te nemen.

 

*** Einde Tour ***

Inbegrepen

Hotelverblijf op basis van logies-ontbijt

Lokaal vervoer met airconditioned autobus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte)

Reisbegeleiding en Lokaal Gids

Boot rit in Alleppey met lunch

Entreegelden

Niet Inbegrepen

Economy Class vluchten

Visum India

Fooien

Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven

Optionele excursies

Bijkomende kosten bij boeking

Garantiefonds: € 15 per boeking

Éénpersoonstoeslag vanaf €195 – €235

Paspoort

Wij adviseert dat uw paspoort (ook voor kinderen) bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Visum India

Voor India is een visum verplicht. Dit kan op twee manieren:

1. e-tourist Visum

U kunt een e-tourist visum via internet aanvragen. Website: indianvisaonline.gov.in

2. Visum aanvragen via India Visa & Consular Service Application Centre

U kunt persoonlijk een bezoek brengen aan het India Visa & Consular Service Application Center in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Voor meer informatie: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/

Indien u verder advies of hulp nodig heeft bij het aanvragen van een visum neem dan contact met ons op en wij zullen u hierin begeleiden.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar India noodzakelijk is/zijn; u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Tips / Fooien / Zakgeld

Het geven van fooien is heel gebruikelijk in India. Alles en iedereen behoort met een fooi te worden beloond: kruiers, chauffeurs, gidsen, helpers, bewakers, kortom: teveel om op te noemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers adviseren wij u rekening te houden met een bedrag van ca. EUR 5 per persoon per dag.

De lokale munteenheid van India is de Indiase Rupee. Wij adviseren reiziger EUR 300 mee te nemen als zakgeld. Bij aankomst kunt u dit wisselen. In veel hotels en grote zaken kunt u terecht met de bekende creditcards (o.a. Visacard, Mastercard en American Express).

Vaccinaties

U dient zelfstandig na te gaan of er voor de bestemming(en) en eventuele grensoverschrijdende excursies gezondheidsadviezen (zoals preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes) gelden. Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen per reisbestemming, verwijzen wij naar GGD of uw eigen huisarts.

Reisbescheiden & Overige Informatie

Na boeking ontvangt u per mail gedetailleerd informatie over het reis en over India. Uw reisbescheiden worden zeven dagen voor vertrek via e-mail toegestuurd.

Vliegtuig:

Ga mee naar India biedt reizen naar India aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen: Emirates, Etihad, Turkish Airlines, Jet Airways, Qatar Airways en KLM. Wij hebben deze zorgvuldig uitgekozen op basis van kwaliteit en service.

Hotels*:

Wij begrijpen dat een comfortabel verblijf een belangrijk onderdeel is van een reis. Daarom werken wij met de beste middenklasse hotels die goede accommodatie en faciliteiten biedt. Veel hotels beschikken over faciliteiten zoals een restaurant, bar, zwembad, roomservice, massage center en winkeltjes om uw verblijf onvergetelijk te maken.

Chennai : Hotel JP

Pondicherry : Shenbagha

Thanjavur : Indeco

Madurai : Poppys

Thekkady : Wild Corridor

Kumarakom : Greenfield

Cochin : Casino

*Accommodatie bij de aangegeven hotels of vergelijkbaar (indien niet beschikbaar bij boeking).

Lokaal vervoer:

Wij vinden het belangrijk dat u reis binnen India comfortabel verloopt, daarom hebben wij lokale transportbedrijven geselecteerd met airconditioning en een ervaren chauffeur.

Bij boeking bent u akkoord gegaan met deze voorwaarden.

Definities:

Reisorganisator

Ga mee naar India gevestigd te Hilversum aan de Spoorstraat 3C 1211EZ. Wij bieden op eigen naam, in de uitoefening van ons bedrijf, van te voren georganiseerde reizen en vakanties aan.

Reiziger

Onze wederpartij, degene te wiens behoeve de reis is bedongen en die dat beding aanvaard heeft.

Reisovereenkomst

De overeenkomst waarbij Ga mee naar India zich jegens haar wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door haar aangeboden georganiseerde rondreis en/of ander reisproduct vanuit het actuele aanbod.

Pakketreis / Georganiseerde rondreis

Een door Ga mee naar India in het reisaanbod gepubliceerde, van te voren georganiseerde reis die een overnachting of een periode van meer dan 24-uur omvat alsmede tenminste twee van de volgende diensten: retourvlucht, verblijf, lokaal vervoer, gids en een andere, niet met vervoer of verblijf verband houdende toeristische dienst, die een significant deel van de reis uitmaakt.

Landarrangement

U boekt zelf uw retourvlucht maar boekt bij Ga mee naar India de van te voren samengestelde rondreis bestaande uit de reisonderdelen:  verblijf, vervoer en programma met excursies. Het landarrangement is altijd op aanvraag. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourvlucht.

Accommodatie

De beschrijving van de hotels en overige accommodaties in het reisaanbod van Ga mee naar India is zo objectief mogelijk opgesteld. De foto’s in het reisaanbod zijn slechts ter indicatie van de inrichting; afmeting en/of uitzicht. De accommodatie voldoet aan de standaardeisen zoals omschreven in het reisaanbod.

Retourvlucht

U bent zelf verantwoordelijk voor de retourvlucht.

Route

Zoals vermeld in het reisaanbod. De luchthaven van het punt van vertrek naar de bestemming is leidend.

Bagage

Voor al onze rondreizen geldt dat bij ruimbagage en handbagage de richtlijn van de luchtvaartmaatschappij aangehouden moet worden tenzij in het Ga mee naar India reisaanbod anders wordt omschreven. Dan dient u voor die specifieke reis de richtlijn aan te houden zoals gemeld in het aanbod.

Boekingsovereenkomst

Zodra een boekingsformulier is doorgestuurd door reiziger betekent het dat de boeking vaststaat en dar alle algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Annulering door de reiziger

Indien de reisovereenkomst wordt opgezegd bent u, naast mogelijk in rekening te brengen reserveringskosten, de volgende annuleringskosten aan Ga mee naar India verschuldigd:

 • Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: 25% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de dag van vertrek: 100% van de reissom;
 • Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen van de toeleverancier. Uiterlijk bij de boeking zal aangegeven worden of in afwijking van bovenstaande annuleringsstaffel, op onderdelen van de reis specifieke annuleringsbepalingen van toepassing zijn.

Indien een reiziger uit het reisgezelschap  zijn/haar aandeel voor de pakketreis in de reisovereenkomst annuleert, is hij/zij hierover annuleringskosten verschuldigd.

Als door deze (deel)annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag of andere kosten, dan worden deze kosten met u verrekend. Voor de hiervoor bedoelde reiziger(s) wordt de reissom gewijzigd conform deze wijzigingskosten en/of het overzicht kamer- en verzorgingstoeslagen bij uw reis. Voor de betaling van de gewijzigde reissom zullen de normale betalingsregels gelden die Ga mee naar India hanteert. Indien het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet wordt geaccepteerd, wordt de overeenkomst voor alle reizigers geannuleerd en zijn alle reizigers annuleringskosten verschuldigd.

Annuleren kan alleen tijdens kantooruren van maandag t/m zaterdag via telefoon of e-mail. De actuele openingstijden vindt u terug op onze website www.gameenaarindia.nl.

Betalingsvoorwaarden

 • Bij boeking tot acht weken voor vertrek: Aanbetaling 30% van de reissom
 • Het restant moet uiterlijk acht weken vóór vertrek in ons bezit te zijn.
 • Indien de overeenkomst binnen acht weken vóór de dag van vertrek tot stand komt moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geldige reisdocumenten eigen verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste, geldige reisdocumenten.

Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken.

Ga mee naar India gaat bij bovenstaande informatie uit van de Nederlandse nationaliteit. Buitenlandse partners van Nederlandse Ga mee naar India reizigers hebben soms een visum nodig. Wij raden u in dat geval aan zelf contact op te nemen met uw ambassade of die van het ontvangende land en/of transit land.

Niet Inbegrepen

Alle gepubliceerde reizen zijn exclusief kosten voor:

Bijdrage Garantiefonds

Visumkosten

Niet genoemde maaltijden;

Optionele excursies als aanvulling op het dag tot dag programma;

Reis- en annuleringsverzekeringen

Entreegelden

Fooien/tips

Deelname aan de fooienpot is vrijwillig, betaling gebeurt ter plaatse.

De uitgaven van persoonlijke aard en dergelijk zijn altijd exclusief

Gezondheidsinformatie

U dient zelfstandig na te gaan of er voor uw bestemming(en) en eventuele grensoverschrijdende excursies gezondheidsadviezen (zoals preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes) gelden. Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen per reisbestemming, verwijzen wij naar GGD of uw eigen huisarts.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De minimum aantal deelnemers staat online per reis gepubliceerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, behoudt Ga mee naar India zich het recht voor om tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek de reis te annuleren. Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Wij overleggen ten eerste met u en kunnen dan meestal één van de volgende mogelijkheden aanbieden: – de reis wordt toch uitgevoerd, maar met een prijsverhoging – er wordt een alternatieve vertrekdatum aangeboden- er wordt een alternatieve reis aangeboden (bijvoorbeeld individuele reis) – de reis wordt uitgevoerd in een kleinere bus- de reis wordt uitgevoerd met een andere luchtvaartmaatschappij dan gepland- een combinatie van bovenstaande mogelijkheden.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt doorgaans 14 personen, tenzij in het aanbod van specifieke bestemmingen op onze website anders wordt vermeld. Het maximum aantal reizigers wordt door Ga mee naar India in principe niet overschreden.

Kinderen mee op reis

Onze groepsreizen zijn helaas niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar. Kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen wij derhalve niet toelaten op onze groepsreizen. Kinderen in de leeftijdscategorie twaalf tot achttien worden op de groepsrondreizen toegelaten mits zij begeleid worden door de ouder(s) en/of verzorger(s). Wel kunt u overwegen om als gezin met kinderen onder twaalf jaar een Individuele reis met ons te boeken.

Conditie deelnemers

Deelnemers aan een Ga mee naar India rondreis dienen te beschikken over een goede conditie en gezondheid. Als u een lichamelijke handicap of een beperkte mobiliteit heeft, wat van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, adviseren wij u om via een grotere reisorganisatie uw reis te boeken. Ga mee naar India beschikt niet de middelen om een aangepaste reisprogramma tegemoet te komen. Indien u het nalaat ons van uw beperking op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname en vindt geen restitutie van de reissom plaats.

Aansprakelijkheid excursies ter plaatse

Indien u naast de door Ga mee naar India aangeboden excursies in het reisprogramma, alsmede de optionele excursielijst die Ga mee naar India biedt, ter plaatse zelf andere excursies boekt, kan Ga mee naar India daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid nemen. Uw reisleider/gids kan hierin niet voor u bemiddelen of u adviseren. Voornoemde excursies maken geen onderdeel uit van het vastgestelde reisprogramma welke bij Ga mee naar India is geboekt, noch van het Ga mee naar India-aanbod aan optionele excursies.  Ga mee naar India is aldus niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deze zelf geboekte excursies. Deelname is voor eigen risico, Ga mee naar India kan in deze niet worden aangesproken.

Geldigheid reizen en prijzen

Indien er een nieuwe brochure verschijnt, vervallen alle voorgaande reisprogramma’s en prijzen in de voorgaande brochure. Vanaf dat moment gelden de nieuwe vanaf prijzen en programma’s zoals in de brochure en/of op de website aangegeven. Voor de reizen zijn alle gepubliceerde prijzen gebaseerd op basis van een tweepersoonskamer. Op de website www.gameenaarindia.nl vindt u ten aanzien van al onze reizen de meest actuele informatie, programmaomschrijving en de actuele prijzen. De inhoud van het reisaanbod zoals gepubliceerd op de Ga mee naar India website, is bindend. Het kan altijd voorkomen dat het reisprogramma tussentijds wordt aangepast, meestal ter verbetering van de uiteindelijke reis en/of uitvoering hiervan.

Herroepingsrecht

Bij het afsluiten van een reisovereenkomst bij Ga mee naar India heeft u geen wettelijke bedenktijd.

Kerst- en oudejaarsdiners verplicht

In sommige landen is het verplicht om een toeslag te betalen voor een kerst- en/of oudejaarsdiner indien u in deze periode met Ga mee naar India een van onze bestemmingen verblijft. U ontvangt een naheffing zodra de kosten hiervan bekend zijn en wij deze kosten nog niet hebben berekend middels uw factuur.

Indeplaatsstelling

Indien u een pakketreis boekt via Ga mee naar India is het niet mogelijk om één of meerdere reizigers zich laten vervangen door een derde.

Prijsverschillen in de reissom

Ga mee naar India werkt met wisselende prijzen, de reissom wordt altijd op basis van de meest actuele prijs berekend.

Voor al onze reizen geldt dat de actuele prijs op dat moment de beste prijs is. Op reizen tegen actie tarieven alsmede  zeer gunstig geprijsde reizen is het aanbod beperkt beschikbaar.

Reisbescheiden

Uw reisbescheiden worden zeven dagen voor vertrek via e-mail toegestuurd. U dient deze gegevens te bekijken en op juistheid te controleren. Indien er onjuistheden instaan, dient u die direct bij Ga mee naar India te melden. 

Indien u alle communicatie inclusief de reisbescheiden per reguliere post wilt ontvangen dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Dit bedrag vindt u terug op uw factuur.

Reisduur

Bij al onze reizen wordt de reisduur in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat het feitelijk verblijf op de bestemming minder dagen telt dan  het reisaanbod  vermeldt.

Reisschema’s, vluchttijden en vertrekdagen

De reisschema’s en vertrekdagen melden wij online bij de reizen. Deze informatie is altijd onder voorbehoud. Het definitieve vluchtschema en de reisbescheiden ontvangt u 7 dagen voor vertrek per e-mail.

Uitsluiting deelname

Ga mee naar India behoudt zich het recht voor om klanten die reeds hebben geboekt alsnog voor vertrek, maar ook ten tijde van de reis, uit te sluiten van deelname wegens gewichtige omstandigheden. Onder gewichtige omstandigheden rekent Ga mee naar India onder meer de conditie of het gedrag; indien het gedrag van een reiziger hiertoe aanleiding geeft kan de betreffende persoon van verdere deelname aan de reis worden uitgesloten. De hiermee gemoeide kosten worden aan de reiziger in rekening gebracht. Niet genoten reisdagen worden niet gerestitueerd.

Stichting GGTO

Ga mee naar India is aangesloten bij GGTO.

De GGTO-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Boek nu deze onvergetelijke reis