GROEPSREIS ZUID INDIA

Ga mee op 20 November 2023

16 Dagen Zuid-India

Ervaar het echte India

BOEK v.a. € 1.450

GROEPSGROOTTE: 10 - 18

Ontdek de traditionele regio van India, het Zuiden. Dit is een perfecte eerste stap in de Indiase cul- tuur. De regio staat bekend als culturele hotspot met een rijke geschiedenis, adembenemende na- tuur, overheerlijk eten en de aardigste mensen.

Ontdek het kuststadje Mahabalipuram dat meer dan 2000 jaar oud is, Pondicherry – De Franse riviera van India, de majestueuze Zuid-Indiase tempels die meer dan 1000 jaar oud zijn, de thee- plantages en kruiden plantages van Kerala, spot een tijger en bekijk olifanten van dichtbij in het Nagarhole national park, verblijf op een woonboot en geniet van de backwaters van Kerala, en geniet boven alles van het traditionele eten dat doorgaans geserveerd wordt op bananenbladeren.

DAG 1 EN DAG 2  MAHABALIPURAM

Aankomst in Chennai  International Airport op Dag 1. Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel in Mahabalipuram brengen ( 1.5 uur).Standard inchecken om 14:00 uur.

Dag 2 Stads tour :

Mahabalipuram ligt op 65 km afstand van Chennai (Madras) aan de oevers van de Baai van Bengalen, aan de oostkust van India. Bekend om zijn rotstekeningen en monolithische sculpturen heeft het de beroemde kusttempel, de enige die de verwoestingen van de natuur heeft overleefd.  Mahabalipuram tempels waarvan de architectuur werd geïnspireerd door de Pallava Art werden gebouwd in de periode 830 – 1100 AD. Overnachting in Mahabalipuram.

Mahabalipuram India
Pondicherry

DAG 3 : MAHABALIPURAM – PONDICHERRY

Mahabalipuram – Pondicherry  (100 KM / 2 UUR):

Pondicherry is een mengeling van spirituele instellingen, Frans koloniaal erfgoed, Tamil cultuur en een kosmopolitische levensvorm. De stad is vol met Franse koloniale gebouwen, schone en brede straten en de uitgestrekte gebouwen van de Sri Aurobindo Ashram. Dit gebied is belangrijk vanuit zowel geestelijk als cultureel oogpunt. De schoonheid van Pondicherry ligt in zijn ongerepte stranden en goed aangelegde parken en tuinen. De tempels en kerken van de stad en de imposante monumenten uit het koloniale tijdperk zijn enkele de moeite van een bezoek waard in deze kleine havenstad. Overnachting in Pondicherry.

DAG 4 : PONDICHERRY – TANJORE

Pondicherry – Tanjore (190 KM / 5 UUR)

Bezoek aan de Brihadeeshwara-tempel, gebouwd in de 10e eeuw door Raja Chola Sri Brihadeeshwara tempel wordt beschouwd als een genie van de oude Chola-architectuur. De tempel die aan Nandi is gewijd, is gebouwd op basis van een enkele granieten rots. De koepel van de tempel rust ook op een enkele granieten rots. Het mooiste aan de tempel is dat het zo is gebouwd dat de schaduw ervan nooit op de grond valt. De tempel is 216 voet lang. Het is de moeite waard om te vermelden dat maar liefst 74 tempels in het landschap van Tanjore staan.

Overnachting in Kumbakonam (45 KM van Tanjore)

Tanjore tempel
Karaikudi India

DAG 5 : TANJORE – KARAIKUDI

Tanjore – Karaikudi ( 110 KM / 2.5 UUR)

Karaikudi en 74 andere dorpen omvatten Chettinad, het thuisland van de Nattukottai Chettiars. De Chettiars waren een welvarende bankgemeenschap die overzee zich waagde om zaken te doen in Zuid- en Zuidoost-Azië in de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hun erfenissen zijn de fascinerende huizen van Chettinad die ze met eenvoudige materialen hebben gebouwd. Dit zijn huizen die gezien moeten worden om het te geloven.

Overnachting in Karaikudi.

DAG 06 : KARAIKUDI 

Nog onontdekt door de wereld, Chettinad is een landelijk gebied dat zelfs de meest ervaren reiziger zal verrassen. Alleen al het zien van deze huizen zou een reis rechtvaardigen. Afgezien van de huizen biedt Karaikudi uitgebreide antiekwinkels, wekelijkse shandy [dorpsmarkt], een aantal tempels, bezoek aan ambachtslieden die werken met hout en metaal, zilversmeden en goudsmeden, aantrekkelijke textiel en heerlijke Chettiar-gerechten.

Bezoek ’s middags de bezienswaardigheden van Chettinad – de traditionele tegelzetel (Athangudi-tegels), het Thirumayam-fort, de antiekmarkt en het Kanadukathan-dorp bezoeken.

Overnachting in Karaikudi

Madurai India

DAG 07 : KARAIKUDI – MADURAI  

Karaikudi – Madurai ( 97 KM / 2 UUR)

Stadstour Madurai : Madurai’s belangrijkste attractie is de beroemde Meenakshi-tempel in het hart van de oude stad, een barok voorbeeld van Dravidische architectuur met gopurams (torens) bedekt van boven tot onder met een adembenemende overvloed van veelkleurige afbeeldingen van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Een andere attractie is het Thirumalai Nayak Palace (1636) gerestaureerd door Lord Napier, dansdrama-concerten worden dagelijks uitgevoerd.Bezoek aan de Gandhi museum.

Nachttrein naar Mysuru @22:50

DAG 08 : MYSORE

Aankomst in Mysore @ 1020

Eens de hoofdstad van een prinselijke staat, draagt Mysore nog steeds zijn vreedzame schouders de aura en glamour van paleizen, de grandeur van feesten van vervlogen tijden, maar alles met een stille, ongehaaste waardigheid. Mysore wordt vaak het juweel van Karnataka genoemd – kunst, cultuur, gebouwen, festivals, tuinen en parken zijn de essentie van het erfgoed van de staat. Mysore is een stad van paleizen, tuinen, schaduwrijke lanen en heilige tempels en heeft nog steeds een deel van de charme van de oude wereld met zijn vele instellingen die Carnatic klassieke muziek en dans uitoefenen.

Overnachting in Mysore.

Mysore Palace India
Belur Karnataka

DAG 09 : MYSORE- HASSAN

Mysore – Hassan ( 120 KM / 3 UUR).

Halebidu – Hoysaleswara Tempel heeft een schat aan sculpturale details, de muren bedekt met goden, godinnen, dieren en dansende meisjes. Geen twee facetten van de tempel zijn hetzelfde. Bewaakt door een Nandi Bull, werd het nooit voltooid, ondanks 86 jaar werk.

Belur – Dit schilderachtige gehucht – 38 km van Hassan ligt aan de oevers van de rivier de Yagachi. De Chennakeshava-tempel is een van de mooiste voorbeelden van Hoysala-architectuur. Het duurde 103 jaar om te voltooien en de reden is duidelijk. De façade van de tempel is gevuld met ingewikkelde sculpturen en friezen zonder enig deel leeg te laten. Overnachting in Hassan.

DAG 10 : HASSAN – SHRAVENABELAGOLA-KABINI

Hassan – Kabini (160 KM / 4 UUR)

Shravanabelagola – een groot centrum voor Jain-cultuur is beroemd om zijn kolossale standbeeld van Gomateshwara, die ook Lord Bahubali wordt genoemd. Het imposante 17 meter hoge standbeeld van de Gomata-torens is uit monolithische steen gehouwen en staat in majestueuze 10 reveleer en is zelfs vanaf een afstand van 20 KMS zichtbaar. Het is ongelooflijk eenvoudig dat de prachtig 10 adembenemende kenmerken van het beeld sereniteit belichamen. Zijn perfecte lippen worden met een vleugje glimlach naar de hoeken gedraaid en bekijken de wereld met onthechting. Overnachting in Kabini.

Shravanbelagola Karnataka

DAG 11 : KABINI

Het Nagarhole National Park is het leefgebied van Axis en Sambharhirschen, olifanten, wilde buffels, maar ook tijgers en luipaarden. Spot tijdens de safari in de jeep de Indiase fauna. Ervaar de enthousiaste sfeer van de jungle. Het reservaat is niet zonder reden de beste in Zuid-India. 

Overnachting in Kabini.

 

DAG 12 :  KABINI – CHERUTHURUTHI

Kabini – Cheruthuruthi ( 220 KM / 6.5 UUR)

Cheruthuruthi is een klein stadje in de buurt van Thrissur aan de oevers van de Nila (Bharathapuzha) rivier. Dit kleine dorp werd 75 jaar geleden gekozen door misschien wel de grootste van de dichters, Vallathol Narayana Menon, als de site van Kerala’s eerste school voor klassieke podiumkunsten, bekend als de Kerala Kalamandalam. Het dorp wordt ook wel Vallathol Nagar genoemd ter ere van zijn werk.

Overnachting in Cheruthuruthi.

Cochin India

DAG 13 : CHERUTHURUTHI – COCHIN

CHERUTHURUTHY – COCHIN ( 120 KM / 3 uur)

Bezoek vandaag Kerala Kalamandalam, waar verschillende kunstvormen van Kerala worden onderwezen. Het is een kunstuniversiteit in Kerala en bezoek het in alle klassen hoe de kunstenaars worden gevormd van amateur tot professionals. Bezoek ’s middags het olifants trainingscentrum in Guruvayoor.

Overnachting in Cochin

 

DAG 14 : COCHIN

Cochin stadstour

Cochin is een cluster van eilanden op de uitgestrekte vlakte van het Vembanad-meer. Het meer opent zich hier in de Arabische Zee en vormt één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Het is dit natuurlijke voordeel dat Cochin een fascinerende mix van de culturen en invloeden van ontdekkingsreizigers en handelaren heeft gemaakt. De Arabieren, de Chinees, de Portugezen, de Nederlanders en de Britten hebben hier allemaal hun sporen nagelaten. 

Overnachting in Cochin.

 

Alleppey Kerala

DAG 15 : COCHIN – ALLEPPEY – COCHIN

Cochin – Alleppey ( 65 KM / 1.5 uur).

Woonboten zijn ook bekend als “Ketuvallam” of de rijstboot. Ketuvallam-rit kan de meest romantische rit zijn die jullie ooit zal meemaken met een nacht stop in het midden van het meer van Vembanad / kanaal. De Backwaters bestaat uit een uniek web van rivieren, meren, baaien, lagunes en kanalen die zich uitstrekken naar de dorpen en steden van de stad. Deze Backwater reis door de smalle grachten door prachtige dorpen van Kerala, verfraaid met weelderige groene rijstvelden, hoge kokosnoot groeven, maakt het tot een zeer fascinerende plek.

Overnachting in Cochin.

 

DAG 16 : COCHIN – AMSTERDAM

Vertrek na het ontbijt naar de Internationale luchthaven om de vlucht terug te nemen. 

 

Praktische informatie

Dit is inclusief

Exclusief het volgende

Hotel names

Vertrekdata

Prijzen

Wil jij een reisadvies op maat of heb je vragen?
Vraag een vrijblijvende offerte aan

NIEUWSBRIEF

Geïnteresseerd in reizen naar India? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We delen dan ons reisadvies, informatie over bestemmingen en andere interessante dingen over een vakantie naar India met je.

* VerplichtGoogle Reviews

Ga mee naar India
4.7
Gebaseerd op 19 beoordelingen
powered by Google
Pravini Baboeram
Pravini Baboeram
20:20 16 Mar 18
We had an amazing time in India thanks to the amazing help and service of Ga mee naar India. We really appreciated the... way they translated our wishes and demands to an exciting program filled with enrichening experiences. The hotels they picked out were excellent. Also leading up to our trip they made sure we were well prepared. You can tell they are passionate about their work and committed to the needs of their clients. Anyone who wants to travel India is in great hands with Ga mee naar India.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Connect with us

Facebook

© Copyright Ga Mee Naar India.
Alle rechten voorbehouden.
Top
Geverifieerd door MonsterInsights