GROEPSREIS NOORD INDIA

Ga mee op 10 Augustus 2024

17 Dagen Noord-India

Ervaar het echte India

BOEK v.a. € 1.400

GROEPSGROOTTE: 10 - 18

Een opwindende groepsreis door Noord-India begint in de bruisende hoofdstad Delhi en neemt reizigers mee op een betoverende reis door enkele van de meest fascinerende bestemmingen in de regio. Van de kleurrijke fresco’s van Mandawa tot de imposante forten van Bikaner, Jaisalmer en Jodhpur, biedt deze reis een ongeëvenaarde kennismaking met de koninklijke erfenis van Rajasthan. 

Na het verkennen van de betoverende stad Udaipur, met zijn romantische paleizen en glinsterende meren, kunnen reizigers zich onderdompelen in de pracht van Jaipur, bekend als de ‘Roze Stad’, en de overvloed aan paleizen en historische bezienswaardigheden ontdekken. De reis bereikt zijn hoogtepunt in Agra, waar de verbluffende schoonheid van de Taj Mahal wacht om bewonderd te worden voordat de groep terugkeert naar Delhi om deze onvergetelijke reis af te sluiten.

DAG 1 EN DAG 2  DELHI

Aankomst in Delhi International Airport op Dag 1. Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.Standard inchecken om 14:00 uur.

Dag 2 Stads tour : Delhi is een stad met veel karakter en contrasten! De hoofdstad is meer dan 2000 jaar oud en naast veel oude monumenten een stad met moderne shopping malls en tempels. Het was de magneet, die de Mongolen, Turken, Perzische, Afghanen, Mughals en de Britten trok, die allemaal hebben bijgedragen aan het glorieuze maar turbulente verleden.  

Overnachting in Delhi.

Mandawa Rajasthan

DAG 3 : DELHI – MANDAWA

Delhi – Mandawa  (242 KM / 6 UUR):

Mandawa Stadstour : Bezoek het middeleeuwse fort, met een prachtig uitzicht over de hele stad, loop rond de Havelis, en bewonder de woongebouwen van Mandawa, gebouwd in een typische Rajasthani-stijl. De belangrijkste thema’s in de muurschilderingen zijn Hindoe mythologie, geschiedenis, volksverhalen, erotiek en zelfs buitenlanders en hun uitvindingen zoals telefoons en auto’s.

Overnachting in Mandawa.

DAG 4 : MANDAWA – BIKANER

Mandawa – Bikaner (165 KM / 5 UUR)

Bikaner Stadstour : Bezoek ’s middags Bikaner’s Junagarh Fort Revel in de architectonische pracht, en neem een intiem kijkje n dit imposante fort, gebouwd door Akbar’s hedendaagse Raja Rai Singh. Binnen het fort zijn zevenendertig paleizen en paviljoens.Een museum met waardevolle miniatuurschilderijen en zeldzaam antiek bevindt zich ook in het Junagarh-fort.Bezoek aan de Karni Mata tempel ( Rat temple) en Kameel farm.

Overnachting in Bikaner.

Bikaner Rajasthan
Jaisalmer Fort

DAG 5 : BIKANER – JAISALMER

Bikaner – Jaisalmer ( 330 KM / 6 UUR)

Jaisalmer Fort gebouwd in 1156 door de Bhatti heerser, Jaisala, het fort hier staat bovenop de 80 m hoge Trikuta-heuvel. Het fort is omgeven door 3 muren en beschikt over 99 bastions.

Overnachting in Jaisalmer.

 

DAG 06 : JAISALMER 

Stadstour Jaisalmer : Bezoek de beroemde Havelis (herenhuizen) die bekend staan om zijn fresco’s. De meest uitgebreide en magnifieke van alle Jaisalmer Haveli’s is de Patwaon Ki Haveli. De Haveli werd tussen 1800 en 1860 gebouwd door vijf Jain-broers. Salim Singh Ki Haveli en Nathmal Ki Haveli zijn de andere twee Haveli’s die voor bezoekers zijn geopend.

Overnachting in Jaisalmer.

Jodhpur Fort

DAG 07 : JAISALMER – JODHPUR  

Jaisalmer – Jodhpur ( 270 KM / 5.5  UUR)

Jodhpur Stadstour : Mehrangarh Fort ligt op een 125 meter hoge heuvel. Dit is één van de meest indrukwekkende en formidabele bouwwerken in Rajasthan.De kamers van Moti Mahal, Phool Mahal, Sheesh Mahal, de Sileh Khana en de Daulat Khana zijn opmerkelijk vanwege de pracht en glamour van een vervlogen tijdperk.

Onder het fort bezoekt u de Jaswant Thada, een sierlijke marmeren cenotaaf gebouwd in 1899 voor Maharajah Jaswant Singh II, en de gedenktekens van andere Maharahahs van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur.

DAG 08 : JODHPUR – ROHET

Jodhpur – Rohet ( 47 KM / 1.5 UUR).

Rohet Garh is een geclassificeerd Heritage Hotel. In de loop van vijftien jaar is het met veel liefde en zorg door de familie gekoesterd en ontwikkeld tot één van de beste Heritage-hotels in het land.  Het ligt aan de oevers van een meer en midden in een landelijke omgeving. Het is een oase van rust en kalmte. Uitgestrekte gazons en goed onderhouden tuinen, die een veelvoud aan vogels en dansende pauwen uitnodigen, kondigen uw entree aan in deze oase waar het vogelgeluid het enige geluid is dat u zult horen.

Overnachting in Rohet.

DAG 09 : ROHET – UDAIPUR

Rohet – Udaipur ( 210 KM / 5 UUR).

De Ranakpur Jain-tempel werd gebouwd tijdens de tijdperk van Rajput-monarch Rana Kumbha in de 15e eeuw. De kelder heeft een oppervlakte van 48.000 vierkante meter. Er zijn vier ondergeschikte heiligdommen, vierentwintig zuilen met pilaren en koepels die worden ondersteund door meer dan vierhonderd kolommen. 

Overnachting in Udaipur

DAG 10 : UDAIPUR

Udaipur Stadstour : Als eerste staat een tour naar The City Palace, dat uitkijkt over het Pichola-meer, op de agenda. Het stadspaleis werd gebouwd in 1725 van graniet en marmer met filigreed balkons, sierlijke ramen en vakmanschap in glas.

Bezoek aan de Sahelion-ki-Badi en Jagdish tempel.

Overnachting in Udaipur

City Palace Udaipur

DAG 11 : UDAIPUR – DEOGARH

Udaipur – Deogarh ( 135 KM / 4 uur).

Bij eerste gezicht is het duidelijk dat de heersers van Deogarh Mahal belangrijke spelers in de aristocratie van Mewar waren geweest. De prachtige fort is een passend bolwerk voor één van de zestien ‘umraos’ – de oudste baronnen die aanwezig waren op de Maharana van Udaipur. Toch is er weinig pronkzucht en zelfs minder goud te vinden in hun paleis. Zoals de meeste edelen van Mewar brachten ze te veel tijd door met vechten om veel te kunnen sparen voor het vergaren van grote rijkdom.

Overnachting in Deogarh

 

DAG 12 :  DEOGARH – pushkar

Deogarh – Pushkar ( 160 KM / 3.5 uur).

Rijd na het ontbijt naar Khamli om de rural trein naar Phulad te nemen.Een leuk uitstapje naar de Aravali Hills met de Meter gauge-trein op het Britse circuit van de jaren 1930. Het parcours bestaat uit 17 U-vormige bruggen en 2 tunnels. Tijdens de route zullen jullie ook veel aapjes spotten. De afgelegde afstand is slechts 17 KM, maar de tijd is 2 uur.

Het dorp Pushkar ligt aan de rand van de woestijn. In zijn hart is één van India’s meest heilige meren. Er zijn 52 ghats rond het meer en talloze tempels. De Brahma-tempel trekt vooral het hele jaar door pelgrims aan. Afgezien van zijn religieuze betekenis, staat Pushkar bekend om zijn beurs voor vee en kamelen die elk jaar wordt gehouden in de maand Kartik (oktober / november), die duizenden bezoekers trekt.

Overnachting in Pushkar

Palace of Winds

DAG 13 : PUSHKAR – JAIPUR

Pushkar – Jaipur ( 160 KM / 3.5 uur).

Jaipur word ook wel Pink City genoemd en was gebouwd door Maharaja Sawai Singh II in 1727. Het is de enige stad in de wereld die de negen afdelingen van het universum symboliseert door middel van negen rechthoekige sectoren die de stad onderverdelen. Met uitzondering van het drukke verkeer van fietsen, auto’s en bussen lijkt er weinig veranderd te zijn.

Overnachting in Jaipur

 

DAG 14 : JAIPUR

Jaipur stadstour

Bezoek Amber Fort die kijkt uit over het Moat meer. Rijd via jeep (of olifant) naar de Fort. Eenmaal boven, wandel door de binnenplaatsen en hallen. Veel van de kamers hebben prachtige muurschilderingen en kostbare stenen en spiegels ingebouwd. Het meest fascinerende is de Sheesh Mahal (Spiegel Paleis) waar enkel de licht van de lapjes wordt weerspiegeld in de vele spiegels, en die de ruimte verlichten.

Bezoek in de middag de City Palace, een overweldigend complex van paleizen, tuinen en binnenplaatsen, decorative kunst en gebeeldhouwde deuropeningen.Jaipur’s Jantar Mantar is de meest bekende van in totaal vijf sterrenwachten gebouwd door Sawai Jai Singh in India.

Overnachting in Jaipur.

 

Amer Fort Jaipur
Fatehpur Sikhri Agra

DAG 15 : JAIPUR – AGRA

Jaipur – Agra ( 135 KM / 4 uur).

Bezoek enroute Fatehpur Sikri.

Fatehpur Sikri, de verlaten stad met rode zandsteen was gebouwd door de Mughul Keizer Akhbar en was zijn hoofdstad en paleis in de 16e eeuw. De stad werd snel verlaten toen de waterbronnen uitdroogde. Vandaag de dag is de stad zoals het 300jaar geleden ook was. Paleizen, Moskeeën en zo veel geschiedenis te beleven en ontdekken.

Overnachting in Agra

 

DAG 16 : AGRA – DELHI

Bezoek vandaag de Taj Mahal en Agra Fort.

22 jaar heeft het geduurd om de Taj Mahal te bouwen. Gebouwd door de Mughal keizer Shah Jahan als een teken van zijn liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal, de Taj Mahal is echt één van de wereldwonderen. The Taj Mahal is vanuit alle ooghoeken perfect; de detailopname van de marmer is echt bijzonder mooi. Agra Fort is een perfect voorbeeld van Mughal architectuur. De Agra Fort is de stoel en bolwerk van de Mughal Rijk. De structuur, muren en poorten zijn door Akhbar gebouwd. Shah Jahan heeft later de mooie kamers en moskee gebouwd.

Agra – Delhi ( 205 KM / 4.5 UUR ).

Overnachting in Delhi

 

TAJ MAHAL AGRA

DAG 17 : DELHI – AMSTERDAM

 

Vertrek na het ontbijt naar de Internationale luchthaven om de vlucht terug te nemen. 

Praktische informatie

Dit is inclusief

Exclusief het volgende

Hotel names

Vertrekdata

Prijzen

Wil jij een reisadvies op maat of heb je vragen?
Vraag een vrijblijvende offerte aan

NIEUWSBRIEF

Geïnteresseerd in reizen naar India? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We delen dan ons reisadvies, informatie over bestemmingen en andere interessante dingen over een vakantie naar India met je.

* VerplichtGoogle Reviews

Ga mee naar India
4.7
Gebaseerd op 19 beoordelingen
powered by Google
Pravini Baboeram
Pravini Baboeram
20:20 16 Mar 18
We had an amazing time in India thanks to the amazing help and service of Ga mee naar India. We really appreciated the... way they translated our wishes and demands to an exciting program filled with enrichening experiences. The hotels they picked out were excellent. Also leading up to our trip they made sure we were well prepared. You can tell they are passionate about their work and committed to the needs of their clients. Anyone who wants to travel India is in great hands with Ga mee naar India.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Connect with us

Facebook

© Copyright Ga Mee Naar India.
Alle rechten voorbehouden.
Top
Geverifieerd door MonsterInsights