FAMILIE REIS NEPAL

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Kathmandu – Bandipur –  Pokhara – Sarangkot – Chitwan -Bhaktapur – Kathmandu

AANKOMST IN KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu International Airport.Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel. De middag is een perfecte setting voor lange wandelingen, geniet van de melange van de traditionele oude stad en moderne gebouwen. In de winter glinsteren besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte achter het gordijn van bergen, waardoor het ochtendzicht een traktatie voor de ogen is.

KATHMANDU

Bezoek aan de Kathmandu en Durbar Square

KATHMANDU DURBAR SQUARE : Durbar, wat paleis betekent, is waar de koningen ooit werden gekroond en waar ze regeerden. Kathmandu heeft zijn Durbar-plein in het hart; hier combineert de charme van de oude stad perfect met traditionele architectuur in een rijke culturele achtergrond. 

SWAYAMBHUNATH

Gelegen op de top van een kegelvormige heuvel is een witte koepel met glinsterende gouden torenspits zichtbaar van alle kanten van de vallei voor vele mijlen

KATHMANDU

BOUDHANATH

Aan de rand van Kathmandu ligt één van de grootste sferische stoepa’s in Nepal. Deze oude stoepa van Boudhanath, bovenop een enorme mandala, is waarschijnlijk één van de grootste ter wereld.

PATAN DURBAR SQUARE

Slechts 5 km ten zuiden van Kathmandu ligt Patan, de kunststad, één van de drie koninklijke steden in de vallei. Kenners van beeldende kunst en architectuur zullen blij zijn met het aanbod van de stad aan verschillende boeddhistische en hindoeïstische tempels en meer dan 1000 monumenten met de beste hout- en steengravures. 

KATHMANDU – BANDIPUR

Bandipur is een charmant en schilderachtig dorpje, gelegen in de uitlopers van de Himalaya in Nepal. Gelegen in het district Tanahun, is dit kleine dorp een verborgen juweeltje dat bezoekers een kijkje geeft in de rijke culturele erfgoed en prachtige natuurlijke schoonheid van het land. Bandipur staat bekend om zijn goed bewaard gebleven architectuur, een unieke mix van Newari- en Tibetaans ontwerp, die de met kinderkopjes geplaveide straten sieren. Het dorp biedt adembenemende panoramische uitzichten op de Annapurna- en Langtang-bergketens, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars en natuurliefhebbers. De serene sfeer van Bandipur en de gastvrijheid van de inwoners zorgen voor een rustige ontsnapping aan de drukte van de steden, waardoor het een ideale plek is voor reizigers die zich willen onderdompelen in de authenticiteit en natuurlijke pracht van Nepal.

BANDIPUR – POKHARA

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is. Het is een ideale plek om te ontspannen, te wandelen in de omliggende heuvels of deel te nemen aan de meer energieke bezigheden van trekking of wildwatervaren.

Avondwandeling rond het toeristische gebied van Lake Side. Geniet van het uitzicht op de westelijke Himalaya-bergketens met Mt Fishtail oa.

POKHARA – SARANGKOT

Sarangkot is een schilderachtige heuvelstation in Nepal, gelegen in de buurt van de stad Pokhara. Het staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzichten op de Annapurna- en Dhaulagiri-bergketens, evenals het serene Phewa-meer. Het heuvelstation is een populaire bestemming voor wandelaars, avonturiers en natuurliefhebbers, met mogelijkheden voor paragliden en wandelen. Bij zonsopgang verandert Sarangkot in een spectaculair uitkijkpunt, waar het ochtendlicht de met sneeuw bedekte toppen op een prachtige manier verlicht. Bezoekers worden betoverd door de rust van de omgeving en de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het landschap van Nepal. Sarangkot is een must-visit bestemming voor degenen die de indrukwekkende Himalaya-uitzichten willen ervaren in een serene en schilderachtige omgeving.

SARANGKOT – CHITWAN

Chitwan National Park is vooral bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, waaronder de majestueuze Bengaalse tijger, neushoorns, olifanten, luipaarden en verschillende soorten herten. Bezoekers kunnen genieten van spannende jungle-safari’s, waarbij ze getuige kunnen zijn van deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving.

Naast de wilde dieren herbergt Chitwan National Park ook meer dan 500 vogelsoorten, wat het tot een paradijs voor vogelliefhebbers maakt. Avonturiers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder kanoën en wandelen

CHITWAN

Gedurende de dag in Chitwan National Park, zult u genieten van een volledige dag van Wild-Life Safari-activiteiten zoals: Jeep safari, natuurwandelingen, kanotocht, varen aan de Rapti-rivier, , vogels spotten, Tharu Village-tour.

Getrainde lokale natuuronderzoekers en gidsen zullen jullie begeleiden. Dieren en vogels die te zien zijn, zijn neushoorns, krokodillen, beren, apen, verschillende soorten herten, pythons, pauwen, hoornbiljetten.

chitwan -bhaktapur- KATHMANDU

Bhaktapur betekent letterlijk ‘Stad van toegewijde’. De best bewaarde van de drie belangrijkste middeleeuwse steden van de vallei, Bhaktapur, omvatten enkele van de meest adembenemende religieuze architectuur van het hele land. Er zijn drie belangrijke pleinen, Durbar Square, Taumadhi Square en Dattatreya Square; bezaaid met pagode en shikhara-achtige tempels.