Een bezoek aan Delhi

Ga mee naar India was een weekje in Delhi. De historische stad van Delhi, biedt veel in termen van historische plaatsen, monumenten, markten en eten.

Een stad met 26 miljoen inwoners

Delhi is een stad waar we altijd graag naartoe gaan, de hoofdstad van India is bruisend met energie. Waar je ook in Delhi bent, kom je een stukje geschiedenis tegen. In ieder straat kom je twee uiterste tegen. Traditionele Rickshaws met de moderne Metro; Grote shopping malls met traditionele markt kraampjes; Street Food met ’s werelds beste restaurants. Hierbij een aantal highlights van onze bezoek aan deze historische stad.

Eten

Delhi is zowel de officiële hoofdstad van India als de “Food Capital” van India. We zijn erachter gekomen dat we ons hele leven hier alle variatie aan eten kunnen uitproberen en alleen maar een klein onderdeel zouden hebben geproefd. Een aantal opmerkelijke gerechten die we hebben uitgeprobeerd: 1) ‘Out of the Box’ Khan market – een gezellige bar/cafe waar je ’s avonds lekker kan borrelen 2) Bikanervala – een restaurantketen waar je heerlijk kan ontbijten en lekkere Indiase Chaat en overige lekkernijen kan proeven 3) Karim’s – bestaat inmiddels ruim 100 jaar, en biedt het beste Mughlai ervaring 4) Street Food – o.a. Lajpat Market waar wij Pani Puri, Ram Ladoo en Chole Kulche hebben uitgeprobeerd.

Monumenten bezoeken

Ruim 2600 jaar oud, in Delhi zijn er talloze bezienswaardigheden. Zowel oud als nieuw. Wij bezochten Akshardham Temple – een moderne Hindu Temple gebouwd in 2015, India Gate, Huis van de President en het Indiase Parlement gebouw. Ook zijn we bij de Lotus Tempel geweest en Qutub Minar gebouwd in 1194. Als laatste zijn we naar Humayun’s Tomb geweest. Ieder bezoek was speciaal en voelde als een reis door geschiedenis.

Markten

Een bezoek aan Delhi is nooit compleet zonder een bezoek aan de locale markten. De markten in Delhi zijn zeer groot met veel kleine stalletjes. Van kleding en accessoires tot keukenspullen, je vindt een variatie aan spullen die je kan kopen in één plek. Uiteraard is het wel belangrijk om voor alle kleine item te onderhandelen! Wij bezochten Khan Market met kleine boekenwinkels, schattige boutique winkels en cafés. Ook zijn we langs Lajpat Market geweest – echt een aanrader om te bezoeken. Als laatste zijn we naar Sarojini Markt geweest – staat bekend om een brede keuze aan kleding.

Ons verblijf

We verbleven in het luxe ‘Jaypee Greens Spa and Golf Resort‘, gelegen in een uitgestrekte 9 hectare campus in Greater Noida net buiten Delhi. Dit hotel staat bekend om zijn 3 verdiepingen, 9000 vierkante meter spa en een 18 holes golfbaan. De thema van de interieur was ‘Spa’ waardoor het zeer ontspannend was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *