Highlights van Wildlife :

CENTRAAL INDIA

Bandhavgarh National Park is een klein en compact park. De dichtheid van de Tijgerbevolking bij Bandhavgarh is het meest bekende in India. De Witte Tijger komt ook uit deze regio. De laatste bekende Witte Tijger, Mohan, werd gevangen genomen door Maharajah Martand Singh in 1951.

Kanha National Park – rollende graslanden en kronkelende stromen strekken zich over 940 vierkante kilometers en vormen de kern van de Kanha Tiger Reserve, die in 1974 onder Project Tiger werd opgericht. Het park is de enige habitat van de zeldzame Hardground Barasingha (Moerashert).

Pench National Park nestelt zich in de lagere zuidelijke uitlopers van de Satpura-heuvels en is genoemd naar de Pench-rivier die van noord naar zuid door dit Nationaal Park stroomt. Het ligt op de zuidelijke grens van Madhya Pradesh.

Satpura National Park staat bekend als een gebied waarbij de flora en fauna beschermd is.Het terrein van het National Park is extreem robuust en bestaat uit fascinerende diepe valleien, zandsteen pieken, smalle kloven, rivieren, watervallen, dikke dichte groene bossen van Sal en andere geneeskrachtige kruiden.In de National Park zijn naast Tijgers ook Gevlekte Herten, Indische Bizon (Gaur), Luipaarden, Wilde Zwijnen, Wildhond (lokaal genaamd Dholes), Sloth beer, Black Buck, stekelvarken, Sambhar, Vier hoornige Antilopen (Chowdingha), Otters, Krokodillen, Malabar eekhoorns en Langurs te spotten.De Indiase Reusachtige Eekhoorn en Witte Bison zijn een bijzonder kenmerk van het National Park.

Tadoba National Park is één van de 25 Project Tiger Reserve in India. Het nationale park heeft een oppervlakte van 623 vierkante km.Dikke begroeide heuvels vormen de noord- en westgrens van het Tijgerreservaat. In het zuidwesten ligt een enorm meer, dat functioneert als buffer tussen het parkbos en het uitgestrekte landbouwgebied dat zich uitstrekt tot aan het Irai-meer. Tadoba Tiger Reserve is een ongestoord bos omdat het niet door veel toeristen wordt bezocht. Zodra een vleeseter wordt waargenomen kunt u ongestoorde uren observeren.

Bandhavgarh India

NOORD INDIA

Jim Corbett national park

Ranthambore National Park is één van de mooiste tijgerreservaten in India waarbij de meeste bezoekers Tijgers hebben gespot. De tijgers worden hier met name ’s ochtends gespot. Ook zijn er een aantal luipaarden, Nilgai, chinkara, lippenbeer, jakhals, everzwijn, krokodillen en ongeveer 300 soorten vogels te spotten in Ranthambore National Park.

Jim Corbett National Park : Het oudste nationale park van India, het nationale park, werd gevormd met als hoofddoel tijgers te beschermen. Al jarenlang een grote aantrekkingskracht voor toeristen Jim Corbett ligt aan de voet van de Himalaya in tegenstelling tot andere nationale parken.

WEST INDIA

Gir National Park : Het heiligdom van Sasan Gir Lion is de thuisbasis van zo’n 400 plus Aziatische leeuwen. Sasan Gir is alleen een plek in de wereld buiten het Afrikaanse continent waar leeuwen te zien zijn in hun natuurlijke habitat. Gir Wild life Sanctuary is het laatste toevluchtsoord van Aziatische leeuwen in India . Gir gaat niet alleen over Leeuwen, het tweede meest voorkomende roofdier in de Gir is Luipaard. Gir National Park is ook de thuisbasis van een van de grootste populaties van de Luipaard in elk park in India, en vooral in het warmere seizoen kunnen ze soms ’s nachts in de buurt van de lodges worden gezien. daar zijn de dieren die verblijven in het Gir National Park Sambar Deer, Chital Spotted Deer, Nilgai Antelope, Chowsingha Four-Horned Antelope, Chinkara Gazelle, Wild Boar, Langur Monkey, Jackal en Hyena en tal van vogels zoals Paradise Flycatcher, Bonneli’s Eagle, Crested Serpent Adelaar, spechten Flamingo enz.

Little Rann of Kutch  Wild ass Sanctuary : Het heiligdom staat bekend om zijn groep van de muf grap bruin Aziatische (Wild ass), die niet elders in de Indiase laaglanden leeft. We kunnen ze zien met Little Rann of Kutch Blackbuck (Indische antilope), Nilgai of blauwe stier (India’s grootste antilope) en de sierlijke chinkara (Indiase gazelle) zijn andere zoogdieren. De belangrijkste carnivoren van de Little Rann van Kutch zijn de bedreigde Indische wolf, woestijnvos, Indische vos, jakhalzen, woestijn- en oerwoudkatten en een paar hyena’s; ook kunnen we tijdens de bezoeken flamingo’s, pelikanen, eenden, kraanvogels en ooievaars zien.

Velavadar Black Buck National Park

Gir National Park

OOST INDIA

Rhinoceros Kaziranga National Park

Kaziranga National Park is een paradijs voor de grotere Indische eenhoornige neushoorn, evenals een thuis voor olifanten, tijgers, waterbuffels en vele soorten vogels.Naast de neushoorn, zijn andere dieren die u op de safari kunt tegenkomen, reeën, moerasherten, wilde waterbuffels, olifanten – en als u geluk heeft, zelfs tijger. Kaziranga is ook de thuisbasis van pelikanen, ooievaars en darters, omdat er binnen het park talloze waterlichamen te vinden zijn. Met een verscheidenheid aan trekkende en inheemse vogels die van boom naar boom schieten, biedt de safari in Kaziranga u de mogelijkheid om deze vogelsoorten – samen met hun tegenhangers van zoogdieren – van zeer nabij te observeren.

ZUID INDIA

Het Bandipur National Park is het leefgebied van Axis en Sambharhirschen, olifanten, wilde buffels, maar ook tijgers en luipaarden. Spot tijdens de safari in de jeep de Indiase fauna. Ervaar de enthousiaste sfeer van de jungle. Het reservaat is niet zonder reden de beste in Zuid-India.

Nagarhole, Mudumalai NP, Wayanad Sanctuary

Nagarhole National Park