UTTAR PRADESH

U kunt Uttar Pradesh bezoeken met de volgende reizen:

Uttar Pradesh Landkaart

Highlights van Uttar Pradesh :

AGRA

Agra wordt nog steeds geassocieerd met de Mughal periode. De Mughals waren geweldige bouwvakkers en hebben hun mooiste architectuur bewaard voor Agra en zijn omgeving. Er zijn veel prachtige monumenten waarbij de Taj Mahal, de grootste is van allemaal en  een echte meesterwerk.De elegante Agra Fort, de kunstenaarschap van het graf van Itimad-ud-daulah, de prachtige verlaten hoofdstad van Taj en Akbar, Fatehpur Sikri, zijn elk uniek en voortreffelijk. De bijzonder architectuur is ook te zien in de forten, paleizen en esthetisch aangelegde tuinen.

TAJ MAHAL AGRA

VARANASI

Ganges Varanasi

Varanasi, de stad Shiva aan de oevers van de Ganges, is één van de zeven heiligste steden van het hindoeïsme. Met zijn tempels, meer dan honderd ghats en labyrint van straten, kan de stad niet worden beschreven, alleen ervaren. Varanasi, ook wel Benares of Kashi genoemd, is de oudste levende stad in India en van de wereld. Hindoe-devotionele bewegingen floreerden hier, en het is nog steeds het belangrijkste centrum van het Sanskriet leren in Noord-India. Het is ook beroemd om zijdewever en sierwerk.

LUCKNOW

Lucknow, de middeleeuwse culturele hoofdstad van India, is het legendarische centrum van de etiquette en cultuur van Nawabi. Of het nu keuken, kleding, muziek of dans was, Awadh en de Nawabs waren meer verfijnd dan wie dan ook. Dompel onder in haar delicate cultuur.

Bara Imambara

sarnath

Sarnath Uttar Pradesh

Sarnath is een belangrijk boeddhistisch centrum in de wereld. Na het bereiken van verlichting in Bodhgaya, bezorgde Boeddha, de ‘Awakened One’, hier zijn eerste preek. Het was toen de zesde eeuw, toen hij ook het wiel van de wet in werking stelde, de Dharmachakra. Deze woonplaats van de Rishi’s, stond ook bekend als ‘Rishipatana’ (de plaats van de Rishi’s of wijzen). Boeddha gaf zijn eerste preek in het Deer Park, waar hij zijn eerste vijf discipelen instelde in boeddhistisch monnikshout. Het boeddhisme vond zijn wortels in Sarnath, de geboorteplaats van deze manier van leven.

Kushinagar is een stad in het district Kushinagar in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, ongeveer 52 km ten oosten van de stad Gorakhpur. Het is een belangrijke boeddhistische bedevaartplaats, waar Gautama Boeddha na zijn dood Parinirvana bereikte.

Sravasti was de hoofdstad van het oude Kosala-koninkrijk en heeft de eer om Boeddha te beschermen voor 24 regenachtige seizoenen in de Jetvana-tuinen.

JIM CORBETT NATIONAL PARK

Het oudste nationale park van India, het nationale park, werd gevormd met als hoofddoel tijgers te beschermen. Al jarenlang een grote aantrekkingskracht voor toeristen Jim Corbett ligt aan de voet van de Himalaya in tegenstelling tot andere nationale parken.

Jim Corbett national park