TRIBAL INDIA

U kunt ‘Tribal India’ bezoeken met de volgende reizen:

Tribal India

Tribal India Highlights :

Odisha

Bonda-stammen – één van de meest fascinerende stammen van het land. Ze leven in de afgelegen heuvels en houden zichzelf geïsoleerd. Ze verbouwen rijst door het verplaatsen van de teelt en houden gedomesticeerde koeien en geiten. De Bonda-vrouwen zijn merkbaar aan de brokken kralenkettingen die hun bovenlichaam bedekken, opvallende koperen en zilveren ketting en hun geschoren hoofden versierd met kleurrijke kralen.

Tribe Odisha

Odisha

Gadaba Tribe Odisha

Gadaba : Zowel mannen als vrouwen binden hun lange haren met lijnolie en decoreren deze met bosbouwbloemen en verschillende ornamenten. De vrouwen dragen een lange strook van doek rond de taille en een tweede stuk doek wordt over de borsten gedragen en over één schouder gebonden.

ODISHA

De Parajas zijn verdeeld in verschillende subgroepen, namelijk Sodia, Jadia en Parenga; elk van hen lijkt een afzonderlijke etnische groep te zijn. De Parajas hebben een aantal totemistische septen zoals Bagh-tijger, Bokda-geit, Netam-hond, Pandki-Dove en dergelijke, en het beschadigen of eten van het totemdier is verboden. In plaats daarvan moeten dergelijke dieren worden gerespecteerd. Ze aanbidden ook verschillende goden en godinnen die verblijven in heuvels of bossen.

Paraja Tribe Odisha

CHHATTISGARH

Dhurwa Tribe Odisha

Dhurwa : De primaire activiteiten van Dhurwa’s omvatten voornamelijk landbouw, jacht, handwerk met rietsuiker en het verzamelen van minder belangrijke bosproducten die ze aan handelaren tegen een wegwerpprijs verkopen. Dhurwa-stammen zijn erg dapper en kunnen alles doen om hun prestige en waardigheid te beschermen. Ook zijn ze erg religieus en aanbidden veel dorpsgodinnen. Feesten en dierenoffers maken heel veel deel uit van hun sociale leven en offers van geiten, varkens, eenden, kippen en kokosnoten worden gedaan om de dorpsgodin te sussen. Het huwelijkssysteem lijkt sterk op andere stammen en hun vrouwen genieten een betere status in de samenleving. De consumptie van tabak en sterke drank (Mahuva-drankjes) is een must voor vieringen en avondactiviteiten van Dhurwa en wordt gebruikt door zowel mannen als vrouwen, jong en oud.

CHHATTISGARH

Kondh Tribe : Ze houden van muziek en dansen en brengen hun tijd vrolijk door. Ze componeren hun eigen liedjes over liefde, huwelijksceremonie, oogsten en de natuur. De Kondh-vrouwen dragen twee stukken kleding, één rond de taille tot de knieën en de andere voor het bovenste deel van het lichaam. De Kondh-samenleving is vol met festiviteiten. De Desia Kondh-stam leeft op de vlakten en ze oefenen uitgebreide geboorte-, huwelijks- en doodsrituelen uit.

Kondh Tribe Odisha