TAMILNADU

TAMILNADU

U kunt Tamilnadu bezoeken met de volgende reizen:

Tamilnadu map

Highlights van Tamil Nadu :

MAHABALIPURAM

Mahabalipuram ligt op 65 km afstand van Chennai (Madras) aan de oevers van de Baai van Bengalen, aan de oostkust van India. Bekend om zijn rotstekeningen en monolithische sculpturen heeft het de beroemde kusttempel, de enige die de verwoestingen van de natuur heeft overleefd. Ook bekend als de zeven pagodes (tempels) liggen er nu zes ondergedompeld in de zee. Mahabalipuram tempels waarvan de architectuur werd geïnspireerd door de Pallava Art werden gebouwd in de periode 830 – 1100 AD. Mahabalipuram bevat bijna veertig verschillende soorten monumenten, waaronder een “bas-reliëf in de open lucht”, de grootste ter wereld. 

Mahabalipuram

PONDICHERRY

Pondicherry

Pondicherry is een mengeling van spirituele instellingen, Frans koloniaal erfgoed, Tamil cultuur en een kosmopolitische levensvorm. De stad is vol met Franse koloniale gebouwen, schone en brede straten en de uitgestrekte gebouwen van de Sri Aurobindo Ashram. Dit gebied is belangrijk vanuit zowel geestelijk als cultureel oogpunt. De schoonheid van Pondicherry ligt in zijn ongerepte stranden en goed aangelegde parken en tuinen. De tempels en kerken van de stad en de imposante monumenten uit het koloniale tijdperk zijn enkele de moeite van een bezoek waard in deze kleine havenstad. De aantrekkingskracht van Pondicherry vandaag is te danken aan de aanwezigheid van Auroville, de stad van Dawn. Het is een perfecte plek om op zoek te gaan naar het goddelijke. De meditatie-ervaring in dit bolvormige huis (Matri Mandir) is echt bijzonder.

THANJAVUR / TRICHY

Brihadeeshwara-tempel, gebouwd in de 10e eeuw door Raja Chola Sri Brihadeeshwara tempel wordt beschouwd als een genie van de oude Chola-architectuur. De tempel die aan Nandi is gewijd, is gebouwd op basis van een enkele granieten rots. De koepel van de tempel rust ook op een enkele granieten rots. Het mooiste aan de tempel is dat het zo is gebouwd dat de schaduw ervan nooit op de grond valt. De tempel is 216 voet lang. Het is de moeite waard om te vermelden dat maar liefst 74 tempels in het landschap van Thanjour staan.

Tanjore tempel

MADURAI

Madurai India

De oude stad Madurai is een van de oudste van Zuid-India met een geregistreerde geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw voor Christus. Het waar de Tamil-taal zich ontwikkelde en bloeide. Het was goed bekend bij de Grieken en Romeinen met wie de stad actief handelde. De stad is gemodelleerd op de lotusbloem met de tempel van Godin Meenakshi in het midden.

Karaikudi en 74 andere dorpen omvatten Chettinad, het thuisland van de Nattukottai Chettiars. De Chettiars waren een welvarende bankgemeenschap die overzee zich waagde om zaken te doen in Zuid- en Zuidoost-Azië in de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hun erfenissen zijn de fascinerende huizen van Chettinad die ze met eenvoudige materialen hebben gebouwd. Dit zijn huizen die gezien moeten worden om het te geloven.

kanyakumari

Kanyakumari is een kustplaats in de deelstaat Tamil Nadu op de zuidpunt van India. Het staat bekend om zijn strand en de spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen, vooral op volle maan dagen.

Kanyakumari