Luxe Srilanka

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Minuwangoda – Sigiriya – Kandy – Hatton – Yala – Weligama – Galle

AANKOMST IN COLOMBO – MINUWANGODA

Een warme aankomst in Colombo door onze locale team gevolgd door een transfer naar het hotel in Minuwangoda (Ongeveer 30 minuten rit).

Inchecken in het hotel en ontspannen.

MINUWANGODA – SIGIRIYA

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

 SIGIRIYA – POLONNARUWA

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen. Loop over de verspreide muren van het Werelderfgoed – gezegend door stoepa’s, rustende Boeddhabeelden, irrigatiekanalen en fantastisch gesneden hindoeïstische sculpturen – terwijl je het overblijfselhuis observeert – Watadage – dat beschikt over prachtige stenen beelden. Neem een korte blik en je zult een subtiele hindoe-invloed op de architectuur en standbeelden in Polonnaruwa realiseren. Of ga naast Galviharaya zitten en observeer de absolute schoonheid die uit elke bocht van zijn enorme boeddhistische beelden stroomt.

SIGIRIYA – DAMBULLA – MATALE – KANDY

Dambulla – Als je de stad Dambulla bereikt, ligt een knooppunt dat sinds de 1e eeuw voor Christus door vele koningen is gekoesterd. Tegenwoordig herbergt een icoon tegenover de Dambulla-rotstempel in Sri Lanka enkele van de meest unieke tekeningen in prachtig gebouwde 5 grottempels aan weerszijden van de gouden tempel van Dambulla. Observeer hoe prachtig grotschilderingen worden gedaan langs muren die 150 beelden van Boeddha beschermen. Als je de retraite binnenkomt kijk je recht omhoog naar het gigantische Boeddhabeeld dat in goud schittert over een land dat vandaag een belangrijk knooppunt is in de economische en culturele opleving van het land.

 KANDY

 

Kandy Tooth Tempel – Sri Dalada Maligawa of de ‘ Tempel van de sacred tooth relic’ is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, Sri Lanka. Het bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het reliek een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is een Werelderfgoed vanwege de tempel.

HATTON

Hatton – Bezoek aan de Thee Plantages.

Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Hatton bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows.Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

HATTON – YALA

Yala – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka. Terwijl je jeep door de gigantische poorten van Yala rammelt, stap je niet alleen het meest bezochte nationale park van het land binnen, maar ook het land van een beschaving die bloeide tijdens het bewind van Sri Lankaanse koningen. U noemt het maar, en Yala heeft het! De gebruikelijke gevangenen dekken kuddes olifanten, luiaardberen, gevlekte lieden, jakhals, uitgebreid bevolkte vogels en de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld die het park siert als een van de mooiste bestemmingen in het land. Voel het ruige pad terwijl je jeep over rotsen dondert en slingerend smalle bochten maakt voor een opwindende ervaring vermengd met de kreten van wildernis onder de tropische zon.

YALA – WELIGAMA

Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Weligama is een schilderachtige kustplaats in het zuiden van Sri Lanka. Deze betoverende bestemming staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende surfscene en rijke cultuur. De stranden van Weligama zijn de absolute trekpleister. Ze zijn uitgestrekt, met goudgeel zand en worden omgeven door palmbomen. De rustige baaien zijn perfect om te zwemmen, terwijl de golven aan de andere kant van de baai ideaal zijn voor surfers van alle niveaus.

WELIGAMA – GALLE

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijd naar Galle en inchecken in het hotel.

Galle, een schilderachtige stad gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Als reizigers verlangen naar authentieke ervaringen, is Galle een bestemming die opvalt als een juweel in de kroon van Sri Lanka. Het historische Galle Fort, ook wel bekend als de Galle Nederlandse Fort, is de kroonjuweel van de stad. Dit indrukwekkende fort dateert uit de 17e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door de smalle straatjes, bewonder de Nederlandse architectuur en geniet van de ongeëvenaarde charme van deze historische schat.

GALLE

Dagtour in Galle

Galle ademt geschiedenis en cultuur uit. Verken de oude kerken, musea en statige herenhuizen die getuigen van een rijke en gevarieerde erfenis. Ontdek de levendige kunst- en ambachtsscene en bewonder het werk van getalenteerde lokale ambachtslieden.

De kustlijn van Galle is prachtig. Geniet van ontspannende momenten op de prachtige stranden, neem een duik in het heldere water van de Indische Oceaan en geniet van de zonsondergangen die de lucht in vurige kleuren schilderen.

GALLE – COLOMBO – AMSTERDAM

Top
Geverifieerd door MonsterInsights