Klassiek October – Maart

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Colombo – Negombo – Anuradhapura – Wilpattu – Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla – Matale – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Unawatuna – Colombo

AANKOMST IN COLOMBO – NEGOMBO

Een warme aankomst in Colombo door onze locale team gevolgd door een transfer naar het hotel. (Ongeveer 30 minuten rit) ) 

Negombo – Gelegen in bereik van Bandaranaike International Airport, biedt Negombo – het kaneelcentrum van de kolonisatie van Nederland – een aantal van de meest opwindende duikstekken in het land. Met een vrij aangenaam strand en lagune kijk hoe Negombo enkele van de beste kreeften, garnalen en krabben uit het land bereidt, direct aan je tafel. Of pak je kiteboard en vlieg over de golven. Tegenwoordig heeft Negombo ook een ultieme nachtleven met bars, disco’s en clubs. 

Inchecken in het hotel en ontspannen.

  • In de middag bezoek aan de oude Romeins katholieke kerk. (Negombo staat bekend als ‘Little Rome’)

NEGOMBO – ANURADHAPURA

  • Bezoek Anuradhapura ancient ruin city

Anuradhapura – Met een rijke Sri Lankaanse erfgoed, Anuradhapura – één van de grootste en oudste beschavingen in de wereld verspreid over 1300 jaar in zijn piek – heeft de grootste stad van het oude Sri Lanka na zijn heerschappij als de eerste hoofdstad. De saffier van zijn kroon is ongetwijfeld de Sri Maha Bodhi – de heilige Bo-boompje die is onttrokken aan de boom waaronder Boeddha de verlichting bereikte – die meer dan 2200 jaar in zijn trots stond. Slenter door de heilige paden van de vereerde stad om de erfenis te bewonderen die Ruwanweliseya verweeft – de gigantische dagoba die naast de Basawakkulama-tank rust – die het Samadhi Boeddhabeeld en de Isurumuniya-rotstempel in de schaduw stellen die de cultuur, het erfgoed en de suprematie van het betwistbaarste koninkrijk in Sri versterken Geschiedenis van Lankan.

ANURADHAPURA – WILPATTU – SIGIRIYA

  • Ochtend safari in Minneriya National Park

Wilpattu NP – Dit is het land dat wordt achtervolgd door grote katten van het paradijselijke eiland. Het opnemen van een groot aantal Srilankaanse luipaarden – slimmer dan zijn Indiase neef – Wilpattu National Park is genoemd vanwege ‘Willus’ (natuurlijke meren) bezaaid door het park. Afgezien van grote katten en kostbare flora staat het park bekend om zijn gezonde populatie olifanten, luiaardberen, gevlekte herten, mangoesten en waterbuffels.

Hiriwadunna gaat helemaal over het Srilankaanse dorpsleven. Met andere woorden, het is een verhaal dat is versierd met tjilpen van vogels, vissers die hun netten dragen en hengels die bidden voor een mooie vangst en een enkele krokodil die koestert op een oever van het meer. Loop rond met een lokale boer voordat je groenten plukt en bereid ze samen met de experts voor. Spring in een ossenwagen en wandel over de onverharde weg voor een onvergetelijke tour.

SIGIRIYA – POLONNARUWA

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

Wandel naar beneden in het goed gefabriceerde museum voor een epische reis van weleer om te realiseren hoe de citadel boven de burgers zweefde met het kasteel, vijvers en irrigatiesystemen die water rechtstreeks op de top pompten met een ingenieus hydraulisch systeem dat een kolossaal meesterwerk van de grote koning beschrijft wat eeuwenlang een wonder in Azië bleef.

SIGIRIYA – MATALE – DAMBULLA – KANDY

Bezoek Dambulla ‘Golden cave Temple’ en ‘Kandy Tooth Tempel’

Kandy Tooth Tempel – Sri Dalada Maligawa of de tempel van de sacred tooth relic is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, Sri Lanka. Het bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het reliek een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is een Werelderfgoed vanwege de tempel.

KANDY

Kandy – Het laatst geregeerd door koning Sri Wickrama Rajasinghe – voordat het onder de Britse heerschappij werd gebracht in 1815. Kandy – het Werelderfgoed en de laatste koninklijke hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen – biedt een scala aan cultuur, geschiedenis en erfgoed in de gedachten van bezoekers. Ervaar een oude nalatenschap van Kandyan die is gegraveerd rond zijn kroonjuweel, de tempel van het heilige tandverband van Boeddha. Een wandeling over dit kleine stadje aan het meer – gewiegd tussen de mistige heuvels – zal het Kandy City Center bevatten – gebundeld met de nieuwste en wereldklasse merken, bazaar, een centrum voor kunstnijverheid, evenals een juweelmuseum en een wandelgalerij. Rijd in de richting van de Victoria Golf Course, ongetwijfeld één van de beste golfbanen ter wereld voor een combinatie van klasse en stijl. Bewonder de verse groenten en fruit op de Kandy-markt. 

KANDY – NUWARA ELIYA

Nuwara Eliya – Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Nuwara Eliya bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows, heggen en een van de mooiste 18-holes golfbanen ter wereld. Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

  • Geniet in de avond van een English high tea bij The Grand Hotel

NUWARA ELIYA – ELLA

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Nanu Oya railway station om de trein naar Ella te nemen. (Ongeveer 3 uur rit)

Stap in een rammelende trein, ruisend en sissend door groene valleien van het heuvelland doordrenkt met eindeloze watervallen en bezaaid met thee plukkers gedrapeerd in felgekleurde sari’s.

ELLA

  • Begin de dag met een trek naar Little Adam’s Peak Ella

Little Adam’s Peak – Niet uitdagend de prachtige toeristische site in Sri Lanka, Little Adams Peak, of het nu gaat om het woord ‘Little’, het is genoemd naar de heilige Adams Peak (Sri Pada – waar de voetafdruk van Lord Buddha bewaard is gebleven) met betrekking tot de gelijkenis tussen de twee bergen. Daarom werd de berg als Little Adams Peak genoemd.

“Punchi Sri Pada” is een andere naam voor deze piek. Het is 1141 m hoog. Little Adam’s Peak trekt veel reizigers aan die naar Sri Lanka komen. Geleidelijk aan met een gemakkelijke wandeling naar de berg van Little Adams Peak kunt u voleinding een waardevol panoramisch uitzicht. Je moet door weelderige groene theeplantages, watervallen en rijstvelden lopen terwijl je geniet van de landschappen.

ELLA – THISSAMAHARAMA

Vertrek in de ochtend voor een safari in Yala NP.

Yala – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka. Terwijl je jeep door de gigantische poorten van Yala rammelt, stap je niet alleen het meest bezochte nationale park van het land binnen, maar ook het land van een beschaving die bloeide tijdens het bewind van Sri Lankaanse koningen. U noemt het maar, en Yala heeft het! De gebruikelijke gevangenen dekken kuddes olifanten, luiaardberen, gevlekte lieden, jakhals, uitgebreid bevolkte vogels en de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld die het park siert als een van de mooiste bestemmingen in het land. Voel het ruige pad terwijl je jeep over rotsen dondert en slingerend smalle bochten maakt voor een opwindende ervaring vermengd met de kreten van wildernis onder de tropische zon.

UNAWATUNA

De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Top
Geverifieerd door MonsterInsights