Klassiek April- September

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Colombo – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Pasikudah – Giritala – Polonnaruwa – Sigiriya – Anuradhapura – Negombo

AANKOMST IN colombo

Aankomst in Colombo Internationale vliegveld.

Colombo – De kloppende metropool, Colombo – gelegen in het Westen – is niet alleen de hoofdstad van het land, maar ook de turbine die meer dan 50% van het nationale BBP aandrijft naast Colombo’s fraaie stadsontwikkeling. Rijd langs de schone straten langs de kristalheldere renbaan – paardenrennen in 1893 en de landingsbaan van de Tweede Wereldoorlog – die vandaag zijn ingericht met weelderige kleding, eten en theewinkels. Ondertussen rijdt u naar Pettah en stemt u af op de drijvende markt – een ongebruikelijke winkelervaring.

Drink een koud biertje in het Nederlandse ziekenhuis (winkelcentrum) terwijl je door mooie ramen kijkt met de beste mode-, sieraden- en handwerkmerken. Ruik de geur van wierook tijdens het luisteren naar de klokkengelui van de Gangarama-tempel. Of jazz tot het nachtleven van Colombo, gekruid door nachtclubs en casino’s die de drukte van de stad beperken.

COLOMBO – KANDY

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Kandy. (Ongeveer 3.5 uur rit) 

  • Bezoek in de middag Kandy temple – Sacred tooth relic

Kandy Tooth TEMPLE – Sri Dalada Maligawa of de tempel van de sacred tooth relic is een boeddhistische tempel in de stad Kandy, Sri Lanka. Het bevindt zich in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha is gehuisvest. Sinds de oudheid heeft het reliek een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is een Werelderfgoed vanwege de tempel.

Bhikkhus van de twee hoofdstukken van Malwatte en Asgiriya leiden dagelijkse aanbidding in de binnenkamer van de tempel. Rituelen worden driemaal per dag uitgevoerd: bij zonsopgang, ’s middags en’ s avonds. Op woensdag is er een symbolische baden van het relikwie met een kruidenpreparaat gemaakt van geurende water en geurige bloemen genaamd Nanumura Mangallaya. Er wordt aangenomen dat dit heilige water helende krachten bevat en wordt verdeeld onder de aanwezigen.

KANDY

  • Bezoek Peradeniya botanical garden

Peradeniya royal botanical garden – Voor het eerst ontwikkeld als een lustuin voor de koninklijke familie en later geharmoniseerd door de Britten. De Royal Botanical Gardens of Peradeniya is vandaag gebundeld met de meest gastvrije faciliteiten op slechts 6,5km van Kandy – een bloeiende nationale troef in het Wonder van Azië. Loop deze 147 acre gelukzaligheid van een ervaring in, langs goed onderhouden gazons, paviljoens en een achthoekige serre om te worden begroet door de enorme uitgestrektheid van een prachtig aangelegde weelderige groene grasmat. Richting het noorden van de ingang ligt een cafeteria. Neem een kijkje in enkele van de hoogtepunten – het orchideeënhuis en de gigantische Javan-vijgenboom.

Kandy – Het laatst geregeerd door koning Sri Wickrama Rajasinghe – voordat het onder de Britse heerschappij werd gebracht in 1815. Kandy – het Werelderfgoed en de laatste koninklijke hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen – biedt een scala aan cultuur, geschiedenis en erfgoed in de gedachten van bezoekers. Ervaar een oude nalatenschap van Kandyan die is gegraveerd rond zijn kroonjuweel, de tempel van het heilige tandverband van Boeddha. Een wandeling over dit kleine stadje aan het meer – gewiegd tussen de mistige heuvels – zal het Kandy City Center bevatten – gebundeld met de nieuwste en wereldklasse merken, bazaar, een centrum voor kunstnijverheid, evenals een juweel museum en een wandelgalerij. Rijd in de richting van de Victoria Golf Course, ongetwijfeld één van de beste golfbanen ter wereld voor een combinatie van klasse en stijl. Bewonder de verse groenten en fruit op de Kandy-markt. 

  • Verfijn uw avond door op het ritme van de traditionele muziek en drums te stappen, versterkt door een culturele show die de rijke en levendige cultuur van het Wonder van Azië, Sri Lanka, verbetert.

KANDY – NUWARA ELIYA

Vertrek vervolgens richting Nuwara Eliya. (Ongeveer 2.5 uur rit)

  • Bezoek enroute een theeplantage
  • Bezoek na aankomst Nuwara Eliya city

Nuwara Eliya – Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Nuwara Eliya bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows, heggen en een van de mooiste 18-holes golfbanen ter wereld. Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

  • Geniet in de avond van een English high tea bij The Grand Hotel

NUWARA ELIYA – ELLA

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Nanu Oya railway station om de trein naar Ella te nemen. (Ongeveer 3 uur rit)

Stap in een rammelende trein, ruisend en sissend door groene valleien van het heuvelland doordrenkt met eindeloze watervallen en bezaaid met thee plukkers gedrapeerd in felgekleurde sari’s.

ella

  • Begin de dag met een trek naar Little Adam’s Peak Ella

Little Adam’s Peak – Niet uitdagend de prachtige toeristische site in Sri Lanka, Little Adams Peak, of het nu gaat om het woord ‘Little’, het is genoemd naar de heilige Adams Peak (Sri Pada – waar de voetafdruk van Lord Buddha bewaard is gebleven) met betrekking tot de gelijkenis tussen de twee bergen. Daarom werd de berg als Little Adams Peak genoemd.

“Punchi Sri Pada” is een andere naam voor deze piek. Het is 1141 m hoog. Little Adam’s Peak trekt veel reizigers aan die naar Sri Lanka komen. Geleidelijk aan met een gemakkelijke wandeling naar de berg van Little Adams Peak kunt u voleinding een waardevol panoramisch uitzicht. Je moet door weelderige groene theeplantages, watervallen en rijstvelden lopen terwijl je geniet van de landschappen.

  • Bezoek Ella town, Nine arches bridge en Ravana falls

Ella – Ella staat bekend als het favoriete bergdorp van iedereen en de plek om even te ontspannen. Slechts 8 km van Bandarawela, deze kleine stad wordt gebruikt als uitvalsbasis voor tal van trektochten naar het omliggende platteland. Een voorproefje van het adembenemende landschap van Ella zou je kunnen hebben, als je gewoon de tuin van het Grand Ella Motel (voorheen Ella Rest House) binnengaat, waar je lijkt te staan aan de rand van de wereld, en alles om je heen lijkt te verdwijn aan je voeten. Sommige van de plaatsen die je kan zien in Ella zijn de Ella Gap, Ravana Ella Falls, Little Adam’s Peak en Bambaragala Peak tussen de andere vele gevarieerde aangename wandelingen met een prachtig landschap.

ELLA – MAHIYANGANAYA – PASIKUDA

Uitchecken na het ontbijt en vertrekken richting Mahiyanganaya om de Dambana Veddah Village te bezoeken.

Vertrek richting Pasikudah en inchecken in het hotel.

PASIKUDAH

Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

GIRITALE

Minneriya NP – Als je zin hebt in een serieus gerommel in de jungle, dan is Minneriya je Colosseum! Verspreid over 8800 hectare is dit een toevluchtsoord voor olifanten. Minneriya is de thuisbasis van kuddes herten en een overvloed aan vogels, maar de aandacht blijft liggen tussen zwaaiende stammen en fladderende oren. Parkeer de jeep aan de rand van het reservoir en zet de motor uit. Pas op voor kuddes olifanten die één voor één – naar de met gras bedekte banken rollen om zich te voeden.

 GIRITALE – POLONNARUWA

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen. Loop over de verspreide muren van het Werelderfgoed – gezegend door stoepa’s, rustende Boeddhabeelden, irrigatiekanalen en fantastisch gesneden hindoeïstische sculpturen – terwijl je het overblijfselhuis observeert – Watadage – dat beschikt over prachtige stenen beelden. Neem een korte blik en je zult een subtiele hindoe-invloed op de architectuur en standbeelden in Polonnaruwa realiseren. Of ga naast Galviharaya zitten en observeer de absolute schoonheid die uit elke bocht van zijn enorme boeddhistische beelden stroomt. Nissankamalla Council Chamber is echter een adembenemende schoonheid om gewoon achterover te leunen en te observeren met zijn wuivende pilaren die herinneren aan de esthetiek van een krachtig koninkrijk dat naast Parakrama Samudraya ligt – de zee van Parakramabahu & meesterwerk van irrigatie!

SIGIRYA

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

                                  … Einde tour …

Top
Geverifieerd door MonsterInsights