FAMILIE REIZEN

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Colombo – Negombo – Kithulagala –  Galle – Yala – Ella – Nuwara Eliya – Kandy – Passikuddah – Polonnaruwa – Dambulla – Pidurangala – Sigiriya – Wilpattu – Negombo

AANKOMST IN colombo

Aankomst in Colombo Internationale vliegveld. Na het aankomst rijd naar Negombo

Negombo – Gelegen in bereik van Bandaranaike International Airport, biedt Negombo – het kaneelcentrum van de kolonisatie van Nederland – een aantal van de meest opwindende duikstekken in het land. Met een vrij aangenaam strand en lagune kijk hoe Negombo enkele van de beste kreeften, garnalen en krabben uit het land bereidt, direct aan je tafel. Of pak je kiteboard en vlieg over de golven. Tegenwoordig heeft Negombo ook een ultieme nachtleven met bars, disco’s en clubs. 

  • In de middag bezoek aan de oude Romeins katholieke kerk. (Negombo staat bekend als ‘Little Rome’)

NEGOMBO – KITHULAGALA

Na het ontbijt uitchecken en vertrekken richting Kithulagala.

Welkom in Kithulgala, een prachtige locatie gelegen te midden van de weelderige groene heuvels van Sri Lanka. Deze schilderachtige stad staat bekend om zijn overvloed aan avontuurlijke activiteiten, omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid. Laten we samen de magie van Kithulgala verkennen.

KITHULAGALA – GALLE

Welkom in Galle, een schilderachtige stad gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Als reizigers verlangen naar authentieke ervaringen, is Galle een bestemming die opvalt als een juweel in de kroon van Sri Lanka.

GALLE – YALA

Yala National Park – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka. Terwijl je jeep door de gigantische poorten van Yala rammelt, stap je niet alleen het meest bezochte nationale park van het land binnen, maar ook het land van een beschaving die bloeide tijdens het bewind van Sri Lankaanse koningen. U noemt het maar, en Yala heeft het! De gebruikelijke gevangenen dekken kuddes olifanten, luiaardberen, gevlekte lieden, jakhals, uitgebreid bevolkte vogels en de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld die het park siert als een van de mooiste bestemmingen in het land. Voel het ruige pad terwijl je jeep over rotsen dondert en slingerend smalle bochten maakt voor een opwindende ervaring vermengd met de kreten van wildernis onder de tropische zon.

YALA – ELLA

Ella – Ella staat bekend als het favoriete bergdorp van iedereen en de plek om even te ontspannen. Slechts 8 km van Bandarawela, deze kleine stad wordt gebruikt als uitvalsbasis voor tal van trektochten naar het omliggende platteland. Een voorproefje van het adembenemende landschap van Ella zou je kunnen hebben, als je gewoon de tuin van het Grand Ella Motel (voorheen Ella Rest House) binnengaat, waar je lijkt te staan aan de rand van de wereld, en alles om je heen lijkt te verdwijn aan je voeten. Sommige van de plaatsen die je kan zien in Ella zijn de Ella Gap, Ravana Ella Falls, Little Adam’s Peak en Bambaragala Peak tussen de andere vele gevarieerde aangename wandelingen met een prachtig landschap.

ELLA – NUWARA ELIYA

Nuwara Eliya – Mistige steile wegen, draaien door weelderige groene dekens van theestruiken in een koel klimaat, herinneren bezoekers eraan dat ze zich binnen het bereik van de beroemde Britse koloniale retraite Nuwara Eliya bevinden. Verrijkt door een Engelse plattelandssfeer, is de stad van het licht – ooit bestuurd door Engelse en Schotse planters – nog steeds bezaaid met koloniale bungalows, heggen en een van de mooiste 18-holes golfbanen ter wereld. Een wandeling door het groene gras en de rode bakstenen muren moet een adembenemend uitzicht op een bruisend platteland gehucht bieden.

NUWARA ELIYA – KANDY

Kandy – Het laatst geregeerd door koning Sri Wickrama Rajasinghe – voordat het onder de Britse heerschappij werd gebracht in 1815. Kandy – het Werelderfgoed en de laatste koninklijke hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen – biedt een scala aan cultuur, geschiedenis en erfgoed in de gedachten van bezoekers. Ervaar een oude nalatenschap van Kandyan die is gegraveerd rond zijn kroonjuweel, de tempel van het heilige tandverband van Boeddha. Een wandeling over dit kleine stadje aan het meer – gewiegd tussen de mistige heuvels – zal het Kandy City Center bevatten – gebundeld met de nieuwste en wereldklasse merken, bazaar, een centrum voor kunstnijverheid, evenals een juweelmuseum en een wandelgalerij. Rijd in de richting van de Victoria Golf Course, ongetwijfeld één van de beste golfbanen ter wereld voor een combinatie van klasse en stijl. Bewonder de verse groenten en fruit op de Kandy-markt. 

KANDY – PASSIKUDAH

Ontspan aan de strand of bij de zwembad.

Welkom in Passikudah, een exotische oase gelegen aan de oostkust van Sri Lanka, die wordt gekoesterd om zijn ongerepte stranden en kristalhelder water. Deze idyllische bestemming is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar rust en sereniteit in een weelderige omgeving. Laten we samen het wonder van Passikudah verkennen.

PASSIKUDDAH – POLONNARUWA

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen. Loop over de verspreide muren van het Werelderfgoed – gezegend door stoepa’s, rustende Boeddhabeelden, irrigatiekanalen en fantastisch gesneden hindoeïstische sculpturen – terwijl je het overblijfselhuis observeert – Watadage – dat beschikt over prachtige stenen beelden. Neem een korte blik en je zult een subtiele hindoe-invloed op de architectuur en standbeelden in Polonnaruwa realiseren. Of ga naast Galviharaya zitten en observeer de absolute schoonheid die uit elke bocht van zijn enorme boeddhistische beelden stroomt. Nissankamalla Council Chamber is echter een adembenemende schoonheid om gewoon achterover te leunen en te observeren met zijn wuivende pilaren die herinneren aan de esthetiek van een krachtig koninkrijk dat naast Parakrama Samudraya ligt – de zee van Parakramabahu & meesterwerk van irrigatie!

 DAMBULLA – SIGIRIYA

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur. Stap door de gigantische ‘Lion Paws’ – met uitzicht op de symmetrische koninklijke tuinen hieronder – om de absolute pracht te begrijpen die ooit deze rotsburcht domineerde. Omringd door wallen en grachten is de Lion Rock – die lijkt op de mythologische ‘City of Gods’ – bekleed met fresco’s die betrekking hebben op schilderijen in Gupta-stijl die te vinden zijn in de Ajanta-grotten van India. Loop in de schaduw van een eminente ‘spiegelmuur’ die het westelijke gezicht van Sigiriya omhelst en een artistieke honderd meter is die is gelamineerd met graffiti.

SIGIRYA – WILPATTU NP

Wilpattu NP – Dit is het land dat wordt achtervolgd door grote katten van het paradijselijke eiland. Het opnemen van een groot aantal Srilankaanse luipaarden – slimmer dan zijn Indiase neef – Wilpattu National Park is genoemd vanwege ‘Willus’ (natuurlijke meren) bezaaid door het park. Afgezien van grote katten en kostbare flora staat het park bekend om zijn gezonde populatie olifanten, luiaardberen, gevlekte herten, mangoesten en waterbuffels. Wees niet verbaasd als het geschreeuw van een hulpeloos everzwijn door je oren priemt, observeer gewoon dichterbij en je krijgt misschien een fantastische jacht te zien, want het is allemaal actie die spreekt in Wilpattu.

Top
Geverifieerd door MonsterInsights