Srilanka

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar je zo’n verscheidenheid aan landschappen kunt ervaren: witte zandstranden, regenwouden en de tempels rond het meer van Kandy zijn slechts enkele van de redenen waarom Sri Lanka bekend staat als de “parel van de Indische Oceaan”.

U kunt Srilanka bezoeken met de volgende reizen:

Highlights van Srilanka :

colombo

Colombo – De kloppende metropool, Colombo – gelegen in het Westen – is niet alleen de hoofdstad van het land, maar ook de turbine die meer dan 50% van het nationale BBP aandrijft naast Colombo’s fraaie stadsontwikkeling. Rijd langs de schone straten langs de kristalheldere renbaan – paardenrennen in 1893 en de landingsbaan van de Tweede Wereldoorlog – die vandaag zijn ingericht met weelderige kleding, eten en theewinkels. Ondertussen rijdt u naar Pettah en stemt u af op de drijvende markt – een ongebruikelijke winkelervaring.

POLONNARUWA / ANURADHAPURA

Anuradhapura – Met een rijke Sri Lankaanse erfgoed, Anuradhapura – één van de grootste en oudste beschavingen in de wereld verspreid over 1300 jaar in zijn piek – heeft de grootste stad van het oude Sri Lanka na zijn heerschappij als de eerste hoofdstad. 

Polonnaruwa – Stijgend met de teloorgang van Anuradhapura, blijft de stad Polonnaruwa – middeleeuwse hoofdstad en kroonjuweel van koning Parakramabahu I – een uitstekend bewijs van oude cultuur en erfgoed vermengd met religieuze overtuigingen.

SIGIRIYA

Sigiriya Rock Fortress – De 5e-eeuwse rots citadel van koning Kasyapa en Werelderfgoed – Sigiriya – heeft niet alleen de bijnaam van de oude Sri Lankaanse engineering & stedelijke planning suprematie, maar is ook een van de mooiste monumenten van kunst en cultuur

STRANDEN

Unawatuna / Pasikudah

WILDE DIEREN

Minneriya NP – Als je zin hebt in een serieus gerommel in de jungle, dan is Minneriya je Colosseum! Verspreid over 8800 hectare is dit een toevluchtsoord voor olifanten.

Yala NP – met zijn glorie die rond enorme weiden, struiken, tanks en duinen spint – is met recht het kerngebied van de natuur in Sri Lanka.

Wilpattu NP – Dit is het land dat wordt achtervolgd door grote katten van het paradijselijke eiland. Het opnemen van een groot aantal Srilankaanse luipaarden – slimmer dan zijn Indiase neef – Wilpattu National Park is genoemd vanwege ‘Willus’ (natuurlijke meren) bezaaid door het park.