Rajasthan

Spectaculaire forten, paleizen, kleurrijke steden en een invloedrijke keuken. Rajasthan is one of the most visited places in India. De lijst van dingen die Rajasthan te bieden heeft, is lang. Omdat de regio ook wel het hart van India wordt genoemd, is het de perfecte eerste stap in het ontdekken van India.

U kunt Rajasthan bezoeken met de volgende reizen:

Highlights van Rajasthan :

Mandawa

De compacte en drukke kleine markt van Mandawa werd opgericht in de 18e eeuw en werd versterkt door een aantal dominante koopmansfamilies. Tegenwoordig heeft het een aantal van de mooiste geschilderde Haveli’s in de regio en is het een perfecte plaats om willekeurig rond te dwalen. De belangrijkste thema’s in de muurschilderingen zijn Hindoe mythologie, geschiedenis, volksverhalen, erotiek en zelfs buitenlanders en hun uitvindingen zoals telefoons en auto’s.

Mandawa Rajasthan

Jaipur

Amer Fort

Jaipur word ook wel Pink City genoemd en was gebouwd door Maharaja Sawai Singh II in 1727. Het is de enige stad in de wereld die de negen afdelingen van het universum symboliseert door middel van negen rechthoekige sectoren die de stad onderverdelen. Met uitzondering van het drukke verkeer van fietsen, auto’s en bussen lijkt er weinig veranderd te zijn.

Jodhpur

Jodhpur ligt bij de ingang van de Thar-woestijn in de Marwar regio. Het grote Mehengarh-fort kijkt uit over de stad en de rode zandsteenpaleizen in het fort vormen één van de meest indrukwekkende complexen in Rajasthan.

Jodhpur Fort

Udaipur

City Palace Udaipur

Rajasthan is romantisch met verhalen over moed en ridderlijkheid, en een geschiedenis die forten en paleizen en hofintriges tot leven brengt. Maar Udaipur is anders – een intermezzo voor de diehard romantici. Een vleugje kleur in het kleurrijke Rajasthan dat feller is, getint met de tonen van lokale legendes en lores. Hier zijn meren die als een verrassing komen in het zandachtige Rajasthan, en beboste heuvels waar het wild nog steeds overvloedig aanwezig is.

Ranthambore

Ranthambore National Park is één van de mooiste tijgerreservaten in India waarbij de meeste bezoekers Tijgers hebben gespot. De tijgers worden hier met name ’s ochtends gespot. Ook zijn er een aantal luipaarden, Nilgai, chinkara, lippenbeer, jakhals, everzwijn, krokodillen en ongeveer 300 soorten vogels te spotten in Ranthambore National Park.

Tiger