PUNJAB / WEST BENGAL

U kunt Punjab/West Bengal bezoeken met de volgende reizen:

Punjab : Geheimen van Noord India

West Bengal : Oost India

Punjab / West Bengal Landkaart

Highlights van Punjab / West Bengal :

AMRITSAR (Punjab)

Amritsar: zoals de naam al doet vermoeden, is het een meer van nectar. Amritsar, gelegen in de staat Punjab, is één van de belangrijkste bedevaart centra speciaal voor Sikhs. De stad wordt gekenmerkt door enkele van de belangrijkste religieuze, historische en hedendaagse bezienswaardigheden. De Gouden Tempel, waar Sikhs van over de hele wereld hun eerbied betuigen aan Guru Granth Sahib en een duik nemen in de Amrit Saras Kund (poel van onsterfelijkheid) voor spirituele zuivering, is het belangrijkste herkenningspunt van de plaats. Amritsar wordt ook gekenmerkt door hard werkende en hartelijke mensen.

Golden Temple Amritsar

CHANDIGARH (punjab)

Chandigarh India

Stadstour Chandigarh : Rock Garden gaat niet alleen over het bezoeken van een site die industrieel afval heeft omgezet naar kunstwerken, maar ook over het begrijpen van het potentieel van dingen die we nutteloos vinden. De laatste stop van de tour is het prachtige Sukhna-meer (‘wish-fulfilled’) The Lake is een locatie voor watersporten zoals zeilen en roeien en heeft het grootste roeikanaal in Azië. Het is populair als een plek om te wandelen of om gewoon te ontspannen en kijken naar de wereld die voorbijgaat.

KOLKATA (WEST BENGAL)

Kolkata – Een stad aan de rivier de Hooghly heeft nog steeds de uitstraling van lang vervlogen dagen, het verleden en het heden wevend, het intense en het leuke liefdevolle komen samen en vormen een charmante geheel.

Thuisbasis van vier Nobelprijswinnaars – Ronald Ross, Rabindranath Tagore, Mother Teresa en Amartya Sen, Kolkata is het zenuwcentrum van intellect en menselijke waarden waar veel moderne stromingen begonnen in kunst, film & theater, wetenschap en industrie. Kolkata is de toegangspoort tot Oost-India – een stad met een rijk erfgoed, drukke straten en een verbijsterende verscheidenheid aan facetten.

Kolkata India

DARJEELING (WEST BENGAL)

Toy Train Darjeeling India

Darjeeling Tour : Rijdt u naar Tiger Hill (8.400 voet) om de spectaculaire zonsopgang boven Mt. Khangchendzongha te bewonderen (28,208 ft. Werelden 3e hoogste piek). Bezoek op de terugweg Ghoom Monastery en Batasia Loop. Na het ontbijt bezoekt u Himalayan Mountaineering Institute, P.N. Zoological Park (donderdag gesloten), Tenzing Rock, Tibetan Refugee Self-Help Centre (zondag gesloten), Tea Garden (buitenaanzicht), Kabelbaan en Japanse tempel.

SUNDERBANS / HARIKE (WEST BENGAL)

HARIKE WETLAND

Harike Punjab