ODISHA

U kunt Odisha bezoeken met de volgende reizen:

Odisha India

Highlights van Odisha :

bhubaneshwar

Bhubaneswar is de zetel van Tribhubaneswar of ‘Lord Lingaraj’ en is een belangrijk hindoeïstisch pelgrimscentrum. Honderden tempels zijn verspreid over het landschap van de oude stad, dat ooit op meer dan 2000 tempels had gepocht. Het is de tempelstad Bhubaneshwar die aandacht vraagt, gestippeld zoals het is met tempels – groot, klein, oud en in trossen.

Bhubaneswar Odisha

PURI

Konark is de locatie van één van de meest spectaculaire voorbeelden van religieuze architectuur in de wereld. De Zonnetempel in Konark werd opgevat als een massieve strijdwagen die de Zonnegod over de hemel sleept door de macht van zeven prachtig gesneden paarden, staande op 24 wagenwielen – ingewikkeld gesneden – symboliseert de mars van de tijd, ligt in eenzame pracht omringd door stuifzand drie kilometer van de zee, maar oorspronkelijk was het dichterbij waarvoor het door Europese zeilers als navigatiepunt werd gebruikt en dat het de ‘zwarte pagode’ noemde.

Jagannath-tempel in Puri, één van de meest heilige pelgrimsoorden in India. Deze 12e-eeuwse tempel is opgedragen aan Heer Jagannath – “De Heer van het Universum”. De houten figuren van de drie goden, Jagannath, Balabhadra en Subhadra staan ​​in het sanctorium, versierd en versierd door de hogepriesters. 

BHITARKANIKA

Vaar op een boot door de National Park waar krokodillen en vogels gespot kunnen worden. Bhitarkanika National Park (Crocodile and Bird Sanctuary) heeft veel betekenis als het gaat om ecologische en biologische achtergrond. Te zien zijn mangrovebossen, rivieren, kreken, estuaria, stromen, geaccidenteerd land en modderbakken. Ontelbare kriskras getijde ondergelopen kreken zorgen voor de laatste schuilplaats voor de reeds bedreigde zout water krokodil (krokodil Porosus). Naast de estuarine krokodil, de National Park is rijk aan avifauna -populatie van zoogdieren en reptielen.De Mangrovebossen vormen een perfecte habitat voor King Cobra, Indian Python en Water Monitor Lizard.

CROCODILE ORISSA

CHILIKA / MANGALAJODI

Chilika Bhubaneswar

Chilika is een paradijs voor vogelaars / natuurliefhebbers. Chilika is rijk aan unieke flora en fauna en ondersteunt het levensonderhoud van meer dan honderdduizend gezinnen die er wonen en eromheen wonen. Winter is de beste tijd om Chilika te bezoeken, want in deze tijd van het jaar trekken meer dan 160 soorten trekvogels rond op de eilanden.

Het ecotoerisme Mangalajodi is door de gemeenschap beheerd en en is uw bestemming om een ​​kijkje te nemen in Moeder Natuur. Mangalajodi is een dorp gelegen aan de noordelijke oevers van Chilika Lake in Odisha, ‘The Bird’s Paradise’ herbergt meer dan 3.00.000 vogels in zijn moerassige wateren, vooral in de winter. Mangalajodi vertegenwoordigt ook één van zijn soort ecosystemen, waarvan de bescherming wordt belichaamd door een duurzame levensstijl die op een rand van uitsterven staat in stedelijke omgevingen.

STAM GEBIED

De Kondh-stam – De Kondhs zijn één van de bekende stammen van Orissa die in de geschiedenis beroemd waren vanwege hun Meriah – Menselijk offer. Ze worden bijna overal in Orissa aangetroffen, maar zijn vooral geconcentreerd in grote aantallen in de districten Phulbani, Koraput en Ganjam. Het leven van Kondh zit vol festiviteiten. De belangrijke festivals zijn op het moment van zaaien en oogsten.

De beroemde Bonda-stammen – één van de meest fascinerende stammen van het land. Ze leven in de afgelegen heuvels en houden zichzelf geïsoleerd. Ze verbouwen rijst door het verplaatsen van de teelt en houden gedomesticeerde koeien en geiten. Ze zijn alleen te zien wanneer ze op de lokale wekelijkse donderdagmarkt komen verhandelen. De Bonda-vrouwen zijn merkbaar aan de brokken kralenkettingen die hun bovenlichaam bedekken, opvallende koperen en zilveren ketting en hun geschoren hoofden versierd met kleurrijke kralen.

De Parajas zijn verdeeld in verschillende subgroepen, namelijk Sodia, Jadia en Parenga; elk van hen lijkt een afzonderlijke etnische groep te zijn. De Parajas hebben een aantal totemistische septen zoals Bagh-tijger, Bokda-geit, Netam-hond, Pandki-Dove en dergelijke, en het beschadigen of eten van het totemdier is verboden. In plaats daarvan moeten dergelijke dieren worden gerespecteerd. Ze aanbidden ook verschillende goden en godinnen die verblijven in heuvels of bossen.

De Saora’s zijn bedreven in kunst, schilderkunst en handwerk. Ze gebruiken bomen, dieren, tribale mensen en exemplaren uit hun dagelijks leven als motieven voor de schilderijen. Ze hebben een kenmerkende sjamanistische cultuur waarin ze in boze geesten geloven en ze aanbidden, afgezien van talloze andere goden.

Tribe Odisha