NOORD OOST INDIA

Noord Oost-India is het geheim van India. De regio bestaat uit 8 staten en staat bekend om groene valleien, besneeuwde bergen, watervallen, dieren in het wild, grotten en de thuisbasis van meer dan 200 inheemse groepen. De regio staat bekend om festivals. Noordoost-staten grenzen aan Tibet, Myanmar, Bhutan, Nepal en Bangladesh en bieden diversiteit die uniek is voor de regio.

U kunt Noord Oost bezoeken met de volgende reizen:

Noord Oost India

Highlights van Noord Oost India :

ARUNACHAL PRADESH

Arunachal Pradesh is de thuisbasis van 26 belangrijke stammen. De vrouwen van de Apatani-stam staan bekend om hun neuspluggen.Afgezien van de inheemse bevolking is de staat beroemd om besneeuwde bergtop (Gorichen piek van 22500 voet), dieren in het wild en is een uitstekende plek voor trekking. Enkele van de beroemde festivals zijn het Tawang-festival, het Ziro muziekfestival en het Torgya festival. Bevolking is slechts 13 mensen per vierkante kilometer vergeleken met 382 mensen in India.

Arunachal Pradesh

ASSAM

Kaziranga National Park

Thuisbasis van 2 werelderfgoed locaties (Manas Wildlife Sanctuary en Kaziranga National Park), Assam is de toegangspoort om het Noord-Oost te verkennen. Guwahati, de hoofdstad, is de grootste luchthaven in de regio. De beroemde Kamakhya tempel bevindt zich in Guwahati en de staat is beroemd om het Rongali Bihu en Majuli festival.

MANIPUR

Manipur is beroemd om het Loktak-meer, ook wel het drijvende meer genoemd. Manipur organiseert elk jaar de beroemde Heikru Hitongba-bootrace. De staat is de thuisbasis van kalkgrotten, groene valleien en meerdere watervallen. Sangai festival is het populaire festival van Manipur.

Manipur India

MEGHALAYA

Living route Bridge Meghalaya

De thuisbasis van ’s werelds natste plaats Cherrapunji, die het wereldrecord bezit voor maximale regenval, Meghalaya is paradijs voor natuurliefhebbers. Enkele van de unieke attracties zijn de “living root” brug die kan worden bereikt door te wandelen. Nohkalikai waterval, één van de grootste van India is in Meghalaya en Dawki beroemd om kristalhelder water.

MIZORAM

Beroemd om groene valleien en het heuvelstation, Mizoram is dunbevolkt. De meerderheid van de bevolking is christen en de staat is beroemd om de kerstmarkt. Onlangs ontdekte Vangchhia is één van ’s werelds grootste necropolis-site. Het staatsfestival omvat Chapchar Kut en Lyuva Khutla.

Mizoram India

TRIPURA

Adembenemende paleizen, historische aanbidding plaatsen, de kleine staat Tripura zit vol verrassingen. 70% van het gebied is bedekt met bos en de regio is weelderig met groene rijstvelden en verschillende nationale parken beroemd om het spotten van dieren in het wild en vogels. Sundari-tempel is een beroemde bezienswaardigheid die door velen wordt bezocht.

Tripura India

NAGALAND

Nagaland is het land van festivals. Bekend om zijn besneeuwde bergen en groene valleien en grote inheemse bevolking, de staat is bekend om enkele van de bekende festivals, waaronder het Hornbill en Moatsu-festival. Je kunt bij een lokale inwoner verblijven en het landelijke leven in Nagaland ervaren.

NAGALAND INDIA

SIKKIM

Sikkim ligt aan de Himalaya en is synoniem met besneeuwde bergtoppen. Kanchenjunga, de op twee na grootste berg, bevindt zich in Sikkim. Afgezien van bergen is de staat beroemd om boeddhistische kloostergebouwen. wilde dieren waaronder de rode panda, het staatsdier van Sikkim.

Sikkim India