Luxe Nepal

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Kathmandu –  Chitwan – Lumbini – Palpa – Pokhara – Bandipur – Kathmandu

AANKOMST IN KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu Internationale vliegveld.

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel. De middag is een perfecte setting voor lange wandelingen, geniet van de melange van de traditionele oude stad en moderne gebouwen. In de winter glinsteren besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte achter het gordijn van bergen, waardoor het ochtendzicht een traktatie voor de ogen is.

KATHMANDU

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat er en dag tour in de planning.

PASHUPATINATH

Gelegen aan de oevers van de Bagmati-rivier is de heilige Pashupati-tempel.

BOUDHANATH

Aan de rand van Kathmandu ligt één van de grootste sferische stoepa’s in Nepal. Deze oude stoepa van Boudhanath, bovenop een enorme mandala, is waarschijnlijk één van de grootste ter wereld. 

SWAYAMBHUNATH

Gelegen op de top van een kegelvormige heuvel is een witte koepel met glinsterende gouden torenspits zichtbaar van alle kanten van de vallei voor vele mijlen. Deze oudste en meest raadselachtige van alle heiligdommen in de vallei van Kathmandu, Swayambhunath Stupa, is ook bekend als de Monkey Temple. 

KATHMANDU DURBAR SQUARE

Durbar, wat paleis betekent, is waar de koningen ooit werden gekroond en waar ze regeerden. 

KATHMANDU – CHITWAN

Gedurende de dag in Chitwan National Park, zult u genieten van een volledige dag van Wild-Life Safari-activiteiten zoals: Elephant back safari, natuurwandelingen, kanotocht, varen aan de Rapti-rivier, olifanten zwemmen, vogels spotten, Tharu Village-tour. Getrainde lokale natuuronderzoekers en gidsen zullen jullie begeleiden. Dieren en vogels die te zien zijn, zijn neushoorns, krokodillen, beren, apen, verschillende soorten herten, pythons, pauwen, hoornbiljetten.

CHITWAN – LUMBINI

Lumbini: de geboorteplaats van Boeddha ligt in het westen van het centrum van Nepal, vlakbij de Indiase grens, ongeveer 300 km van Kathmandu, dat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst staat. 

Lumbini heeft verschillende tempels en oude archeologische ruïnes die het rijke religieuze verleden van de plaats weerspiegelen. Het Maya Devi Shrine-complex is het hart van alle monumenten op deze heilige plaats. De Asokan-pilaar draagt het eerste epigrafische bewijsmateriaal met betrekking tot de geboorteplaats van Lord Buddha. Het is het meest opmerkelijke monument en een authentiek historisch document van geboorteplaats van Lord Buddha in Lumbini. 

LUMBINI – PALPA

Na het ontbijt rijd naar Palpa.

PALPA – POKHARA

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is. Het is een ideale plek om te ontspannen, te wandelen in de omliggende heuvels of deel te nemen aan de meer energieke bezigheden van trekking of wildwatervaren.

Avondwandeling rond het toeristische gebied van Lake Side. Geniet van het uitzicht op de westelijke Himalaya-bergketens met Mt Fishtail. Keer vervolgens terug naar het hotel.

POKHARA -SARANGKOT

Begin met een vroege ochtend excursie naar Sarangkot om de spectaculaire zonsopgang vanuit de heuvels te bewonderen. Sarangkot ligt op een hoogte van iets minder dan 1.600 meter op een hoge bergrug ten noordwesten van Pokhara en heeft een panoramisch uitzicht op de bergen van Dhaulagiri en over de Annapurna naar Manaslu, evenals ten zuiden over de Pokhara-vallei. Het is een startpunt voor langere trektochten.

POKHARA – BANDIPUR

Aankomst in Bandipur en inchecken in het hotel. De regio biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de adembenemende natuur.

Overnachting in Hampi

Hampi Karnataka

BANDIPUR – KATHMANDU

 KATHMANDU

KATHMANDU – AMSTERDAM

                                 

… Einde tour …

Top
Geverifieerd door MonsterInsights