NEPAL CULTUUR EN TREKKING

Route

Deze reis heeft de volgende bestemmingen:

Kathmandu – Pokhara -Trek 4 dagen – Kathmandu

AANKOMST IN KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu International Airport.Een lokale vertegenwoordiger zal bij de uitgang van de aankomst terminal u welkom heten en u naar het hotel brengen.

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel. De middag is een perfecte setting voor lange wandelingen, geniet van de melange van de traditionele oude stad en moderne gebouwen. In de winter glinsteren besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte achter het gordijn van bergen, waardoor het ochtendzicht een traktatie voor de ogen is.

KATHMANDU

Bezoek aan de Kathmandu en Durbar Square

KATHMANDU DURBAR SQUARE : Durbar, wat paleis betekent, is waar de koningen ooit werden gekroond en waar ze regeerden. Kathmandu heeft zijn Durbar-plein in het hart; hier combineert de charme van de oude stad perfect met traditionele architectuur in een rijke culturele achtergrond. 

SWAYAMBHUNATH

Gelegen op de top van een kegelvormige heuvel is een witte koepel met glinsterende gouden torenspits zichtbaar van alle kanten van de vallei voor vele mijlen

KATHMANDU

BOUDHANATH

Aan de rand van Kathmandu ligt één van de grootste sferische stoepa’s in Nepal. Deze oude stoepa van Boudhanath, bovenop een enorme mandala, is waarschijnlijk één van de grootste ter wereld.

PATAN DURBAR SQUARE

Slechts 5 km ten zuiden van Kathmandu ligt Patan, de kunststad, één van de drie koninklijke steden in de vallei. Kenners van beeldende kunst en architectuur zullen blij zijn met het aanbod van de stad aan verschillende boeddhistische en hindoeïstische tempels en meer dan 1000 monumenten met de beste hout- en steengravures. 

KATHMANDU – POKHARA

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is. Het is een ideale plek om te ontspannen, te wandelen in de omliggende heuvels of deel te nemen aan de meer energieke bezigheden van trekking of wildwatervaren.

 POKHARA – NAYAPUL / ULLERI

Ons voertuig en een gids zullen er zijn om u op te halen en af te zetten in Nayapool. De rit van Pokhara naar Nayapool duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Na aankomst in Nayapool inchecken in bij de check post-Nayapool en begin de trektocht naar Ulleri. De tocht van Nayapool naar Ulleri duurt ongeveer 6-7 uur en volgt de trekroute van het Annapurna Circuit. De tocht is redelijk moeilijk en gaat omhoog door terrasvormige velden, bossen en dorpen. Passeer onderweg prachtige landschappen. Er is de mogelijkheid om te communiceren met de lokale gemeenschappen. De lunch wordt onderweg geserveerd. Na aankomst in Ulleri inchecken bij het pension/de lodge en tijd om uit te rusten. Diner en overnachting in de lodge.

TREK NAAR GHOREPANI

Ontbijt in de lodge en start de tocht naar Ghorepani. De tocht van Ulleri naar Ghorepani duurt ongeveer 6-7 uur en gaat omhoog door terrasvormige velden, bossen en dorpen. Passeer onderweg prachtige landschappen. Er is de mogelijkheid om te communiceren met de lokale gemeenschappen. Bij het naderen van Ghorepani, passeert u de dorpen Banthanti en Nangethanti. Van Nangethanti is het een korte klim naar Ghorepani.

tadapani trek

Word vroeg in de ochtend wakker om naar de top van de heuvel genaamd Poonhill te gaan. Het duurt ongeveer 45 minuten om de top van Poonhill te bereiken. Vanaf hier is de Annapurna-bereik en het Dhaulagiri-bereik te zien, samen met de Fishtail-, Hiumchuli- en Dhampus-pieken. We wachten op de prachtige zonsopgang en leggen de uitzichten op foto’s vast. Na het bekijken van de zonsopgang vanaf Poonhill, terug naar de lodge om te ontbijten. Na het ontbijt uitchecken bij de lodge en vertrek naar Tadapani. De tocht van Ghorepani naar Tadapani duurt ongeveer 5-6 uur en gaat omhoog door bossen en dorpen. Onderweg zijn prachtige landschappen te zien. Bij het naderen van Tadapani, passeert u het dorp Deurali. Vanaf Deurali is het een korte klim naar Tadapani. Bij aankomst in Tadapani inchecken bij de lodge en uitrusten.

ghandruk trek

Ontbijt in het pension en begin daarna de trektocht naar Ghandruk. De trektocht van vandaag is niet lang, Ghandruk kan binnen 3 uur bereikt worden. Geniet van de wandeling en bereik Ghandruk. Na aankomst in Ghandruk, neem een jeeprit naar Pokhara. Pokhara is ongeveer 2 uur rijden. Na aankomst in Pokhara inchecken bij het hotel en tijd om te ontspannen en uitrusten. Later op de middag staat een tour van een halve dag door de stad Pokhara gepland. Bezoek Davis Falls, de Gupteshwor-grot en het Tibetaanse kamp. Eindig de dag met een boottocht in het Phewa-meer. Dineren kan aan de oever van het meer en overnachten in het hotel.

POKHARA – KATHMANDU – AMSTERDAM

Ontbijt in het hotel.

Tijdig transfer naar de luchthaven van Kathmandu om de vlucht terug naar Amsterdam te nemen.