Nepal

Bergen en tempels

U kunt Nepal bezoeken met de volgende reizen:

Highlights van Nepal :

LUMBINI

De geboorteplaats van Prins Siddhartha die later Boeddha wordt genoemd. Attracties zijn onder andere de Mayadevi-tempel, die wordt beschouwd als de exacte geboorteplaats van Boeddha en meerdere boeddhistische kloosters.

Lumbini heeft verschillende tempels en oude archeologische ruïnes die het rijke religieuze verleden van de plaats weerspiegelen. Het Maya Devi Shrine-complex is het hart van alle monumenten op deze heilige plaats. De Asokan-pilaar draagt het eerste epigrafische bewijsmateriaal met betrekking tot de geboorteplaats van Lord Buddha. Het is het meest opmerkelijke monument en een authentiek historisch document van geboorteplaats van Lord Buddha in Lumbini. 

KATHMANDU

Wandel over de geplaveide straatjes die leiden naar eeuwenoude tempels, binnenplaatsen en stoepa’s. Kathmandu Valley is perfect voor cultuurliefhebbers met zijn architecturale aanbod en spirituele gevoel.

Kathmandu is een perfecte setting voor lange wandelingen, geniet van de melange van de traditionele oude stad en moderne gebouwen. In de winter glinsteren besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte achter het gordijn van bergen, waardoor het ochtendzicht een traktatie voor de ogen is.

POKHARA

Pokhara is de op twee na grootste stad van Nepal, gelegen 200 km ten westen van Kathmandu. Drie van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de beroemde Annapurna, zijn binnen 30 mijl van de stad gelegen, waardoor het de beste trekking bestemming van Nepal is.Het is een ideale plek om te ontspannen, te wandelen in de omliggende heuvels of deel te nemen aan de meer energieke bezigheden van trekking of wildwatervaren.

NAGARKOT

Nagarkot ligt naast het traditionele en oude centrum van Bhaktapur en is de perfecte mix van natuurschoon en frisse lucht. Het dorp heeft verschillende hotels verspreid over een bergkam met een van de breedst mogelijke uitzichten op het Himalaya-gebergte.De weelderige heuvel rolt naar de vallei en voegt zich bij de hoofdstad die op slechts een rit afstand ligt. De uitzichtpunten geven een perfect zicht op de Himalaya en de vallei beneden op een heldere dag. Een favoriete uitje voor inwoners en buitenlanders, Nagarkot is een mix van cultuur, traditie en natuur.

HIMALAYAS

Everest Base Camp

Annapurna Base Camp

Machapuchare Base Camp