MAHARASHTRA

U kunt Maharashtra bezoeken met de volgende reizen:

Maharashtra

Highlights van Maharashtra :

MUMBAI

Mumbai is een jong en levendig stad en een samenloop van gevarieerde culturele stromingen. Hierdoor heeft Mumbai een unieke positie als de meest multi-etnische stad van India. Met het zelfvertrouwen van een buitenbeentje moneymaker en “Bindass” (zorgeloze) instelling, is Mumbai ook het financiële en commerciële centrum van het land en heeft het een belangrijke haven aan de Arabische Zee. Mumbai is het centrum van de Indiase filmindustrie, die een scharnierende rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de cinematografie. “Bollywood”, zoals het wordt genoemd, produceert elk jaar het op een na grootste aantal films ter wereld, alleen daarna in Hollywood, VS.

Mumbai India

AURANGABAD (ajanta en ellora caves)

Ajanta caves

Ajanta Caves: 30 uit rots gehouwen boeddhistische grotmonumenten die dateren uit de 2e eeuw voor Christus tot ongeveer 6e eeuw na Christus. De sculpturen en schilderijen in de grotten zijn de mooiste overgebleven voorbeelden van oude Indiase kunst, met name schilderkunst, die meesterwerken zijn van boeddhistische religieuze kunst. Het is sinds 1983 een UNESCO-werelderfgoed.

Ellora rock-cut Caves: -Deze beroemde monumentale grotten werden gebouwd door de Rashtrakuta-dynastie tussen de 5e en 10e eeuw na Christus en vertegenwoordigden de glorieuze periode van de Indiase rotsachtige architectuur. De 34 grotten zijn eigenlijk structuren die zijn opgegraven uit het verticale vlak van de Charanandri-heuvels met boeddhistische, hindoeïstische en jain-tempels, vihara’s en mathas. Het staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

TADOBA (TIJGER SAFARI)

Tadoba National Park is het oudste nationale park van Maharashtra dat in 1955 is aangelegd. Het is ook één van de 25 Project Tiger Reserve in India. Het nationale park heeft een oppervlakte van 623 vierkante km, bestaande uit twee beboste rechthoeken van de Tadoba- en Andhari-reeks. Dikke begroeide heuvels vormen de noord- en westgrens van het Tijgerreservaat. In het zuidwesten ligt een enorm meer, dat functioneert als buffer tussen het parkbos en het uitgestrekte landbouwgebied dat zich uitstrekt tot aan het Irai-meer. Tadoba Tiger Reserve is een ongestoord bos omdat het niet door veel toeristen wordt bezocht. Zodra een vleeseter wordt waargenomen kunt u ongestoorde uren observeren

Tiger Tadoba National Park

lonawala / Mahabaleshwar

Lonavala India

Lonawala en het aangrenzende Khandala zijn twee heuvelstations op 622 meter (2,041 ft) meter boven zeeniveau, in de Sahyadri-gebieden die het Deccan-plateau en de kust van Konkan afbakenen. De heuvelstations strekken zich uit over een gebied van ongeveer 38 vierkante kilometer. Toerisme piekt tijdens het moessonseizoen. De naam Lonavala is afgeleid van de woorden ‘leni’ wat grotten betekent en ‘avali’ wat serie betekent. d.w.z. ‘een reeks grotten’ die een verwijzing is naar de vele grotten zoals Karla Caves & Bhaja Caves en Bedsa die dicht bij Lonavala liggen.

PUNE

Pune is de ‘culturele hoofdstad’ van Maharashtra begiftigd met rijke geschiedenis, cultuur en tradities. Het is deze stad waar de held van Maharashtra, Chhatrapati Shivaji, zijn jeugd doorbracht. Het hedendaagse Pune heeft vele in eigen land geteelde auto- en productiegiganten zoals Tata Motors en Bajaj Auto. De stad is ook de thuisbasis van technologische en softwarereuzen zoals TCS, Infosys, Wipro, enz.

Pune India