MADHYA PRADESH

U kunt Madhya Pradesh bezoeken met de volgende reizen:

Madhya pradesh

Highlights van Madhya Pradesh :

ORCHHA

Orchha – Weggestopt in de buurt van de prachtige Betwa-rivier, diende dit kleine stadje als de heersende hoofdstad van één van de machtigste koninkrijken van Centraal-India. De middeleeuwse stad Orchha heeft zijn charme behouden en heeft een aantal prachtige Indo-islamitische architectuur. Ontdek hoe deze verborgen stad achter de dichte bossen een stempel drukte in de Indiase geschiedenis. Sta versteld van haar schoonheid en luister naar haar verhalen over triomf en val.

Orchha Madhya Pradesh

BHIMBEDKA

BHIMBETKA MADHYA PRADESH

Bhimbetka : Bekend om hun prehistorische schilderijen, bevinden de beroemde Bhimbetka-grotten zich op ongeveer zesenveertig kilometer ten zuiden van Bhopal. Aangenomen wordt dat de grotten, omringd door de noordelijke rand van de Vindhyan-bergketens, de primitieve mens hebben beschermd. De grotten of de rotsschuilplaatsen behorend tot het Neolithische tijdperk en tellen meer dan 600. Binnen de meeste van deze grotten bevinden zich de schilderijen die, in levendig panoramisch detail, het leven van de pre-historische grotbewoners weergeven. De oudste schilderijen worden verondersteld tot 12.000 jaar oud te zijn. De grotten die liggen in het rotsachtige terrein van dicht bos en steile kliffen zijn een onschatbare kroniek in de geschiedenis van de mens geworden.

KHAJURAHO

Khajuraho is gebouwd door de Chandela-dynastie, die tussen de 10e en de 11e eeuw opkwam in Centraal-India en is de thuisbasis van zo’n 25 vreemde tempels die de verschillende facetten van het leven, inclusief het erotische, weergeven. Deze erotische gravures op sommige panelen hebben aanleiding gegeven tot veel speculatie sinds Khajuraho’s herontdekking door een Britse officier in 1838. Om het voor het nageslacht te bewaren, is Khajuraho uitgeroepen tot Werelderfgoed en is het een populaire trekpleister voor veel toeristen.

Khajuraho Madhya Pradesh

TIJGER PARKS

Kanha Madhya Pradesh

Bandhavgarh National Park is een klein en compact park. De dichtheid van de Tijgerbevolking bij Bandhavgarh is het meest bekende in India. De Witte Tijger komt ook uit deze regio. De laatste bekende Witte Tijger, Mohan, werd gevangen genomen door Maharajah Martand Singh in 1951.

Kanha National Park – rollende graslanden en kronkelende stromen strekken zich over 940 vierkante kilometers en vormen de kern van de Kanha Tiger Reserve, die in 1974 onder Project Tiger werd opgericht. Het park is de enige habitat van de zeldzame Hardground Barasingha (Moerashert).

Pench National Park nestelt zich in de lagere zuidelijke uitlopers van de Satpura-heuvels en is genoemd naar de Pench-rivier die van noord naar zuid door dit Nationaal Park stroomt. Het ligt op de zuidelijke grens van Madhya Pradesh.

BHOPAL / SANCHI

Bhopal : De hoofdstad van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh Bhopal staat bekend als de Stad der Meren, omdat het landschap bezaaid is met een aantal natuurlijke en kunstmatige meren. Bhopal zou zijn gesticht door de Parmara-koning Bhoj (1000-1055), die zijn hoofdstad had in Dhar.

Sanchi Stupa: Een beroemd centrum van het Boeddhisme Sanchi pronken met een rijke artistieke cultuur en onder hen de stoepa’s overtreft alle andere structuren in zijn elegante genade. Dateert uit de 3e eeuw, deze stoepa’s waren bedoeld om de overblijfselen te behouden en sommige van de stoepa’s zijn gevonden met de relikwieën van de discipelen van Boeddha.

Taj-Ul-Masjid