kerala

Ontdek Kerala

U kunt Kerala bezoeken met de volgende reizen:

Kerala India

Highlights van Kerala :

COCHIN

Cochin de hoofdstad van Kerala, is een cluster van eilanden op de uitgestrekte vlakte van het Vembanad-meer. Het meer opent zich hier in de Arabische Zee en vormt één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Het is dit natuurlijke voordeel dat Cochin een fascinerende mix van de culturen en invloeden van ontdekkingsreizigers en handelaren heeft gemaakt. De Arabieren, de Chinees, de Portugezen, de Nederlanders en de Britten hebben hier allemaal hun sporen nagelaten.

Cochin Kerala

ALLEPPEY

Alleppey Kerala

Woonboten zijn ook bekend als “Ketuvallam” of de rijstboot. Ketuvallam-rit kan de meest romantische rit zijn die jullie ooit zal meemaken met een nacht stop in het midden van het meer van Vembanad / kanaal. De Backwaters bestaat uit een uniek web van rivieren, meren, baaien, lagunes en kanalen die zich uitstrekken naar de dorpen en steden van de stad. Deze Backwater reis door de smalle grachten door prachtige dorpen van Kerala, verfraaid met weelderige groene rijstvelden, hoge kokosnoot groeven, maakt het tot een zeer fascinerende plek.

MUNNAR

Munnar is een paradijs voor natuurliefhebbers. Gelegen tussen de groene en rustgevende Kannan Devan Hills ligt het rustige Munnar. Een panoramisch uitzicht op laagvliegende wolken en nevelrijke valleien maakt het een beetje hemels met een koel verkwikkend klimaat. Het werd een eeuw geleden door pionierende planters uit de oerwouden geopend. Iets verder weg ligt Anaimudi, de hoogste top van Zuid-India.

Munnar Kerala

THEKKADY

Thekkady

Het geluid van het woord Thekkady roept beelden op van olifanten, eindeloze ketens van heuvels en kruiden geurende plantages. Het Periyar-woud van Thekkady is een van de mooiste natuurreservaten in India. Verspreid over het hele district zijn pittoreske plantages en heuvelsteden die grote mogelijkheden bieden voor tochten en bergwandelingen. Bezoek de specerijenplantages die één aantal van de beste kwaliteit kruiden in de wereld kweken. De meest populaire kruiden zijn kardemom, peper, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. De plantages bevatten ook winkels waar deze kruiden gekocht kunnen worden.

CHERUTHURTHY

Cheruthuruthy is een klein stadje in de buurt van Thrissur aan de oevers van de Nila (Bharathapuzha) rivier. Dit kleine dorp werd 75 jaar geleden gekozen door misschien wel de grootste van de dichters, Vallathol Narayana Menon, als de site van Kerala’s eerste school voor klassieke podiumkunsten, bekend als de Kerala Kalamandalam. Het dorp wordt ook wel Vallathol Nagar genoemd ter ere van zijn werk.

Cheruthurthy Kerala