KARNATAKA

U kunt Karnataka bezoeken met de volgende reizen:

Karnataka

Highlights van Karnataka :

BENGALURU

Bengaluru de hoofdstad van Karnataka combineert een ouderwetse charme met de drukte van een moderne metropool. Het is een heerlijke plek met een samensmelting van verschillende rijke culturen, ambachten en erfgoedcentra. Deze stad geniet van de reputatie als een moderne, hightech stad, maar biedt nog steeds veel plaatsen van historisch belang voor de fervent kijker om te verkennen. Een reis door de stad kan erg interessant zijn en biedt een gevarieerde ervaring met paleizen, musea, tempels, kerken en tuinen.

Vikasa Soudha Bangalore

MYSORE

Mysore Palace India

Eens de hoofdstad van een prinselijke staat, draagt Mysore nog steeds zijn vreedzame schouders de aura en glamour van paleizen, de grandeur van feesten van vervlogen tijden, maar alles met een stille, ongehaaste waardigheid. Mysore wordt vaak het juweel van Karnataka genoemd – kunst, cultuur, gebouwen, festivals, tuinen en parken zijn de essentie van het erfgoed van de staat. Mysore is een stad van paleizen, tuinen, schaduwrijke lanen en heilige tempels en heeft nog steeds een deel van de charme van de oude wereld met zijn vele instellingen die Carnatic klassieke muziek en dans uitoefenen.

HAMPI

Hampi is een Werelderfgoed en de voormalige hoofdstad van het hindoe-koninkrijk Vijayanagar. Een levend getuigenis van de grootsheid van vroeger, deze verwoeste stad wordt bewaakt door rivieren en granieten heuvelruggen. De vier verkenners uit Europa die de plaats bezochten op het hoogtepunt van het Vijayanagar rijk schreven dat de stad zo groot en mooi was als Rome en aarzelde om de grootsheid te omschrijven uit angst dat het fantastisch zou worden gedacht. De meeste toeristencentra in Hampi kunnen worden onderverdeeld in twee brede regio’s, de Hampi Bazaar en het Royal Centre.

Hampi India

COORG

Coorg coffee plantation

Coorg is gewiegd in de kloof van groene valleien, gestreeld door het bruisende water van de rivier de Cauvery. Het is een virtueel paradijs op aarde, bekroond met glorieuze, met mist bedekte heuvels en voorzien van kleine bronnen. In tegenstelling tot de meeste toeristische plekken, heeft Coorg nog steeds de charme van de Oude Wereld intact. Het biedt frisse lucht, dichte tropische bossen, kilometerslange exotische kruiden en koffieplantages en uitgestrekte rijstvelden, afgezien van een overvloed aan flora en vogels.

HASSAN

Shravanabelagola – een groot centrum voor Jain-cultuur is beroemd om zijn kolossale standbeeld van Gomateshwara, die ook Lord Bahubali wordt genoemd. Het imposante 17 meter hoge standbeeld van de Gomata-torens is uit monolithische steen gehouwen en staat in majestueuze 10 reveleer en is zelfs vanaf een afstand van 20 KMS zichtbaar.

Halebid – Hoysaleswara Tempel heeft een schat aan sculpturale details, de muren bedekt met goden, godinnen, dieren en dansende meisjes. Geen twee facetten van de tempel zijn hetzelfde. Bewaakt door een Nandi Bull, werd het nooit voltooid, ondanks 86 jaar werk.

Belur – Dit schilderachtige gehucht – 38 km van Hassan ligt aan de oevers van de rivier de Yagachi. De Chennakeshava-tempel is een van de mooiste voorbeelden van Hoysala-architectuur. Het duurde 103 jaar om te voltooien en de reden is duidelijk. De façade van de tempel is gevuld met ingewikkelde sculpturen en friezen zonder enig deel leeg te laten.

Belur Karnataka