Hindoeïsme/Boeddhisme

Hindoeïsme/Boeddhisme

Hindoeïsme Landkaart

Highlights van Hindoeïsme/Boeddhisme :

RISHIKESH / HARIDWAR

Rishikesh is één van de heiligste steden in India en staat niet alleen bekend om zijn religieuze verbondenheid, maar ook om zijn prachtige landschap. Rishikesh, de ‘plaats van wijzen’, is een gevierd spiritueel stadje aan de oever van Ganga en wordt aan drie kanten omringd door het Shivalik-bereik van de Himalaya. Het is een ideale bestemming, niet alleen voor pelgrims, maar ook voor diegenen die dieper willen duiken in meditatie, yoga en andere aspecten van het hindoeïsme. Rishikesh wordt ook wel de ‘Yoga hoofdstad van de wereld’ genoemd.

Haridwar is de toegangspoort tot de verblijfplaats van Goden. Het mythologische en religieuze belang van Haridwar is welbekend. De ‘Kumbh’ en de ‘Ardh Kumbh’ beurzen worden periodiek gehouden, om de twaalfde en zesde jaar in Haridwar, een groot aantal pelgrims en toegewijden komen samen om deze goddelijke gebeurtenis te herdenken. Volgens astrologen vindt de ‘Kumbh Fair’ plaats wanneer de planeet Jupiter, Waterman binnengaat en de Zon in Ram komt.

Rishikesh India

RAMESHWARAM

Rameswaram Tempel

Sri Ramanatha Swamy-tempel ligt hier vlakbij de kust van de zee aan de oostkant van het eiland. Het staat bekend om zijn architectonische schoonheid van de prachtige Prakaras of gangen met enorme gebeeldhouwde pilaren aan beide kanten. Deze tempel heeft vanaf de 12e eeuw veranderingen ondergaan, onder het bewind van verschillende heersers. Mensen uit alle hoeken van het subcontinent bezoeken en baden in het water van deze bronnen om hun zonden kwijt te raken en ook om te worden ontlast van het individuele noodlot.

VARANASI

Varanasi, de stad Shiva aan de oevers van de Ganges, is één van de zeven heiligste steden van het Hindoeïsme. Met zijn tempels, meer dan honderd ghats en labyrint van straten, kan de stad niet worden beschreven, alleen ervaren. Varanasi, ook wel Benares of Kashi genoemd, is de oudste levende stad in India en van de wereld. Hindoe-devotionele bewegingen floreerden hier, en het is nog steeds het belangrijkste centrum van het Sanskriet leren in Noord-India. Het is ook beroemd om zijdewever en sierwerk.

Varanasi India

SARNATH

Sarnath Uttar Pradesh

Sarnath is een belangrijk boeddhistisch centrum in de wereld. Na het bereiken van verlichting in Bodhgaya, bezorgde Boeddha, de ‘Awakened One’, hier zijn eerste preek. Het was toen de zesde eeuw, toen hij ook het wiel van de wet in werking stelde, de Dharmachakra. Deze woonplaats van de Rishi’s, stond ook bekend als ‘Rishipatana’ (de plaats van de Rishi’s of wijzen). Boeddha gaf zijn eerste preek in het Deer Park, waar hij zijn eerste vijf discipelen instelde in boeddhistisch monnikshout. Het boeddhisme vond zijn wortels in Sarnath, de geboorteplaats van deze manier van leven.

BODHGAYA

Bodhgaya: Het is hier waar de zoektocht van prins Siddhartha werd vervuld na jarenlang zoeken naar de waarheid en de sage van Boeddha begon. Hij bereikte de allerhoogste verlichting en werd ‘Boeddha’, de verlichte. Dus het boeddhisme werd hier geboren onder de Peepal-boom. De prins was al zes jaar lang op zoek naar opperste vrede, her en der. Maar het was alleen in Bodhgaya waar zijn heilige missie werd bereikt. Bodhgaya is van nature uitgegroeid tot de meest heilige plaats voor boeddhisten van over de hele wereld, vooral de welvarende Zuidoost-Azië.

BODHGAYA INDIA