HIMALAYAS

U kunt Himalayas bezoeken met de volgende reizen:

Himalayas Landkaart

Highlights van Himalayas :

LEH

Thiksay-klooster, is één van de meest levendige en actieve kloosters in de regio. Het dateert uit de 16e eeuw en maakt deel uit van de Gelug-pa sekte.

Shey Palace en het klooster, dat uitkijkt over een klein meer. Het paleis en de vesting van Shey was de locatie van één van de voormalige hoofdsteden van Ladakh. In de 10e eeuw legde de eerste heerser van West-Tibet, Nyima-Gon, de basis voor de eerste dynastie van Ladakh.

Stok Palace is de huidige residentie van de voormalige koninklijke familie van Ladakh. Koning Teswang Thondup Namgyal bouwde het paleis in 1825.

Hemis-klooster : De beroemdste van de kloosters van Ladakh, Hemis of Changchub Samstanling (het liefdespaleis van de medelevende persoon) dateert uit de 17e eeuw en werd gebouwd over een periode van 40 jaar (1602 – 1642 AD).

Leh Monastery

NUBRA

Nubra Leh

Khardungla-pas: De wegreis naar de Nubra-vallei gaat door de Khardung La-pas (de hoogstgelegen autoweg ter wereld) 18.390 voet (ongeveer 39 km). Weg uit Leh. Er zijn twee controlepunten aan beide zijden van de pas. Khardong is het eerste dorp van Nubra-vallei op grotere hoogte dan Deskit en andere dorpen.

DESKIT-dorp: Deskit is het hoofddorp van het hoofdkwartier van de Nubra-vallei, die een kleine markt heeft die bestaat uit een rij winkels en ongeveer 500 jaar oude Gompa op de heuveltop. Een spectaculair uitzicht op de vallei kan worden gezien vanaf het klooster.

DESKIT GOMPA: Deskit Gompa werd opgericht door Lama Sherab Zangpo van Stod in ongeveer 1420 AD tijdens het bewind van Koning Dragspa. Ongeveer 100 monniken verblijven in de Gompa, een tak van het Thikse-klooster. Het monastieke festival genaamd Gustor vindt plaats op de 20e en 21e dag van de 12e maand van de Tibetaanse kalender.

Hundar dorp: Hundar is een prachtig dorp met veel bomen. Het heeft een klein klooster en een verwoest fort boven het dorp. De optionele wandeling of Camel Safari (Double Hump Bactrian kamelen) van Hundar naar Deskit, door zandduinen gedurende twee uur is prachtig (mogelijk ter plekken te regelen).

ALCHI / ULETOKPO / PANGONG

ALCHI GOMPA: 70 km van Leh, aan de oevers van de Indus, is de Alchi Gompa van duizend jaar geleden. Één van de muren heeft duizenden miniatuurafbeeldingen van de Boeddha. Drie groot formaat afbeeldingen gemaakt van klei en helder geschilderd zijn de aandachtspunten.

CONFLENCE OF THE ZANSKAR & INDUS: Op weg naar Sham Valley voor het dorp Nimu kan men dit prachtige uitzicht op twee rivieren in wed-lock hebben! In seizoenen hebben ze verschillende kleuren en stromen en wildheid.

BASGO GOMPA: 40 km stroomafwaarts van Leh was het de zetel van de macht van een tak van een Namgyal-familie. Het was hier in 1680 dat binnenvallende Mongoolse en Tibetaanse legers onder controle werden gehouden over een drie jaar oud beleg.

LIKIR GOMPA: Gesticht in de 11e eeuw en opnieuw gewijd aan een andere monastieke orde in de 15e eeuw, werd de vroegere Gompa vernietigd in een vuur. De huidige Gompa dateert uit de 18e eeuw.

Pangong Lake

HIMACHAL PRADESH

Himachal Pradesh

In het hart van de Tibetaanse cultuur is Dharamsala, ook bekend als ‘Little Lhasa’, prachtig gelegen aan de Dhaula Dhar Range, met uitzicht op de Kangra-vallei. Het Kangra Art Museum heeft een interessante verzameling kunst, traditionele kleding en houtsnijwerk uit afgelegen bergculturen, waarvan er velen nog steeds te zien zijn op de Kotwali Bazaar. Vlakbij is McLeodganj, waar de Dalai Lama zijn huis heeft gemaakt na het ontvluchten van Tibet in 1959, en het Tsuglagkhang-complex, inclusief het Namgyal-klooster en de heilige status van de Centrale Kapel.

Shimla – De hoofdstad van Himachal Pradesh ligt op een hoogte van 2213 meter boven de zeespiegel. Voordat de Britten het in 1819 ontdekten, was Shimla een klein dorp dat deel uitmaakte van het Nepalese koninkrijk. In 1830 werd de lokale Raja overgehaald om met het land door de Britten te scheiden en de nederzetting werd het meest modieuze zomer resort van het subcontinent.

UTTARAKHAND

Nagtibba wordt ook wel de Serpent’s Peak genoemd, de verblijfplaats van Nag devta (Serpent God). Het geeft een prachtig uitzicht op Bandarpoonch piek, Gangotri groepen van pieken, Kedarnath Peak en sneeuwtoppen van Chanabang. De herders van de Aglar-vallei aan de noordkant van de Mussoorie-heuvels, bekend als Jaunpur, komen naar deze bergkam om de Nag Devta te aanbidden.

Mussoorie ligt te midden van een dik, oerwoud van Deodar; zomer of winter, je ogen zullen verblijd worden door de onveranderlijke rododendron en eiken bomen. Het heeft een betoverende sfeer, stelletjes lopen hand in hand over de winkelstraat, gecreëerd door lange beboste hellingen, ontspannen buiten. Strekkende bries, warme en gastvrije inwoners, prachtig uitzicht op met sneeuw bedekte bergen.

Jabarkhet Nature Reserve ligt op een hoogte van ongeveer 2.000 meter boven de zeespiegel. Het is ideaal gelegen op verschillende hoogtegebieden, met een grote verscheidenheid aan planten, schimmels, varens, bomen, insecten, reptielen, vogels en zoogdieren. Bovenop het eerste bereik van de Himalaya, ligt het langs de trek vliegroutes voor veel vogelsoorten van rozenvinken tot ganzen met een kort hoofd.

Uttarakhand