GUJARAT

U kunt Gujarat bezoeken met de volgende reizen:

Gujarat Landkaart

Highlights van Gujarat :

AHMEDABAD

Ahmedabad gesticht in het jaar 1411 na Chr. bevindt zich aan de oevers van de Sabarmati rivier en is vernoemd naar Sultan Ahmed Shah, die de hoofdverantwoordelijkheid had voor de bouw ervan. Tegenwoordig staat deze stad bekend als de ‘Manchester van het Oosten’, één van de sterk geïndustrialiseerde steden in India en ook de textielstad van India.

SABARMATI ASHRAM GUJARAT

PATAN

Rani ki Vav

Patan – Rani ki Vav (“step well”). Het werd gebouwd door de koningin Udaymati, de vrouw van Bhimdev, gedurende de 11-12e eeuw en is de meest magnifieke en spectaculaire “step well” en het beste voorbeeld van een dergelijke architectuur voor waterputten. De Vav meet ongeveer 64 meter. Het trappenhuis heeft een lange, getrapte gang die afdaalt naar de ondergrondse tank, deze heeft vier pilaren. De pilaren die het dak ondersteunen, hebben vierkanten-basis versierd met Ghat Pallavas. Het was éên van de grootste en meest luxe structuur van zijn soort.

Modhera Zonnetempel dateert van begin 11e eeuw CE en werd gebouwd door koning Bhimdev I in 1026 CE. De tempel van Modhera is de belangrijkste van alle zonnetempels die in heel Gujarat zijn gebouwd. De tempel is opgedragen aan de zonnegod.

LITTLE RANN OF KUTCH

Ontdek de woestijn vanuit een open jeep in The Little Rann of Kutch. Spot dieren zoals wild-ass, woestijn vis, blauwe stier, blackbuck, wolf, jackal en een aantal soorten slangen en meerdere soorten vogels.

Bezoek ook het huis van Rabari en Banjara – de twee belangrijkste stammen van de regio.

Little Rann of Kutch

VADODARA / LOTHAL/ palitana

Lakshmi vilas palace Gujarat

Vadodora :

Het Lakshmi Vilas-paleis werd gebouwd door R.H. Chisholm. Dit paleis werd gebouwd in volgas 19e-eeuwse Indo-Saraceense stijl voor RS 6 miljoen. De vroege ontwerpen van de militaire ingenieur Mant, de gevel van dit buitengewone gebouw is 150 m breed. Het paleis wordt geconfronteerd in rode Agra-zandsteen met verbanden van blauwe trapsteen uit Pune en Rajasthani-marmer. De aanpak van het paleis is zeer aangenaam en het interieur is spectaculair. De Durbar-hal heeft muren en vloeren in Venetiaans mozaïek en overal wordt er veel marmer gebruikt, net als gebrandschilderd glas uit Londen.

Lothal :

Het is één van de meest prominente steden van de oude Indusvallei, gelegen in de Bhāl regio van de moderne staat van Gujarat en daterend uit 3700 BCE.

De heuvels van Palitana staan bekend als de ‘verblijfplaats van de goden’ en zijn bedekt met 863 Jain-tempels verspreid over een periode van meer dan 900 jaar. Hun fijn gesneden torens glinsteren in het zonlicht terwijl pelgrims de bergtocht te voet maken. De klim duurt ongeveer twee uur per enkele reis, dus neem water en een zonnehoed mee.

GIR NATIONAL PARK (LEEUWEN SAFARI)

Het heiligdom van Sasan Gir Lion is de thuisbasis van zo’n 400 plus Aziatische leeuwen. Sasan Gir is alleen een plek in de wereld buiten het Afrikaanse continent waar leeuwen te zien zijn in hun natuurlijke habitat. Gir Wild life Sanctuary is het laatste toevluchtsoord van Aziatische leeuwen in India en de leeuwenpopulatie in het park is iets meer dan 300. Het hele dekkingsgebied van Gir Sanctuary is ongeveer 1.450 vierkante km. Gir gaat niet alleen over Leeuwen, het tweede meest voorkomende roofdier in de Gir is Luipaard. Gir National Park is ook de thuisbasis van een van de grootste populaties van de Luipaard in elk park in India, en vooral in het warmere seizoen kunnen ze soms ’s nachts in de buurt van de lodges worden gezien. daar zijn de dieren die verblijven in het Gir National Park Sambar Deer, Chital Spotted Deer, Nilgai Antelope, Chowsingha Four-Horned Antelope, Chinkara Gazelle, Wild Boar, Langur Monkey, Jackal en Hyena en tal van vogels zoals Paradise Flycatcher, Bonneli’s Eagle, Crested Serpent Adelaar, spechten Flamingo enz.

Gir National Park