8 redenen om Kerala te bezoeken in 2018

God’s own country : Kerala

Kerala is een kleine staat in het zuidwesten van India. Kerala is kleiner dan Nederland en is één van de meest bezochte staten van het land. In de afgelopen jaren heeft Kerala meer populariteit gewonnen en staat het op de wishlist van veel reizigers. Kerala werd gekozen als één van de “50 destinations of a lifetime” door National Geographic Traveler in een speciale editie voor verzamelaars. We delen graag onze 8 belangrijke redenen waarom Kerala op je wishlist verdient te staan!

Stranden

Kerala biedt een aantal spectaculaire stranden. Aangezien Kerala een kuststaat is, zijn enkele van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kerala stranden zoals Kovalam, Varkala, Chowara, Chavakkad, Nattika, Cherai, Kizhunna. De kust van Kerala huist veel exotische resorts en hotels waar reizigers hun tijd kunnen besteden aan zonnebaden, zwemmen of puur genieten van het prachtige uitzicht.

Backwaters

De backwaters van Kerala zijn een netwerk van onderling verbonden kanalen, rivieren en meren, een labyrintisch systeem gevormd door meer dan 900 km waterwegen, en soms vergeleken met de Amerikaanse Bayou. In het midden van dit landschap zijn er een aantal dorpen en steden die dienen als begin- en eindpunt van rondvaartboten.

Alleppey Kerala

Ayurveda

Kerala is de thuisbasis van vele Ayurvedische resorts en centra. Van een gewone ‘Ayurvedische massage’ tot een ‘Ayurvedische behandelingen’ die een paar weken kunnen duren, Kerala biedt alle mogelijke Ayurvedische behandelingen. Ayurveda wordt in Kerala niet als alternatief beschouwd maar juist als zeer gangbaar. Vandaag de dag is Kerala de enige staat in India die dit systeem van geneeskunde met absolute toewijding beoefent.

Ayurveda Kerala India

Dieren in het Wild

Er zijn een aantal populaire natuurreservaten in Kerala met exotische en zeldzame soorten flora en fauna. Genesteld in het uitgebreide bos van de majestueuze West-Ghats van de Sahyadri Ranges in Kerala zijn veertien reservaten voor dieren en twee reservaten voor tijgers. Kerala heeft ook zes national parks met beschermde en bedreigde diersoorten zoals de Indiase Lippenbeer, Macaque met de leeuw-staart, Indiase bizon, Bengaalse tijger, Nilgiri Tahr enz.

Elephants India

Natuur

Kerala is een magische plek omringd door door meerdere heuvels en heuvel stations. De meeste thee- en koffieplantages zijn gelegen in de heuvel stations van Kerala. Kerala is ook populair vanwege de vele majestueuze watervallen. Deze sprankelende cascades zijn beroemde picknickplaatsen en excursie bestemmingen rond het jaar.

Kerala tea plantation,India

Festivals

Festivals worden groot aangepakt in God’s Own Country. Gelegenheden waarbij grandeur heerst over de karakteristieke eenvoud van de Kerala-levensstijl. Enkele van de bekende festivals in Kerala zijn Onam, Theyyam, Pooram, Padayani en Boat race. Tijdens alle festivals zijn nieuwe kleren en heerlijke maaltijden een must.

Theyyam festival,Kerala,India7

Cuisine

Specerijen zijn een integraal onderdeel van de geschiedenis van Kerala en eten is hier ook onderdeel van. De keuken is geschikt voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Laat de smaken van Kerala’s verleden en onze toekomst je meenemen op een heerlijke reis. Wij raden zelf aan om ‘Sadya’, vis curries en Parotta uit te proberen!

Kerala food,India

Kurunji Bloem

Ieder twaalf jaar barsten de heuvels van Munnar in Kerala uit in een zee van blauw, een zeldzaam natuurlijk schouwspel waar reizigers naar op zoek zijn. Een eindeloze strook glooiende heuvels bedekt met kleine blauwe bloemen verwelkomen de bezoekers. Het is de tijd dat Neelakurinji, een bloem met 40 verschillende variëteiten, bloeit in al zijn grootsheid. De volgende bloei zal tussen juli en oktober 2018 plaatsvinden.

neelakurinji flowers, India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *