Tijger Safari India

Tiger Ranthambore

India is de thuisbasis van verschillende nationale parken en natuurreservaten waar je op een tijgersafari kunt gaan en deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat kunt zien. De meest bekende en populaire bestemming voor tijgersafari’s in India is de staat Madhya Pradesh. Hier zijn enkele bekende tijgerreservaten die je kunt bezoeken:

  1. Bandhavgarh National Park: Gelegen in het district Umaria in Madhya Pradesh, staat Bandhavgarh bekend om zijn hoge dichtheid aan tijgers. Het biedt uitstekende mogelijkheden om tijgers te spotten, samen met andere dieren in het wild zoals luipaarden, herten en verschillende vogelsoorten.
  2. Kanha National Park: Een ander prominent tijgerreservaat in Madhya Pradesh, inspireerde Kanha National Park Rudyard Kipling’s “The Jungle Book”. Het park is beroemd om zijn weelderige bossen, graslanden en diverse flora en fauna, waaronder de Bengaalse tijger.
  3. Ranthambore National Park: Gelegen in de staat Rajasthan, is Ranthambore een van de bekendste tijgerreservaten in India. Het combineert historische ruïnes met een bloeiende tijgerpopulatie, wat het een unieke bestemming maakt. Het park staat ook bekend om zijn schilderachtige landschap en het oude Ranthambore Fort.
  4. Jim Corbett National Park: Gelegen in Uttarakhand, is Jim Corbett National Park het oudste nationale park van India. Hoewel het vooral bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en natuurbeschermingsinspanningen, is het park ook de thuisbasis van tijgers. Hier kun je genieten van de prachtige schoonheid van de uitlopers van de Himalaya.
  5. Sunderbans National Park: Gelegen in de Sunderbans-delta in West-Bengalen, is dit unieke nationale park een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Het staat bekend om zijn mangrovebossen en de Koninklijke Bengaalse tijgers, die uitstekende zwemmers zijn. Een safari hier biedt een unieke en opwindende ervaring.

Bij het plannen van een tijgersafari is het raadzaam om een georganiseerde tour te boeken bij een erkende en ervaren touroperator die accommodaties, vergunningen en deskundige gidsen kan regelen. Vergeet niet om de regels en voorschriften van het park te volgen voor de veiligheid van zowel de bezoekers als de dieren in het wild.

Recente berichten

Neem contact op

Vul onderstaande formulier zo compleet mogelijk in en wij nemen zsm contact met u op om de wensen verder te bespreken en een gepast offerte op te stellen.

Top
Geverifieerd door MonsterInsights